Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Arkadaşlar biz YataGun da 5,5 cal. olanın hız verisini 16grains e göre 845fps olarak girdik, yarın hız ölçümlerini yapar gerçek gözlemimize düzeltiriz, ama bilinmesi gereken kendi orijinal sitesindeki 900fps hız değeri 14,3grains pellet e göredir, bizde genelde pCP silahlarda ölçümleri 16grains pellet ile yaptığımız için ve artık avrupada da bu 16grains pellet ile yapılan ölçümler baz alındığından kafa karışıklığı olmaması için bu düzeltme yapılmıştır.

    Vasili Kemal AA S410 u modludur ve kendi ifadesi ile "365m/sn hızı var ve uzun mesafe gurup atışlarımda her 5 atışda tüpü yeniden dolduruyorum" demiştir, bu şu demektir, 300cc tüp hacmine sahip bir silah orijinalden modlu yada S410 gibi sonradan modlanıp, 16grains pelletle 1050fps hızlar üzerine çıkılıyorsa atışlar arası düşme mutlaka fazla olacaktır, ama 950 - 970 fps hızlarda atışlar arası ve küçük tüp hacimli bir silahta istikrar aranıyorsa, regülatörsüz tek silah FXT12 dir, ilk 26 atış neredeyse birbirinin aynısıdır.

    Birde olayın bir başka yönü var, 1126fps ses hızına geçiş noktasıdır, herkes güç - güç diyor, tamam güç olsun, atışlar arası erken düşme oluyor tamam bunada kabul, ama isabetlilik bence çok önemli, sonuçta av deniliyor hedef büyük deniliyor, hedef ne kadar büyük ? soru burda, forumda ateşl silahlar kısmında biraz önce okudum bir yazı, "20 metreden 50 kiloluk domuza tek kurşun ile 410 kalibre safir ile 9 kurşunda zor öldürmüşler" peki ben .22 kalibre havalı silahla domuz vurmayacağıma göre ve 70 - 100 metreden kara şişe vuracaksam(ki ben bunu mevcut PCP silahlarımla çok rahat yapıyorum) o zaman bu mesafelerde kara şişe vurmakla gurup yapmak arasında bir fark yok.

    Uzun lafın kısası, Çok güçlü silah isteniyorsa, atışlar arası düşme konusunu hiç tartışmayalım çünkü bunun hesabı belli, ne kadar ekmek o kadar köfte, yani tüp hacminiz ne kadar büyükse o kadar stabil atışlar yaparsınız, o zaman benim silahım aşırı güçlü olacaksa mutlaka tetğide hassas olmalı namlusuda 1.sınıf olmalıki Vasili Kemal gibi 5 atışda yapsam 150 - 200 metrelerde hatırı sayılır guruplar çıkarabilmelki, 100 metre üzeri kara şişeye tek atış tek vuruş olsun.

    İsabet önemli değil güçlü olsun diyorsanız, o kadar para harcamanızada gerek yok, gidin bir tane 1.nesil patriot yada mod125 alın, biraz dizelle 16grains pelleti zaten 1000 fps üzeri atarsınız, üstelik 200 liraya

    iyiki bu siteye kayıt oldum.öğrenmek istediğim her şeyi öğrendim.hatsan defteri kapanmıştır.iyi bir tüfek tavsiyesi bekliyorum.saygılar.


    Öncelikle foruma hoşgeldiniz,

    Tavsiye konusunda ;


    • Kullanım amacınızı ayrıntılı yazın, yani (ben sadece ev içinde atış yapabilirim - arazide atış yapabilirim - kağıt target üzerine 10 - 25 metre gurup çalışmaları yapmak istiyorum - 70 - 150 metre arası atışlar yapmak ve bu mesafelerden şişe kırmak istiyorum) gibi,
    • Bu hobi için ayırdığınız bütçe nedir ?
    • Sizin için güçmü? isabetlilikmi? yada her ikiside olsunmu istiyorsunuz.


    Bu soruları yanıtlarsanız, herkes size daha sağlıklı tavsiyelerde bulunacaktır.

    Togay bu silahın amerikada tutulmasının iki nedeni var, biri güçlü olması diğeri amerikada çok ucuza satılıyor olması, yani 900 ytl ye tekamül ediyor, yaylı fiyatı, ve bu silahla gurup yapmıyorlar av yapıyorlar, ben amerikada olsam ve havalı silahla av yapacak olsam ve bütçemde kısıtlı olsa bende bu silahı tercih ederdim.

    Kesin, bolt action gibi değil ve pellet itici ile pellet namluya itilmiyormuymuş? şayet Togayın dediği gibi ise isabete negatif etkisi olur, isabette aslolan merminin namluda setlere önceden oturtulmuş olmasıdır, ateşli büyük çaplı tabancalarda solid mermide bir nebze iken uzun menzilli silahlarda bu yöntem asla kullanılmaz, Hatta müsabaka silahlarında şarjör bile kullanılmaz doğrudan mermi namluya sürülür, düşünün şimdi daha şarjörün içinde iken basınç şokunu yiyecek ve şarjörden geçip namluya girecek ve sonrada setlere oturacak ve bu paraşüt tabir ettiğimiz etekli pellet.

    :( 16 Kasımda Airsoft çular da buluşuyor. Üstelik bu tarih epey önceden belirlenmiş.

    Ne yapıcak şimdi iki tarafada takılanlar ?

    Her hafta buluşuyorsunuz zaten Buluthan, hem airsoftçular bizim guruba göre hepside güçlü kuvvetli komandolar, bu yılın son buluşması yapılacak, daha ileriye alırızda çok soğuk olur, bizim gibi ihtiyarlar üşürüz, ;( hadi siz tarihi değiştirin 8o