Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

FX Gladiator Duble Air .22 Modeli (En büyük hava tüpü kapasitesine sahip olan model)

Özellikler:

Kalibre : .22" (5,5mm)

Müsabaka Tetiği (ayarlanabilir , 400 - 700 gram)

Basınçlı hava tüpü : 645cc (biri önde diğeri arkada çift tüplü) (Sökülüp değiştirilebilir)

Mermi kapasitesi : 8

Fabrika verisi hızı : 630fps - 770fps - 950fps olarak 3 farklı kademede atış yapabiliyor,böylelikle zaten çok büyük tüp hacmi ile kısık ayarda yaklaşık 350 - 400 atış yapabiliyorsunuz.

Ürettiği Enerji : 34ft/lbs (45 joule)

Tam güçteki stabil atış sayısı : 100 atış

Namlu : Lothar Walther (Match Grade - Şoklu Müsabaka kalite)

Namlu ucu : 1/2 UNF diş

Maksimum Basınç : 220 Bar (3200 psi)

Ağırlık Sentetik kundakta : 3,200 kg.

Şirkette kullandığımız 1999 model bir corolla var ve şuanda yaklaşık 200.000 de, henüz aracın orijinal triger kayışını bile değiştirmedik,

Toyota dünyanın en sorunsuz aracıdır, Dünyanın her yerinde zor şartların aracıdır Toyota markası, uzun çöl şartlarını bile ancak toyotalar aşabilmektedir.

Mehmet bey,

Satın aldığınız silah yaylılar içinde ilk 3 e giren, yüksek kalitede bir silah, dediğiniz gibi, ağırlık olarak oldukça iyi ve güç olarakta iyi bir silah, sabırla zaman içinde yaylı olarak doğru karar verdiğinizi göreceksiniz, HW97 de oldukça iyi bir silah ama güç çok düşük.

Dampalar satışa sunulduğunda bir tane satın alırsınız, dürbün olarak ise mercek çapı maksimum 44mm yi geçmeyen yaklaştırması 14x den fazla olmayan, daha doğrusu hafif bir dürbün seçmelisiniz.

Umarım isteklerinizi karşılayacak bir silaha sahip olursunuz,

Silah kendi orijinal ABS plastik çantası ile satılıyor ve bu çanta oldukça korunaklı,

Yaylı tüfeklerde namlunun yağlanmaması diye bir şey yok, namlu hep yağlı olmalı, ama bu ıslak görünümünde bir yağlama olmamalı, ancak penye türü bir pamuklu beze az miktarda emdirilmiş olarak bu bezle silinmeli, yani yağlı olduğu belli belirsiz halde olmalı.

Yukarıda arkadaşımızın belirttiği gibi, namlu başlangıcında pellet yükleme yerindeki "O Ring" silikon bazlı gres ile greslenmeli ve bu gresde sitede satılıyor.

Evet silahınızda sürekli hava bulunmasında fayda var , uzun zamanda bir miktar gaz eksilebilir, bunun bir önemi yok,

Gaz istenildiğinde her silahta boşaltılamaz, çünkü her silah için boşaltmak gerekli değildir, örneğin AirArms ta havayı boşaltmanız için mutlaka silahı kur ve tetiğe bas şeklinde havayı boşaltabilirsiniz, başka türlü havasını boşaltmak imkansız, ve bu silahta hava var iken tüpüde sökülemez ve sökülmeyede çalışılmamalı, sonuç tehlike olur, silahınızın ne olduğunu açıklarsanız bu konuda yanıt verebilirim.

Bu işlemi sürekli yada hiç yapmanızı tavsiye etmem bırakın hava içinde dursun.

Tüfekte hava var iken tabiki seyahate çıkarabilirsiniz, uçakla bile taşıyabilirsiniz, yeterki kilitli bir çantanın içinde olsun.

