Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Tüp dışındaki başka çıkabilecek sorunlar her halükarda çözümü olabilecek şeyler,

    Bakın "MASTER" bir tüp satın alıyor ve patlatıp kaç bar basınca dayanabileceğini test eetiriyor, kim ona bu görevi verdi, üstelik kendi cebinden harcayarak, iste bu sağ duyu sahibi kişilerin yapabileceği bir şey ve test sonucunu da aynen açıkladı, şimdi MASTER in bir beklentisimi vardıda bunu yaptı ? Hayır, kendisini yakinen tanıyorum, küçük hesap adamı değil kendisi.

    mustafa abi bende 2 tüp var birii yeni diğeri eski ben yenisini kullanıyorum yani şimdi güvendeyim daha kaliteli bir pcp kullanıcısı olmak bende isterim biraz maddiyat birazda iş ortamı beni frenliyor hatsan firması bu tüfeği gerçekten çok kaliteli yapmış olsaydı diğer markaları olumsuz etkilerdi (şahsi görüşüm)ayrıca hatsanın ticari düşünceleride olabilir yinede bence özellik olarak güzel bir tüfek

    Ülkü abi bu silahı satın alıp incelemeye başladığında bizde son derece sevinmiştik, bu fiyata PCP satılacak diye, ticari anlamda da bize köstek değil destek olacak bir silahtı, çünkü PCP silahları tanımayanlar 1500 - 2000 YTL veripte tanımaya çalışmazlardı, başlangıç PCP si olurdu bu silah, bu yüzden heyecanlandık, ama silahın tüp sorunu ciddi bir tehlike teşkil etti, Allah dan kimseye bir şey olmadı ama PCP silah almaya niyetlenen bir çok arkadaşımız bu tüp sorunundan korkup her ne marka olursa olsun PCP silah alma kararından vazgeçti, keşke Hatsan baştan bu tüpleri adam gibi üretseydi de bu korku yaşanmasaydı,

    Ve halen Hatsan için mükemmel servisi var deniliyor, bunuda anlamak mümkün değil, insan hayatı bu kadarmı ucuz, hatalı tüplerle ilgili hangi müşterileriyle temasa geçp tüp değiştirelim dediler, bırakın bunu uyardılarmı? haydi biz burada forum sayesinde olaylardan haberdarız, peki anadoluda bayiden AT44 satın alanlar ne oldu ? bunlara haber verildimi ? bu insanlar şu an tehlikedeler, hangisinin elinde bu tüpler patlayacak ve kimin yuvasına ağıt düşecek, bu çok büyük bir sorumsuzluktur, vurdumduymazlıktır, bizde de var AT44 ve satın aldığımız bayide adres bilgilerimiz mevcut, aradılarmı bizi ? Hayır.

    Son söz olarak, bu hobiyi seviyoruz ama canımız pahasına değil.

    Bu konuda en iyi yöntem su dolu derin bir kaba ateş etmek, tabi pelletin su kabı içinde karşı duvara çarpmadan durabileceği derinlikte olması gerekir,

    Bu arada solid ve yan duvarları düz olmayan paraşüt tip pelletler ile yapılan, pelleti namluya yerleştirip harbi ile itme işleminde namlu hatasız bile olsa pellet hatalı namludan çıkmış izlenimi verebilmektedir, bununda nedeni, pelleti itme sırasında pelletin arka alanına dengeli itme yapılamaması sonucu pellet daha başlangıçta yanal yükten dolayı doğru sonucu vermez.


    Regülatörlü diye biliyorduk.? ?(


    Böyle büyük tüp hacmine sahip bir silahta regülatör olması son derece gereksiz bir şeydir, Bu PCP silahlar da kulanılan valf sistemleri birbirlerinden farklı bir takım mantıklarla çalışırlar, aslında bu konunun yeri burası değil, bu konuyu tam detajlı olarak müsait bir zamanda karşılaştırmalı anlatacağım,

    Basitçe şöyle düşünün hava kullanıldıkça basınç düşer ve atışlar arası hız her atışda düşmeye devam eder, asıl mantık bu, ama kullanılan valf özellikleri ve çekiç - yay özellikleri sayesinde, bu mantık değişir ve FX T12 de görüldüğü gibi tüp hacmi küçük olmasına rağmen 200 bar'dan başladığınızda 150 bar basınca kadar sadece 3 - 5 fps lik bir düşüş gözlemlenmektedir, Oysa HW100 - W.Dominator gibi silahlarda aynı FX T12 deki tüp hacmine sahip olmalarına rağmen, bu istikrarı yakalayamayıp, ancak regülatörle FX T12 deki istikrarlı atışları yakalayabilmektedirler, şimdi düşününki 500cc tüp hacmi ile FX Revolution ve 645cc tüp hacmi ile FX Gladiator bu teknoloji sayesinde regülatöre ihtiyaçları varmı ?

    Hatırlayın 157cc tüp hacmine sahip HW100 den büyük tüp hacmine sahip AirArms S410 280cc tüp hacmine sahip olmasına rağmen 200 barda başlayıp 150 barlara kadar, önce düşük hızda başlar ve sonra yükselirde yükselir, daha donra düşmeye başlar hızlar ve bu sıkıntılı halinden dolayı geçen yıl "ihtiyar" Ülkü abi AA S410 silahına ciddi masraf yaparak regülatör takmak zorunda kalmıştır.

    Artık dürbünlerin %90'ı çinde yapılıyor. Dolayısıyla markalar arasında bariz farklılıklar yok. Nikko'yu bilmiyorum ama hawke ve bushnell lisans altında çinde üretiliyor bildiğim kadarıyla.

