Benim eşimin aracı 2000 model Jeep Grand Choroke 4,7 ve bu araç şehirler arası yolda 75 litre benzinle 350 km yol yaparken, BRC italyan gaz sistemi ile 75 litre LPG ile (hiçbir performans kaybı olmaksızın) 340 km yol yapıyor, Geçtiğimiz hafta Ankara Konya üzerinden akdenize indim ve uygun alanlarda sürekli 180 km hızla Konyaya 300 YTL yaktım (750km) bence 2,5 tonluk bir araçla, maksimum hızlarla bu yakıt mükemmel.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mustafa bey ben bir kaç aksesuar almak isityorum(dampa ayarlı ayak vs) ama kredi kartım yok posta havelesi vb. şekilde ödeme nasıl oluyor nasıl haberleşiyoruz. mesela ben yatagun dampa almak istesem ne yapmalıyım.üye olmam şartmı size pm yoluyla şu hesabınıza yatırdım parayı şu adrese korgo edermisiniz lütfen desem olurmu ?
aydınlatırsanız sevinirim.
saygılarımlaAbdullah bey tabiki posta çeki hesabımız var ve bunu web sitesine üye olmanız ve ürünleri sepete atarak, ödeme kısmında Posta çeki tercihini yaparsanız, orada göreceğiniz hesap numaramıza posta ile havale yapabilirsiniz, Siteye üye olmanız halinde, AirGunTürk üyesi olmanız sayesinde ayrıca indirinde almış olacaksınız.
Ama dampa ürünü henüz stoklara girmedik, bu hafta gireceğiz. -
Fx Gladiator için 12 ay taksitli aliş yaparsak toplamda ödememiz gereken rakam ne oluyor abi ?
Şu anda bu konuda net cevap veremeyeceğim, ama bankanın uyguladığı miktar üzerine biz bir ilave yapmayacağımızdan emin olabilirsiniz.

-
Selam,
Bir kaç sorum olacak yanlış anlaşılmaz umarım;
1. Yeni Model Fx ler Gelecekmi ? ( gelecekse modelleri nelerdir ? )
2. Benim gibi orta sınıf maaş alan birisi için PCP tüfek fiyatları oldukça yüksek ve alim şartlarıda zor. Fx Modellerinde Fiyat indirimine gidilecekmi ayrıca peşin fiyatına 12 taksit seceneğini düşünüyormusun ?
3. Sadece tüfek almakla bitse iş eyw diyecemde bunun pompası var dürbünü var namlu tutucu var mermisi var yani son kullanıcıyı bu konuda biraz daha fazla düşünme şansınız varmı ?Umarım yanlış anlaşılmam tek amacım Gladiator sahibi olmak

Estağfurullah, yanlış anlaşılacak bir durum söz konusu değil,
- Yeni model FX ler şimdilik gelmeyecek,
- Fiyat indirimi maalesef söz konusu olmadığı gibi, şayet satışlarda başarı sağlanamaz ise bayilik sistemine geçilecek ve bu durumda fiyatlar % 30 yukarı çıkabilecek, çünkü biz doğrudan yaptığımız ithalatlarda aracısız sizlere bu ürünleri sunuyoruz, Daha öncede söylediğim bir hatırlatmayı yapmak isterim " HW100 Fabrika fiyatı ile T12 fabrika fiyatları aynı, lütfen perakende fiyatlarını bir kıyaslayın" bu hafta içinde kredi kartı ile ödeme faal hale gelecek ama peşin fiyatına 12 taksit yapacak kadar kar marnjımızın olmadığınıda ayrıca belirtmiş olayım, Eskiler çok iyi bilir, bu çeşitlilik daha 6 ay öncesine kadar hayal idi. . .
- Bu konuda zaten oldukça düşünceli yaklaşımlar yaptığımıza inanıyoruz, Daha önce yurda ithal edilen AA pellet ile FX pellet her ikiside JSB marka ve aynı pellettir ve AA ların toptan satıldığı Euro fiyatına biz perakende satıyoruz, bunu bir örnekleme olsun diye belirtiyorum.
-
Bu arada Ankara Team en fazla Fx e sahip olan takım oldu galiba.
Sevgili Yatagun sakinleri bu konuyu dikkate alırlar değilmi