Silahın tetik kısımları ve dış metal yüzeyleri dikiş makinası yağı gibi oldukça ince ve kaliteli sıvı yağ ile tetikleri yağlayabilirsiniz, aşırıya kaçmadan, ama yeni nesil ithal silahlarda buna bile gerek yok, çünkü tetik sistemlerinde kulanılan yağlar çok özel ve uzun yıllar tetik sistemini korumaya muktedir, aynı yağı pamuklu bir beze emdirin (penye gibi) bununla silahın görünen metal kısımlarını mutlaka her kulanımda, hatta uzun süreli kullanmadığınız dönemlerde bile, arada bir çıkarıp silahın dış yüzeylerini bu şekilde yağlayın, özellikle nemli iklimde yaşyorsanız.

o şey yay dengeleyici yada yay uç ağırlıı dediğimiz yerde kullanılıyor, ama buradakinin amacı ağırlık değil, yayı ortalayıp, yan duvarlara sürtüünmesini azaltmak, daha doğrusu yayın düz bir pozisyonda kavuşmasını sağlamak, zaten pul gibi ince, fazla bir ağırlığa etkisi olmaz, o parçayıda yaptır yani, ama dikat et, o yay tutucunun içi 10 mm rayba ile raybalanmalı, dışıda çok temiz olmalı, aksi halde içte mili çizer, dışta yayı eskitir, ve bu yay tutucuya hafif su vererek sertleştir.

servis anlayışıda çökmek üzere bi o kalmıştı adam gibi yeni nesil at 44 tüpü tüfeğime olmadı tüfekle birlikte gönderdim sağolsunlar yapıp göndermişler diyeceğim içimden gelmiyor bu seferde tüp sürekli 120 barı gösteriyor pompa 200 barda tüp 120 barda yani insan bir test eder öyle gönderir

Bunları yazan senmisin ? X]#+,

Melih, öncelikle silahın hayırlı olsun,

Bana sorarsan yinede namlu değişimine girme, bu göründüğü kadar basit bir iş değil, namlu değişimini usta ellerde gerçekleştirseniz bile, isabetliliği yakalayamayabilirsiniz,

Evet Yaylılar içinde HW97 - 77 Diana Mod48 - 52 - 54 e göre daha iyi ama bunun nedeni namludan ziyade iki silahın güçleri arasında bariz fark olmasından kaynaklı, Diananın bu modelleri, kıyasladığım Weihrauch lara göre çok daha güçlü, buda daha fazla tepme demektir, tabi burada Mod54 istisna, o zaten yaylılar içinde kayar sistemi ile farklı bir sınıf.

birde unutmadan, Zamanında hep Maccari Maccari dedikte, zamanla gördükki, Maccariler oldukça güçlü yaylar, ama ömürleride bir o kadar kısa.

tabiki atışlar güzel ama hw deki hassasiyet yok.ama güç dedinmi mükemmel buna birde hw hassasiyeti kataesak herhalde mükemmel olur diye düşündüm. :thumbup:

Weihrauch ın bundan 3 - 5 sene evveline kadar silahlarında kullandığı namlular güzeldi ama son 1 - 2 yıldır gelenlerin namluları, birinde iyi iken diğerin de kötü,

Ayrıca kim dedi size Diana ların namlularının isabetliliğinin kötü olduğunu, bunu kim demişse hatalı konuşmuş, diana namlularında 1: aşırı yumuşak pellet kulanmamalısın 2: aşırı modifiye edilmiş silahlarda diana namlusu sıkıntılı, bunların dışında kendi orijinal gücünde ve kendi markası ile ürettirdiği (orijini H&N) olan Diana pelletler ile mükemmel sonuçlar alırsınız.

22 kalibre için keçe pellet kutusunda 80 tane pellet var.Bunun da 250liliği yok mu?Kutu içeriğindeki keçe pellet sayısı az gibi geldi bana eğer ortalama temizlik başına pellet kullanımı 5 adet ise ???16 gün ediyor bu.

Dampa ayak gelince ikisini de bir sipariş etmek istiyorum.

Avrupada üretilen ambalaj şekli bu, yani .22 kalibre için 80 adet ;confused;

Dampa şu anda karadenize doğru seyahate çıktı ;kihhik,

Yani ben bu keçe pelleti harbi yerine kullanabilirim.Bu ürünü kullanırsam bir daha harbi kullanmama gerek yok diyorsunuz.Doğru mu anladım.Yoksa belirli zamanalrda gene de harbi kullanmamız lazım mı?

