Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Akif bey, deli deli güçleri başardık, başardıkta şimdi düşünüyoruz, ne olacak şimdi diye, ? yani sınırlar aşıldı da şimdi bu silahı evinde sıkanlar olursa facia kaçınılmaz oluyor. :him:s en az 5mm ve üzeri çelik plakalı özel tasarım pellet tutucu kullanmak gerekiyor ve unutmadan çeliğe pelletin her vuruşunda kıvılcımlar fırlıyor.

Yusuf, şimdi silahımızın tüpünde 200 bar basınç var, bu bahsettiğimiz yüksek hızlar için bu basıncın altında bir basınca regülatörü ayarlarsak ister istemez hız verimiz düşer, sadece basınçda yetmez, sıralama şu şekildedir ; tüp - Regülatör - ön basınç odası - valf daha sonra namlu, hava bu yazdığım yolla namluya ulaşır, tüpümüzde 220 bar olsa ve regülatörü 200 bar a ayarlasak ve ön basınç odasının hacmi yeterli değilse, istenilen enerjiyi elde edemezsiniz, yada bu ön basınç odası yeterli hacimde olsa ve valf yeterince açılamasa yada açık tutulamazsa yine istenilen güç elde edilemez, ve bu konuyu iyi bildiğim için bu konuda bu platformda daha fazla da yazmak istemiyorum, çünkü tecrübe ederek elde ettiğim bilgiler ışığında .223 ateşli yivli setli tüfeklerin güçlerine ulaşılabiliyor ve buradan bu seviye bilgileri paylaşmayı pek doğru bulmuyorum, sürekli bir takım kazalar oluyor ve insanımız kaza ile kendini yada arkadaşını vurabiliyor, bu tür bir modifiye ile 100 metreden bir domuzun kafa tası delinebilir.

Yusuf regülatör eklersek dediğinde, regülatörü kaç bar a ayarlayacaksın diye sorarım o zaman, bu fazlasıyla girift bir konu, regülatörün tek görevi ; regülatörü kaç bar salacak şekilde üretmiş iseniz o basıncı namluya salması anlamına gelir, tabi bu basınç tüpdeki basıncın altında olmalıdır ve bu yüksek enerjileri üretmeye kalkıştığınızda öncelikle regülatörle uğraşmazsınız,

pcp lerde 300 bara dayanımlı tüp imal edilebilirmi birde regületorla 300 barda iken bile düşük hız yerine stabil hız elde edilebilirmi.

Evet 300 bar a dayanan PCP tüpleri var, hatta ben 600 bar test basıncına sahip tüpler olduğunu gördüm,

Evet regülatörle 300 barda iken bile yüksek stabil hızlar elde edilebilir.

Mustafa bu yazın daha başlangıçta ölü doğmuş, böyle bir beyin fırtınasına forum kurallarımızda müsait değil zaten, Çünkü ateşin olduğu yerde havalı silah olmaz, bu kadar uğraşacağına git ateşli .223 satın al, yok çok pahalı dersen, ruhsat dersen bunuda yasa yapıcılarla konuş, yapmak istediğin beyin fırtınasından ateş - alev olayını çıkarırsan tartışırız. :thumbdown:

Kuru sıkı silahı gerçeğe çevirmekle bu dediğin aynı şey, ateş olmadan sadece hava ile varsa bir fikrin yaz.

eğer, benim mod 125 e 300 gram ağırlığında bir dürbün ve bir de tek parça ayak taksam; dürbünüm kayar mı?
    dürbün hafif olunca kaymayacağını biliyorum ama kaç gramlık bir dürnün kaymaz?

Hafif dürbünler tek parça ayak ile kaymaz, ama dürbününüzün mercekleri kısa süre sonra dağılır - patlar, Dampa kullanmakta amaç sadece kayma sorunu değil, asıl sorun dürbün parçalanması, yani önce, dampa dürbünü korur, sonra kaymayı engeller.

Farklı davranır Erdem, hatta FX ler bile birbirine oranla farklı davranabilir, tabi FX lerde kullanılan hava valfleri aynı boyutlarda olduğu için çok küçük farklılıklar gözlemlenir, ama AA - HW100 - FX - Walther, bu silahların hepsindedehava valf çapları farklı, yay güçleri farklı, vs.... ve her silahın maksimum verimi hangi basınçta verdikleride farklı, buna bir örnek ; AA S410 da kullanılan valf FX e göre oldukça büyük, Walther AA S410 dan da büyük, FX oldukça küçük ama FX ler en üyü verimi 200 ve üzerinde verirken yine alt basınçlarda da aşırı hız düşüşü olmazken, AA S410 Extra da 200 barda düşük hızda başlayıp 150 - 160 bar basınç değerlerinde maksimum hızlara ulaşır ve sonra tekrar düşüşe geçer.