Almıyormuyuz, Poligon yapın sponsor olalım dedik

-
Bence bu deney bilim açısından bir çok bilinmeyene yanıt vereceği için oldukça önemli, ama diğer tarafdan, bu inanan ve inanmayan kavgasını asla sonlandırmayacak.
-
Yüksek yaklaştırmalı dürbünlerin bence en önemli özelliği, " Eğitmen " olmaları !
Yani az büyültme yada büyültmesiz nişan almada konsantrasyonumuzun ne kadar kötü olduunu farkedemeyiz, oysa yüksek büyültmeli dürbünlerle heleki 24 x ve üzeri dürbünlerle 100 metredeki hedefte gurup yaparken ne kadar fazla namluyu salladığımızı görebilmekteyiz, bu da bize sürekli çalışmamız halinde zamanla çok daha başarılı konsantrasyon sağlayabilmemizi, dolayısıyla çok daha başarılı guruplar yapabilmemizi sağlıyor.
-
O harcadıkları paraya dünyadaki her kişiye birer havalı silah edindirebilirlerdi

Üstelik YataGundan iskontoda alırlardı

-
Evrenin nasıl meydana geldiğini anlamak için gelecek hafta büyük bir atom parçalayıcıyı çalıştırmaya hazırlanan bilim adamları, dünyayı yutacak bir kara delik meydana geleceği endişelerinin yersiz olduğunu söyledi.
[Resim Engellendi: http://www.ntvmsnbc.com/news/291234.jpg]
LONDRA - Bilim adamları Çarşamba günkü deneyin tehlikesiz olduğunda ısrarlı...
Haberin devamıBüyük Hadron Çarpıştırıcısı projesinin yeni güvenlik analizinde, yapılacak deneyin, dünyanın her gün yüksek enerjili kozmik ışınlarla çarpışmasından farksız olduğu vurgulanıyor.
Deneyi yapacak olan Avrupa Nükleer Araştırmalar Örgütünden (CERN) beş fizikçinin hazırladığı analizde âDoğa bugüne dek bu deneyi yaklaşık 100 bin kez yapmış durumda - ve gezegenimiz hala ayakta deniyor.
Özellikle internette dolaşan bazı mesajlarda, atom parçalayıcının 10 Eylül Çarşamba günü çalıştırılmasıyla bir kara deliğe yol açacak güçlü enerji alanlarının ortaya çıkacağı ya da garip bir parçacığın oluşarak, dünyayı sıcak bir sıvıya çevireceği söylentileri yer alıyor.
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, Fransa-İsviçre sınırında, Cenevre yakınlarındaki 27 kilometre uzunluğundaki bir tünele yerleştirildi.
Tünel Jura Dağlarının altında, 50-175 metre derinlikte bulunuyor.Alet Çarşamba günü ilk kez çalıştırılacak ve birbirine zıt yönlerde hareket eden, iki paralel proton demeti yollayacak.
Protonlar ışık hızına yaklaştığında, çarpıştırıcının içindeki süperiletken mıknatıslar ışın demetlerinin yönünü değiştirerek, protonları muazzam bir hızla birbiriyle çarpıştıracak.
[Resim Engellendi: http://www.ntvmsnbc.com/news/291236.jpg]
Amaç, 14 milyar yıl önce evrenin meydana geldiği Big Bang/Büyük Patlamadan mikrosaniyeler sonraki ortamı yeniden yaratmak.
Çünkü bugünkü evrenin temel taşlarının o anlarda şekillendiği düşünülüyor.
Bilim adamları çarpışmadan doğacak âenkazı inceleyerek, evrende bugüne dek sır olarak kalan bazı konulara ışık tutmayı umuyor.
Örneğin madde, karşıt maddeye nasıl galip geldi? Karanlık madde nasıl oluştu? Hatta evrende daha da fazla boyut olduğunun kanıtları bulunabilir mi?
CERN bilim adamlarının hazırladığı yeni güvenlik raporu, ortaya çıkacak kara deliklerin âmikroskopik boyutlarda olacağını ve büyüyecek, hatta varlıklarını sürdürecek enerjiden yoksun olacakları için hemen yok olacaklarını savunuyor.
Rapora göre âHer bir proton çarpışmasından ortaya çıkacak enerji, iki sivrisineğin çarpışmasıyla ortaya çıkacak enerjiden farklı değil.
