Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Korkut bey, forumunuza hoşgeldiniz.

• http://video.google.com/videoplay?docid=-7115837519597512162&q=likya+yolu&ei=dEmYSOeZDZKw2QKRtP3JBQ&hl=en
    • http://video.google.com/videoplay?docid=-8950840408923136806&q=likya%20yolu&hl=en
    • http://video.google.com/videoplay?docid=-2246414424871183047&q=likya+yolu&ei=G0qYSP7sApX82gKc7NHnDw&hl=en

Biz silahları modifiye etmeden Orijinal halinde göndereceğiz, tercihen Modifiye arzu edenlere ileride yardımcı olacağız,

Fahri bey, bugün bir iyi haber, TSE den pellet lerle ilgili Kapsam dışı onayını aldık, bu iyi haber, yarın evrakı elimize geçer, çarşamba malların faturaya göre kontrolleri ve Perşembe çekim olur, Cuma ve Cumartesi silahların ön bakım çalışmaları ve Pazartesi sevkiyatları yaparız, umuyorum.

Değerli Arkadaşlar,

FX lerle ilgili fikirlerimizi, açık yüreklilikle yazabilmemiz için bu konuyu açma ihtiyacı hissettim,

Buluşmada merak edenler için, 3 model T12 - Gladiator - Revolution silahlarla toplamda 5.000 e yakın atış yapıldı ve pellet canavarı olarak suçlanan Revolution bu miktarın %50 sine yakınını harcadı,

Bu atışlar sayesinde silahların bir anlamda testleri yapılmış oldu, üstelik ağır şartlarda, yani tekil kullanıcı değil, herkes bu silahları gönlüne göre kullandı, bolt u yarım kurup tetik düşürenlerden tutunda, vs... vs... ;kihhik, Ve hiç bir sorun yaşanmadı, bugün silahları öylesine bir ön inceleme yaptık ve sanki hiç atış yapılmamış izlenimleri aldık.

Ben birde burada, dünde buluşmada bazı arkadaşlara bahsetmiştim, "Namlu" Daha önce çok bahsedildi "Mach Grade" Yani müsabaka kalite, ben samimi olarak itiraf edeyim, bende çok sayıda Orijinal Lothar Walther namlu var ve bu namlular tek kelime ile mükemmeller ve FX lerin üzerindeki L.W. Namlular için söylenen Mach Grade namlu ifadesinin ben bariz bir şekilde gözle görüleceğini beklemiyordum, yani olsa olsa atışlarda gurupman yapımında farkedilecek diyordum, ama geçtiğimiz cumartesi çıplak göz ile Mach Grade namlunun ne olduğunu gözlemledik, ve elimizde bulunan L.W. Namlularımız ile kıyas yaptık,
    Sonuç : Orijinal Lothar Walther namlularda yiv - set ler mükemmel açılmış, ama Fx lerdeki namlular ile gözle mukayese yaptığınızda şaşkına dönüyorsunuz, ! Orijinal L.W. Namlu çok iyi incelendiğinde yiv ve set lerde mikro çapak ve çizikler var iken, ( bu çok doğal, çakının namlu içinde yiv-set açılırken sürtünmesinden oluşan izler, FX Lothar Walther Mach Grade namluların yiv ve setlerinin adeta ayna görünümünde sanki polisaj yapılmış diyebileceğim (lebleme" işleminden geçtiği bariz görüntüledik,

Tabiki namludan çıkan merminin BC değerini koruması, hattâ artırması desem abartmışmı olurum bilemiyorum ama bu namludan çıkan pellet havadaki sürtünme kat sayısı ve isabetliliği mükemmele taşır.