Kullanı mı da aynı normal bir pellet gibi mi?Yani bu ürüne hiçbir sıvı ya da başka nevi bir yağ sürmeden kuru bir şekilde namulya koyup tetiği çekiyoruz.Olay sadece bu mudur?

Kaliteli bir temizlik için ilk 2 pelleti hafifçe ince yağ ile yağlayın, sonraki 2 - 3 pelleti kuru atın ama silahınız yaylı ise mutlaka her keçe pelleti namluya yerleştirdikten sonra arkasına birde normal pellet yerleştirinki, silah boş etkisi yapmasın.

Evet her atış gününüzün sonunda namlunuzu bu şekilde temizlemeniz halinde harbiye ihtiyacınız olmaz.

Keçeli temizleme pelletleri yaylı havalı tüfeklerde de iyi sonuç veriyor mu?Yoksa hiç bu pellete bulaşmadan harbi ile temizlik de yaylı tüfekler için idela olur mu?

Bu konuyu biraz daha açabilir miyiz?

En sıhhatli olan keçe pellet kullanmaktır,

Nedenleri :

• her zaman harbiyi yanınızda taşıyamazsınız, Keçe pellet kolaylıktır, namlu içi kemreleşmeden, her atış gününüzün sonunda bir kaç tane keçe pellet atarak buna müsade etmezsiniz,
    • Bence en önemli konu namlu başlangıcı sonunda harbi milinin namlu setlerine sürtünmesi sırasında setlerin zarar görmesidir, zamanla namlu ucundaki crown bozulacak ve isabetlilik bozulacaktır, Ateşl silahlarda namlu çeliği minimum 4140 kalitedir, oysa havalı silahlarda kullanılan namlu çeliği genel olarak 1020 kalite çeliktir, yani oldukça yumuşaktır.
    • Harbi ile temizlik sırasında olası bezin namluda tıkanma sorunları keçe pellet kullanımında yaşanmaz.

Mustafa bey star huğlunun keçesi kaç mm acaba bu keçe gamo larda kullanılabilirmi.

Selemlar .

Kesinlikle kullanılabilir, orijinal Gamo keçesinden 0,2mm daha geniş, bu da 200 - 300 atış sonrasında keçenin mükemmel çalışmasını sağlar, stoklarında kalmamış, yeni parti üretildiğinde YataGun da, diğer tüm silahlarda olacağı gibi satışı yapılacak.

Tum olumsuz yorumlariniza karsilik banada HUGLU cok daha iyi gibi geldi.!
    Hemde coookkkkkkk daha iyi gibi !

Neden acaba?

Ben 4 hafta önceki anadolu - akdeniz seyahatimde huğluya uğradım ve bu star huğlu havalı tüfeği göremesemde, silahın piston keçesini gördüm, ne alaka diyeceksiniz, keçeyi yapmak için orijinal gamo keçesini selçuk üniversitesine götürüp inceletmişler ve üniversite bu keçe olmaz, kalitesi yeterli değil, olması gereken kalite spektleri şu demiş, (gerçektende gamoların keçeleri aşırı sert ve kalitesiz, bu konuda maccarinin ve diana keçeleri bence çok başarılı) ve adamın cebinde tesadüfen 1 tane varmış, (gece yarısı idi ve silahı göremedim) aldım ve hemen inceledim mükemmel kalitede malzeme seçimi ve imalatı, hatta keçe bende kalabilirmi dedim, lafımı olur cevabı ile getirdim yanımda,

Anlatmak istediğim "mentalite" yaklaşım, üretime bakış açıları, Bu arada belirtmek isterim, Star Huğlu markası bizim bildiğimiz Huğlu kooperatifi değil, bu Huğlu kasabasında özel bir girişimcinin markası ve ürettikleri ateşl silahlarla son derece başarılı, takdire şayan üretimler gerçekleştiren ve satan bir firma.Buradan kendilerine başarılar diliyorum, 6 saat boyunca üretim ve tasarımdan 5 arkadaşa bilgi deneyim ve tecrübe ve fikirlerimi aktardım.