Fransa hükümeti ise resmi bir kuruluş olan Nükleer Güvenlik Kurumundan ayrı bir rapor istedi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de 29 Ağustosta deneyin durdurulması için yapılan başvuruyu reddetmişti. Başvuruyu Almanyadaki Tübingen Üniversitesinden bir biyokimyacı liderliğindeki bir grup vatandaş yapmıştı.
-
arkadaşlar merhaba,
üstadlara 2 soru sormak istiyorum:
1-gladiatör tüpünde ki havayı tamamen boşaltmak için nasıl bir yol izlemeliyiz,
2-gladiatörün basıncını artırmak için kurma koluna bağlı mil üzerinde arka delikten görülen allen anahtar başlı vidayı sadece çevirmek yetiyormu(çevirmeden önce yapılması gereken başka bir işlem varmı).birde yanlış anlamadıysam sağa çevirince artma,sola çevirince azalma oluyor diye biliyorum.
üstadların açıklamalarını bekliyorum.saygılar.hunter2
Fahri bey merhaba,- Gladiator üzerindeki havayı tamamen boşaltmak için ön tüpü gevşetin (saatin tersi istikamette) bu gevşetmede ssssss hava sesi duyacaksınız, bu ses arka tüpün boşalma sesi, bu şekilde silahı bir kenara bırakın ses kesilene kadar, sonuçta arka tüp tamamen boşalmış olacak, ön tüpte halen hava var, bundan sonra ön tüpü tekrar sıkıp içindeki havanın arka tüpe transfer olmasını sağlayabilir, tekrar gevşeterek boşalmasını sağlayabilirsiniz,
Ama ben bu silahları nizami kullanmanız halinde 3 - 5 yıldan önce böyle tüpleri boşaltmanızı tavsiye etmem. - Gladiator ün yayını sıkarak gücünü artırmak isterseniz, bu işlemi yapabilmeniz için silahı komple dağıtmanız gerekir ve silahınız kesinlikle garantiden çıkar, o dediğiniz yerdeki allen başlı vidanın altındaki yay, Biatlon kurma kolunun geri gitme yayı, yani bu yay sıkılarak güç artışı olmaz, olsa olsa kol karşıya sert vuruv ve buda silah için iyi değil,Ben bu yayın arkasındaki vidayı sıkarak bir miktar gücün artırılabileceği yazısını yazdığımda, bunu T12 için yazmıştım ve bu söylediğimide geri alıyorum, çünkü T12 dede çekiç yayının arkasındaki vidanın durması gereken nokta çok hassas, T12 de en fazla 1,40mm tel kalınlığında yay olan Gladyator ün yayı takılabilir ve 100 fps civarı güç artışı alınır, ama bu güç artışından sonra 40 - 50 bar basınç altında 1 yada 2 defa boşa atış yapılması silahta kalıcı hasara yol açar.
Uzun lafın kısası Gladiator da biz bir şeyleri testlerle geliştirip sizlerle bilgilerimizi paylaşmadıkça bir girişimde bulunmanızı tavsiye etmem, aksi durumda silahınıza ciddi zarar vermiş olursunuz, unutmayın bunlar yüksek darbelere dayanacak yapılardaki Yaylı silahlar değil, içeride binde 2 hassasiyette işlenmiş parçalar çalışıyor, en ufak bir zarar vermeniz halinde bedeli ağır olur.Ve son olarak, bu FXairguns marka silahlarla birlikte yanında ingilizce ve Türkçe kullanım klavuzları gönderiyoruz, bu kullanım kitapçıklarındaki yönergeleri mutlaka okuyup uygulayın.
- Gladiator üzerindeki havayı tamamen boşaltmak için ön tüpü gevşetin (saatin tersi istikamette) bu gevşetmede ssssss hava sesi duyacaksınız, bu ses arka tüpün boşalma sesi, bu şekilde silahı bir kenara bırakın ses kesilene kadar, sonuçta arka tüp tamamen boşalmış olacak, ön tüpte halen hava var, bundan sonra ön tüpü tekrar sıkıp içindeki havanın arka tüpe transfer olmasını sağlayabilir, tekrar gevşeterek boşalmasını sağlayabilirsiniz,
-
Adam yunanistan ın doğusunda bir adadan çıkış yapıyor, yardım etmeyiz korkusuyla sanırım profilinde kendini ingiltere gösteriyor.

