Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Condor daki çoklu kademe ayarında kademelerin verileri belirsiz ve sağlıklı bir yapı değil, bizim tasarladığımız yapı aslında çoklu yapıya müsait olsada, sağlıklı verilerin olabilmesi için minimumda tutmak istiyoruz,

Ancak oldukça spesiyal bir silah olacağını yazabilirim, gravür işlemeler, ceviz kundak (isteğe bağlı ginb kundak), 5,5 kalibre, 5.56 (.223) kalibre ve 6,35 kalibre olarak 3 farklı LW Mach Grade namlu kullanıyoruz, çelik kullanılması gereken yerlerde özellikle çalışan parçalar 430 kalite paslanmaz çelik, paslanmaz çelik parçaların çalışacağı uçak alüminyumu gövde içinde sarı (pirinç) yataklamalar, yandan kurma bolt action solid paslanmaz çelik kol, 14 yada 16 lı şarjör (5,5mm için) şarjör boyu standartlardan 2mm daha uzun, 11mm lik Dynamic ve bazı solid pelletleri kullanabilmek için, şimdilik tüp kapasitesi 240cc ama estetiği bozmadan artırmaya çalışıyoruz, 2 kademeli güç ayar düğmesi sayesinde ister 40 ft/lbf, yada 80 ft/lbf güçte kullanabilecek, 22mm 60 santim BullBarrel namlu isteyene paslanmaz çelik isteyene asit karartma isteyene gizli susturuculu isteyene UNF1/2 dişli, ve son söyleyeceğim, silahı satın aldıktan sonra, silahın bolt iticisi ve namlusunuda ayrıca satışa sunacağız, yani 5,5 kalibre aldınızda 6,35 de olsun istiyrsunuz, kendiniz monte edebileceğiniz kolaylıkta bolt ve namluyu kolayca atışda bile değiştirerek farklı kalibreye geçebileceksiniz.

İşin en güzel yanı ise kredi kartına vade farksız 24 ay taksitle satılacak, hazır olduğumuzda ön siparişle üretim yapılacak.

Kadir bu senin işin değil, git belediyeye şikayet et, onlar gerekeni yapar, o hayvan kıçına yediği pelletle çektiği acıyı bir düşün, o hayvan doğası gerekeni yapıyor, ayrıca demirle köpek dövdüğünede inanamıyorum :S

Yıl 1988,

Sabahın 03.00 nde yola çıktık tuz gölüne kaz avlamaya, hava ciddi soğuk (-20 derece gibi) sabah gün doğumundan önce göl kenarında pusulara yerleştik, hava ciddi sisli, kaz sesleri neredeyse 10 metre ilerimizden geliyor gibi o gecenin sessiz derinliğinde çınlıyor, tam gün ışımaya başladığında kazlar harekete geçtiler ve gölden kalkıp arazilere otlamaya, tabi seslerden bunları farkediyoruz çünkü görülmüyorlar, derken kazların tepemizden geçmeye başlamaları ile silah sesleri duyulmaya başladı, fakat ne o ;avci; çok yakınımızdan makinalı tüfek sesleri :!: öyleki yarım saat içinde ben diyeyim 5 bin mermi siz deyin 10 bin mermi yanmıştır, sis kalkmaya başladı ve 60 metre ilerimizde 2 tane askeri Reo duruyor ve elinde makinalı silahları ile subaylar ve kazları toparlayan 10 civarı er.

O günki üzüntüm ve karmaşık duygular içinde dönüş yolunda kendime söz verdim ve av hobisini bıraktım.

Arkadaşlar düşüncelerimizi yazarken, cümle içine gizlenmiş hakaret vari kelimeleri kullanarak karşımızdakini küçümsemeyelim, sonuçta bu forumda avcısıda, atıcısıda vs.. var, lütfen kendi düşüncemizde olmayanları eleştirmeyelim.