    Nikko Avustralya menşeeili olup Diamont sınıfı Japonyada, diğer modeller ise Çin'de Nikkonun kendi fabrikasında üretilmektedir.

    Abi cevabın için teşekkürler. Anlamadığım dampanın ambalajını nereye takacağız. Şaka bir yana biz ambalajsız da alırız. Dampanın öözümü yok yatagunu bekleyecek peki yükse ayak için öneriniz var mı.

    Haydar bey, ilk etapda 1000 adet üretildi ve bunun şimdiden 800 ü yurt dışına gidiyor ve fazlasıyla titizleniyorum, bir ürün piyasaya ilk çıktığındaki hali ne ise hafızalarda o kalır.

    Bizim yaptırdığımız Dampalar orijinal ingiliz dampaya göre %50 daha güçlü, ingilizin kullandığı ayağı tüfeğe bağlayan 4 tane allen vida, (inch ) bizdeki 4 metrik ile aynı kalınlıkta, bizde kalkıp 4 metrik kullanmadık, Malum bu ayağı kullanmak zorunda olanlar zaten tepmeli silahlara takacak, biz bu noktada 5 metrik allen civata kullandık, bunun dışında ingiliz dampayı dampa yapan üst ve alt parçaları birbirine bağlayan 2 tane kademeli vida (maalesef kademeli değil,vidanın üzerine burç geçirmişler) ne kadar sıkarsanız sıkın dürbün silaha bu ayakla bağlı iken bile bu vidalardan kaynaklanan oynama mevcut, bizde bu noktada bu vidayı hazır vida alıp üzerine boru geçirmek yerine olması gereken kademeli vida olarak rovelver de kaliteli civata çeliğinden imal ettirdik, sonuç numuneler mükemmelinde ilerisinde, tek sorun ambalajcıda, dün konuştum yine ve bu hafta hiç olmazsa bir kısmını ver dedim, elimden geleni yapacağım dedi. Şimdi sırada 2009 da tüm dünya pazarlarına sürülecek %100 bizim tasarımımız yeni ve çok özel bir kaç çeşit ayak üretilecek. Biz istyoruzki ;

    • ürün işlevini tam anlamı ile yerine getirmeli,
    • işçilik ve malzeme spektleri yüksek kalitede, sürekliliği olan,
    • gözede hitap eden, estetik olarakta severek kullanılabilmeli.

    FX Typhoon T12 .22 Modeli (Fiyatı en cazip ve mermi kapasitesi en fazla olan)

    Özellikler:

    Kalibre : .22" (5,5mm)

    Müsabaka Tetiği (ayarlanabilir , 400 - 700 gram)

    Basınçlı hava tüpü : 180cc (Sabit)

    Mermi kapasitesi : 12

    Fabrika verisi hızı : 870ft/sec (265m/saniye)

    Ürettiği Enerji : 27ft/lbs (36 joule)

    Tam güçteki stabil atış sayısı : 30 -35 atış

    Namlu : Lothar Walther (Match Grade - Şoklu Müsabaka kalite)

    Namlu ucu : 1/2 UNF diş

    Maksimum Basınç : 220 Bar (3200 psi)

    Ağırlık Sentetik kundakta : 2,200 kg. Ceviz kundak olan da ise : 2,700 kg.

    namlunun bir ucundan ışık verip diğer ucundan da yiv setin bir resmini çekerseniz en doğru cevap verilicektir bence.

    Bence bu saatten sonra Namlunun LW mi değilmi yi tartışmak mantıksız, LW bile olsa, namlu başlangıçlarından 2 santim içlere kadar matkap çizikleri varsa o namlu çöp demektir, ama bence sen yinede o namluları bir bilene bir ustaya göster Mesut, belki sen abartıyor olabilirsin,

    evet benimde kafama takılan bu arkadaşlar,hatsan dışında hangi pcp marka tüfeklerin yedek parçaları mevcut ülkemizde? örneğin aa air arms yada fx şuan bu markalar mevcut ülkemizde:him:s yurt dışındaki online firmalar da bulabilirmiyiz bu tüfeklerin yedek parçasını?neden soruyorum olduki dangınlık ile kullanırken boşa sıktık ben yada arkadaşım fark etmez,valf gitti bozuldu :( tüp sabit değişken deyil misal,nasıl ve nerde tamir olacak,orjinal parça nın yenisi varmı?yoksa tüfek direk fabrikaya geldiği ülkeye geri mi gönderilir tamir için? kafam karşıyor böyle düşününce ustalar,bu işler nasıl oluyor?

    FX lerin tüm yedek parçaları eksiksiz stoklarımızda,

    geçen yıl aldığım pcp nin 1 tane bile yedek parçası yok, defalarca valf bloğunu istememe rağmen temin edilmedi, ülkü abi posta ile bir ingiliz yedekparçacıdan istedi, onlarda yanlış blok gönderdiler.

    Nasıl yani 8| adamlar distribitörlük vermeden ''alın bunu satın'' diye sayıyla tüfek mi gönderiyorlar? Yoksa ben mi yanlış anladım :)

    Hayır, aynen doğru anlamışsın, Bir başka firma ile görüşmemizde 5000 adetde alsanız distribütörlük vermeyiz diyorlar, Artık Globalleşen dünya ticaretinde distribütörlük belgeleri demode olmaya başladı, firmalar ülkelerdeki ithalatçıları bayi olarak görüyorlar ve bir ülkeye birden fazla satıcıya da mal gönderebiliyorlar.

    Ama belirtmeden edemeyeceğim, Bu silahta yabana atılacak bir silah değil, değerlendirmenize alabilirsiniz.