Selam arkadaşlar pcp almayı planlıyorum ve başlıktan anlaşılacağı üzere seçimim T12 forumu baştan sona okumayı denedim tamamını okuyamasamda Fx ile alakalı her konuyu okudum diyebilirim paylaşım yapan herkezin eline sağlık bana soracak bişey bırakmadınız
O yüzden ben daha çok silahı almalımıyım menzili ne gücü ne gibi sorular değil almaya karar vermiş olan biri olarak sorular soracağım.
T12 nin teknik detaylarından ve resimlerinden anladığım kadarıyla üzerinde hava basınc göstergesi yok yanlışım varsa düzeltin, buna istinaden içerisinde kalan basıncı atılan pellet sayısına göre tahminenmi hesaplıyoruz veya doldurmak için kulanılan aparatları taktıgımızda aparatlar üzerinde var olan bar danmı bakıyoruz?
Birde şöyle birşey geldi aklıma, yanında standart verilen hızlı dolum aparatına arada hortum olmadan ufak bir bar göstergesi bağlasam basıncı görebilirmiyim ? çünki diğer dolum apartlarıyla bakmaya kalkarsak daha zahmetli olur.
Emre bey, otomobil kullanıyorsanız motor devrinden vites değişimini tahmin edersiniz,öyleki bunu farkında olmadan yaparsınız, burada da silahı belli bir süre kullandıktan sonra manomereye ihtiyaç duymazsınız, bir manometreli silahlarda bile belli kullanımdan sonra saate bakma ihtiyacı bile hissetmiyoruz.
Dolum aparatının ucuna manometre takarak basıncı gözlemleyemezsiniz çünkü bu hızlı dolum aparatını taktığımız kısımda tek yönlü çekvalf mevcut yani basın verdiğinizde valf açılır ve tüpe hava girer.
İkinci merak ettiğim bir hususta tüfeğin üzerinde gelen standart tüpün boyutu, 180cc oldugunu biliyorum ama 180cc nin kac cm uzunlukta oldugunu veya aşağıdaki resimde hangi numara tüp olduğunu bilmiyorum.
[Resim Engellendi: http://www.yatagun.com.tr/XD8U5F8P8R7C5G7H4X3A4G.jpg]
Tahminen söylüyorum 3 numralı tüp standart tüp ise 3 ile 4 arasındaki fiyat farkını ödiyerek tüfegi alırken 4 numralı tüp ile alabilirmiyim, 4numralı tüp kac cc ve namnu boyunu geçermi ? (okuduklarımdan anladığım kadarıyla yatagun ile mustafa bey ilgileniyor 3ile4 değişim konusu için en doğru yanıtı ondan alabilirim sanırım) ama boy ve cc konularında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
3 numaralı tüp T12 nin, 2 numaralı tüp Gladiatörün, 4 numaralı tüp en büyük ön tüp ve hacmi 240cc, bu 4 numaralı tüpü silaha taktığınızda namlu ucunu 5 santim kadar aşıyor ve bu durumda silaha moderatör takamazsınız, bu tüp ancak modifiye amacına yönelik, namlu değişikliği ile namlu boyunu uzatabilir ve bu tüpü kullanabilirsiniz.
Üçüncü olarak ta size sormak istediğim yay değiştirerek yapılan modifiye, bu modifiye sonucunda sanırım her atışta daha fazla hava verilerek daha yuksek hız ve menzile ulaşılıyor. Ben bu tip bir modifiye ile veya modifiyesiz istikrarlı 36 atış yapabilmem ıcın kac cc lik tüple kac bar basıç kulanmalıyım?
T12 de kendi tüpü ile 210 bar ile başlayarak stabil 36 atış yaparsınız, ama 36 dan sonraki atışlarınızda da öyle aman aman düşmeler olmaz, 50 metrede belki 1 - 2 mm düşme yaparki, amacınız gurup olmayıp hedef olması halinde bu sorun teşkil etmez, güçlü Gladiator yayı ile önce hız verileriniz yükselir, sonra düşüşe geçer, ama orijinal yayı ile en mükemmel satabil atış değerleri mevcuttur silah mevcut yay - çekiç - valf üçlüsü olarak mükemmel kalibre edilmiştir, ayarlarını değiştirmenizi tavsiye etmem, 26 atışlık neredeyse düz atış hız eğrisini bozmak ancak ben aşırı güç istiyorum düşüncesi ile bozulabilir, ama unutmayın bu silah zaten orijinal hali ile 16 grains pelleti 970 fps hızla atıyorki bu hız zaten ses hızına yakın kritik bölgedir, paraşüt pelletlerle bu hızların üzerine çıkmak isabetliliğe negatif etki olarak yansıyabilir.
Son oralakta mustafa beye bir sorum olacak Fx T12 için önümüzdeki 3/4 ay içerisinde stok problemi yaşarmıyız ?
Bu soruya yanıt vermek mümkün değil, sonuçta kimin ne zaman ve kimlerin önümüzdeki bünlerde T12 satın alacağını varsayamam.
Bu sorulara bu başlık altında cevap bulabilirsek birçok arkadaşımısın işine yarıyacağını düşünüyorum katkıda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.