Bu konuda bir çok yazı var forumda, biraz karıştırırsanız bulursunuz, gerçi hepside internetten araştırma yazıları, silah hakkında birilerinin deneyimlerini yazmaları şimdi değil, belki daha sonra birilerinin satın almaları sonucu gelecektir.

Burada sizi o hayvanı vurmaya iten dürtü sizin yaradılış DNA larınızda var, Allah insanı yarattığında yaşayabilmesi için öncelikle avcı dürtüsü verdiki gıdasını temin edebilsin, ama günümüzde açlık için (dünyanın farklı coğrafyalarında) avlanılabilirken, ihtiyaç olmamasına rağmen avlanmak ancak kişinin kontrolsüzlüğüdür,
    Diğer tarafdan Karga konusuna gelirsek; öncelikle havalı silahlarla canlılara zarar vermek kesinlkle yasaktır, ve bu konuda teşvik edici yazılar yazmamamız gerekir dedikten sonra, kargalar gerçektende artan insan nüfusuna ve aşırı yapılaşmaya paralel dehşet verici bir nüfusa ulaşmışlar ve diğer canlıların nesillerini bile tehdit eder noktaya gelmişlerdir, Bu konuda Osmanlı İmparatorluğunda çeşitli dönemlerde devlet tarafından avlanmaları teşvik edilmiştir, ama siz gelin bunu gerçek doğa severler dışında çevreci geçinenlere anlatın.

Değerli arkadaşım,

Yerli malı konusundaki yaklaşımlarınızın çoğuna katılmakla beraber, bir noktada istisnalarında olabileceği gibi pozitif bir yaklaşımınız olmasını arzu ederim, çünkü sizin dediğiniz gibi, tüketiciye saygısı olmayan, insan hayatını basit gören, kültür ve eğitimden yoksun üretici anlayışı maalesef bir çok insanımızı sakat bırakmış hatta ölümüne bile neden olmuştur,

Ama unutmamak gerekir, yurdumuzda kurulduğu gün dahil bir tane sakat mal üretmemiş, tüketiciye saygılı, insan hayatını kutsal sayan firma - üreticileri de artık görmeye başladığımıza, aslında var olanlarında farkedilemediği düşüncesindeyim, tabi birde tüketicinin ucuz mal talebine sizin örneklediğiniz tipdeki üreticler maalesef çeşme borusundan bile silah yapıp satmışlardır.

Transfer deliğini büyütmenin geriye dönüşü çok zordur bunu aklından çıkartma. Kolay gelsin.

Murat transfer deliğine 8 metrik klavuz çekip, 3 farklı çapta deliği olan setıskur ile kullananları tanıyorum, yurtdışında da örnekleri var, ama bunu yapamayacaksa, senin değin gibi transfer deliğini aşırı büyültmemesinde fayda var, ama transfer deliğinin namlu tarafını büyültmeden, piston tarafını geniş olacak şekilde tatlı bir konik yapı, enerjiye ciddi katkısı var.

Sayın Mustafa Abi,

"Silindir hacmi en büyük olan Patriot dur" demişsiniz. 350Mag ın piston çapı 28mm ve Patriot'un 30mm diye yazmışsınız. Bildiğim kadarı ile pistonu en uzun olan Diana 350, yani piston hacmi en büyük tüfek diye biliyorum.

Patriotu hiç görmedim bilmiyorum, bu konu ile ilgili teknik açıklama yaparsanız sevinirim.

Saygılar

Piston hacmi en büyük 350 mag. sözü çok eskidendi, 350 mag. silindir stroğu ile Patriot silindir stroğu boyları aynı, hatta patriotunki 1 kaç mm daha uzun, dolayısı ile patriotun silindir çapı 30mm olduğuna göre doğal olarak patriotun hacmi çok daha büyük olur,

Silindir hacim hesaplamasını biliyorsunuzdur, 15*15*3,14*130=91,8 santimetreküp hacme sahip Patriot iken, 14*14*3,14*128=78,7 santimetreküp 350 mag. silindir çalışma alanı hacmi eder.