-
Bi de fikir beyan et abi
13 mü uyar 14 mü? Saat kaç uyar mesela?Bana 13-14 farketmez ama mümkün olduğunca geç olsun lütfen

Uykucu Uğur,
evlenipte beşik sallamaya başlayınca nasıl uyanılırmış öğreneceksin. 
-
sanırım yeni çıkan bir silah ayrlntılar için Türkiyeye gelişini bekleyeceğiz

Çokta yeni bir şey değil, kundağı yeni sayılır, kırma namlu ve çin de ürettiriliyor.
-
Kısa bir eğitim konusunda haklısınız, ve bu yönde PCP kullanım kılavuzu olabilecek video çalışmalarını FXairguns silahlar ile başlattık, bu anlamda T12 - Gladiator -Revolution ve aksesuarlarıyla ilgili video çekimleri tamamlandı, şu anda montajda, başrolde Üstad Ülkü abi ve yardımcı rolde de Kadir kardeşimiz görev aldılar, yakında, kameraman ve montajcımız Cahit bey montajları tamamlayacak ve yayınlayacağız.
Bu silahları söküp ayarlarını oynamak vs.. yapmamanız halinde, basit bakımlarını (temizlik yağlama) düzenli yapmanız halinde çok uzun yıllar sorunsuz çalışacaktır.
-
abi tüfekden foss diye ses çıkmış atış yaptığında, içerdeki kırık harbi parçasını çıkarmak için denemiş bu çalışmayı, sonrasıma tüpe kontrol amaçlı hava basmış test için,hava tekrardan kendisini salıveriyormuş,,olay bu abi,şimdi yedek tüpü kullanıyor, kullanıcı hatasından kaynaklanan bir durum, şimdi benim kafada soru işareti oluştu hal böyle iken ustalar,tüpü sabit olan tüfeklerde aynı kullanıcı hatası ile arıza yaptığını farz edelim,nasıl bir tamir gerektirir
valf işlevini kaybetmiş ise?Yapılmaz değil yapılır ama oldukça ustalık, profesyonel alet edevat ve makina gerekir.
-
Engin senin silahta ya 10 yada 20 bar hava kalmış, bence bu basınçla kullanmasan iyi edersin,
-
Tüpü bozulmuş dediğine göre silah ya Raider yada AT44, çünkü bunlarda valf tüpün üzerinde olduğu için bu tahmini yaptım. arızada valf mili içeri girip dışarı çıkmıyordur, sıkışıp kalmıştır, çıkarılsada adam olmaz, ancak valf dağıtılıp, valf milinin çalıştığı yatağın mil çapından %0,10 boşluklu raybalanması gerekir.
-
pcp tüfekler ile boş atış yapmak tüpe zarar verirmi ustalar?
Tüpte 40 bar'ın altında hava, yada hiç hava yoksa ve tetik düşürürseniz, silahınızda telafisi mümkün olamayabilecek zarar oluşabilir, hatta oluşur demek daha doğru olur, (AirArms test edilerek ispatlanmıştır
) bu durum tüm diğer PCP ler için geçerlidir. -
Aynen öyle, şarjörü sökünce pellet iticinin namluya girdiği kısımda, namlu içinde, bakarsan görürsün.
Pardon bakir (bekar
) olduğunu bilmiyordum. -
Kilitli iğne dersen eşine o bilir
sökmek belki biraz zorlayabilir sizi ama takmak oldukça kolay, özellikle sen bu işi daha rahat yaparsın, (profilinde yazılanlara göre)