Bu striper dediğimiz nesne, Havalılarda değil, Ateşli silahlarda ilk uygulamaları yapılıp zamanla havalı silahlarda da kullanılır oldu, geçen yıl bu konuda eski forumda bir yazım vardı ve bu uygulamayı bende Mod54 te (bullbarrel) gizli susturucu -gizli stripper diyebileceğim bir uygulama yaptım, ama asıl doğru yöntem budur, Bu striper özellikle müsabaka silahlarında kullanılır, maksimum hassasiyet istenen durumlarda, şayet silah 100 metrede 1 MOA (2,5 cm) hassasiyetlerde ise buna ilaveten belki %2 - 3 daha hassas atışlar sağlandığı iddia edilir, doğruluğu yanlışlığı hakkında benim yaptığım bir tecrübem yok, Ancak bu sistemi Büyük Atıcı Üstadımız Vassili Kemal bey'e test ettirmek bence en yakın ve doğru sonucu verir, Tabi AirGunSniper ekibini de dolayısıyla kastediyorum.

Burada Exador Fatihinde bahsettiği ve Meşedüzü nünde çok iyi anladığı gibi mermi namluyu terk ettiği an itibariyle arkasından gelecek her türlü hava basıncı nisbeten mermiyi etkileyeceği var sayılarak hemen namlu çıkışında basınçlı havanın ilk bulduğu serbestide genleşerek orada bulunan ikinci (sarı) stabilatörün etrafından dağılması ve stabilatör diye tabir edebileceğim o sarı parça sayesinde merminin arka basınçtan kurtarılması amaçlanmıştır.

Bakın arkadaşlar, bugün bir forum üyemiz yeni ürettikleri havalı silahları bize incelememiz için gönderiyor, Dünya çapında tanınan bir firma ve bizden silahları incelememizi, eksiklerini, yapılması gerekenleri hertürlü yardım talep etti ve olası iyileştirmeler tamamlanıp biz onay vermedende piyasaya sunmayacaklar, İşte ben buna emeğe - bilgi ve tecrübeye saygı derim, Arkadaş bizi aradı ve rica etti bizde kırmadık, gereğini yapacağız, ama bir bakın inceleyin deme inceliğini bile göstermeyen At44 ü satın alarak inceleyip yazdıkki, herkes ne aldığını bilsin.

Ben şahsım adına, hem alır hemde herkese tavsiye ederim,

Ama görünen köy kılavuz istemiyor maalesef ve ayda en az 5 defa bahtiyar bey ile en az 1 - 1,5 saatlik telefon görüşmeleri yaparız, arkadaşımdır ama ben forumumda gerçek bilgi yazmak zorundayım.

Fahri bey dün sabah 04 de eve geldim, uyudum sabah 07.30 da uyanıp 08.00 da şirketteydim, ful kadro çalışıyor elimizden geleni yapıyoruz, ama inanın hiç bir iş kolay olmuyor.

Evet arkadaşlar FX T12 - Gladiator DA ve Revolution silahlar ile birlikte tüm yan aksesuarları ve FX Diabolo 4,52 ve 5,52 (JSB Exact) pelletler Gümrüge geldi ve şuan çekme işlemi ile uğraşıyoruz, Bu hafta sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz, Bir taraftan da https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com.tr ı son testlerini yapıp açmaya gayret ediyoruz,

Bu arada oldukça yoğun, PM - eposta ve telefon alıyorum, kimse endişelenmesin, herkese yetecek miktarda ürün var.

mod54 ün neden tepmesi az olduğu şimdi belli oldu demek yay dengeleyici yok muş :him:s

Yanılıyorsun Kadir,

Mod54 ün Pistonu Weihrauch dışında silahlarda olduğu gibi tetik tutucu piston kenarında değil, piston içinde bir çelik mil sayesinde tetik tutma işlemi gerçekleşiyor ve bu sayede diğer pistonlara göre Diana ve Weihrauch pistonları daha ağırdır, Burada Yay dengeleyiciden kasıt, yay ın piston içinde yan duvarlara sürtünmesini ve eğilmesini önlemeye yönelikte yay tutucunun çelik yapılması prensibine dayanıyor.
    Yani Diana da pistonu ağırlaştırmaya, ancak çok güçlü yay takılması halinde ekstrem güçler elde etmek için ihtiyaç olabilir, bunun dışında Mod54 ün kayar sistemi sayesinde tepme kundağa yansımaz, Mod54 ün metal gövdesindeki tepme hiçte azımsanmayacak ölçülerdedir.