Bu yüzden MASTER Akif beyin isteğini mükünse bir yerine getirmeye çalışın, FX lerde 220 bar basınçta kullanabilirsiniz, yapısı buna müsait, Hatta FX Revolution da 250 bar basınçta kullanmanızda da bir sakınca yok, Revolution'un tüp kullanım basıncı 250 bar, diğer T12 ve Gladiator'ün ön tüplerinin kullanım basıncı 220 bar dır.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak 200 atıştan bahsediyor dediğim gibi, birçok atışı da muhtemelen 30-40 barın altında olacaktır. Hatta belli bir hesabı, manometresi olmadığından boşaldığını anlayana kadar boş sıkma tehlikesi bile mevcuttur.

Bakın bu konu çok derin, daha doğrusu, silahların özellikleri çok farklı, AirArms S410 u ele alalım, bu silahta bu işlemi yapmanız halinde yaklaşık 25 ila 50 bar arasında valf açık kalır ve tüm hava boşalır, bunun nedeni ise silah kurulu değilken valf çekicinin yüksek bir yay basıncı ile valf miline basıyor olmasından kaynaklıdır, oysa FX lerde silah kurulu değilken, valf çekici valf miline hafif temasla baskı yapmadan boşluksuz durur.

Ayrıca o yazıyı yazan adam ya çok cahil, yada detaylı hava boşaltma tekniğini anlatırımda okuyanlar anlayamaz ve bir kaza olur diye bu yöntemi yazmış, bu yöntem silahın ömrünü bitirir.

Adam yanlış söylemiyor, boşa sıkmaktan kasıt, silahta hava yok iken sıkmak, adam hava boşalana kadar sıkın diyor, ve bu durum her PCP için geçerli değil, bir çok PCP de tarasımına özel hava boşaltma aparatları var, bu bazı silahlarda hava boşaltılmadan silah sökülemez, oysa Raider, AT44 te, FXT12, HW100 de silahta hava var iken tüpü sökebilirsiniz, bunlardan HW100 hariç diğerlerinde valf sistemi tüpün üzerindedir, AA da ise silahta hava var iken silahın namlu ve kurma gurubunu alt gövdeden ayırabilirsiniz, ama tüpünü sökemezsiniz, havasını boşaltmanız gerekir, bunun içinde AA da bu sökümü tamamladıktan sonra tüpdeki havayı boşaltacaksanız, manometreyi tutan vidayı 1 tur gevşetip beklerseniz silahtaki hava tamamen boşalır.

pcp lerde boş atış neden arızaya yol açar.

Yusuf bu sorun 2 - 3 hafta önce forumda yanıtlanmıştı . . . ama ben yanıt vereyim, PCP lerde mekanizma gövdesi Alüminyumdur ve çekiç karşıda basınçlı hava sayesinde direnen valfe vurarak durur, hava olmaz ise çelik çekiç olanca gücü ile karşısında valf direnci olmayacağı için alüminyum gövdeye çakar, belki bir kaç vurmada bir şey olmaz ama bir süre sonra alüminyumu şişirmeye başlar ve valf miline yataklık yapan alüminyumun şişmesi ile valf mili yatağıda daralma yapar ve çalışamaz hale gelir, tedavi için valf mili genişliğinde özel üretim rayba yaptırabilirsen kanalı raybalarsın vs.. vs... yazık olur yani silaha.

Ellerinize emeğinize sağlık sayın üstadlarım, ;d; ya T12, T12 ye neler yapılabilir 8o

Serdar T12 de hiçbir geri dönüşümsüz oynama yapmadan sadece yay değiştirerek 16 grains FX pellet ile zaten 1055fps hız elde var, zaten ses hızı 1126fps daha ne olsun, ama radikal değişiklik isterim dersen aynı hızlar yakalanabilir, ama bana sorarsan gerek yok, tüp hacmi az, ha sen dersen, ben afrikaya gidip fil vuracağım ve toplamda 10 pellet atacağım o zaman sorun yok ;şrofls;.

FX Revolution .22 Modeli - Otomatik atış sistemli

Özellikler:

Kalibre : .22" (5,5mm)

Müsabaka Tetiği (ayarsız)

Basınçlı hava tüpü : 500cc Arkada (Sökülüp değiştirilebilir)

Mermi kapasitesi : 12

Fabrika verisi hızı : 930fps (280m/saniye)

Tam güçteki stabil atış sayısı : 60 - 70 atış

Namlu : Lothar Walther (Match Grade - Şoklu Müsabaka kalite)

Namlu ucu : 1/2 UNF diş.

Ürettiği Enerji : 32ft/lbs (40 joule)

Maksimum Basınç : 220 Bar (3200 psi)

Ağırlık Sentetik kundakta : 3,600 kg.