Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
AA yani AirArms pelletler JSB markası tarafından Çekoslovakya da üretilmektedir ve dünyanın en kaliteli 3 markasından biridir, JSB firmasının pelletlerinin distribütörlüğünü de Katresu AŞ olarak aldık ama aynı pelleti bu firmaya FXairguns da yaptırıyordu ve bize 2000 kutu için FX in verdiği fiyat ile aynı fiyatı verdiği için biz şimdilik FX pelletleri ithal ettik, Yani 16grains ağırlıkta ve aynı ürün.
Umarım haftaya YataGun dan satın alabileceksiniz, üstelik 4,52 ve 5,52mm çaplarında.
-
Sanırım bu yazıları işgören silahçılık okuyor

-
-
Şimdi bu şalgam suyu Siyah şişe misalimi oldu

-
Daha Çok Göster
Merhaba üstadlarım,
namlu konusunda size birkaç soru sormak istiyorum.
1-tüfeğimize herhangi bir şirketten herhangi bir namlu almak istesek yasal olarak bir problemle karşılaşırmıyız. Ne yapmamız gerekir yasal olarak. Yurt içi yurt dışı farkedermi?
C-1) Yasal mevzuat olarak Namluyu yurt içi - dışı satın alamazsınız, Ancak silahınızı yasal olarak yetkili bir silah tamir - onarım servisine gönderip değiştirtebilirsiniz ve eski namlunuz imha edilmek zorundadır, size iade edilemez.
2-namlu uzadıkça tüfeğin isabetliliği ve saçmanın daha uzak mesafelere daha çok enerji sağlanması sağlanabilirmi?
C-2) PCP silahlarda Namlu boyunu uzattıkça, ama uzama oranında da arkasından bırakılacak basınçlı hava miktarı artırılmak şartı ile daha yüksek hızlar elde edilebilir, enerji artırılabilir, isabetlilik tamamen namlu - pellet kalitesi ve pelletin yüklenmesi safhasındaki kaliteli malzeme ve işçilikle orantılıdır.
3- 6.35 veya daha büyük çapa sahip bir namlu ve saçmaları standart olarak varmıdır? Varsa hangi çaplardır? Nereden alınır? Yatagunda ileride bulnabilirmi?
C-3) Yurdumuzda olmasa da yurt dışında 6,35 kalibre ve üstü pelletler ve namlular vardır, bunlar .50 kalibrelere kadar gider, Yatagun bu pelletleri getirecekmi derseniz ; arz talep ve yasa düzenleyicilerin müsadeleri kadar.
4- bu namluların fiyatları nekadardır.
C-4) 100 Sterlinden başlar, tabi kaliteli dövme namlu yada LW uzun namlular için.
5- evanix ar6 gibi güçlü bir tüfek için, 6.35 yada daha büyük çaplı saçmalarda, namlu boyunu uzatarak saçmanın taşıdığı enerji miktarı arttırılıp modifye yapılarak 5.5mm deki sonuçlar yada daha iyileri elde edilebilirmi. (En önemisi bu işlem mantıklı olurmu)
C-5) Bu sorunun yanıtını yukarıda kısmen verdim, Mantıklı olurmu sorusunun yanıtı ; senin beklentilerinle alakalıdır, yapılabilir, buna bir örnek "Termopl" İlker AA S410 a LW 6,35 cal. namlu taktı ve dehşet enerjiler elde etti.
6- birkaç iyi kendini kanıtlamış ve şimdi yada ilerde ulaşılabilir olacağını düşündüğünüz namlu adı sanı boyutu verebilirmisiniz.
C-6) Lothar Walther - BSA (dövme namlu) ve namlu boyu da 60 ila 75 santim.
7- bu alınan namlular her PCPye uyarmı yada uydurulurmu.
C-7) Uydurulur.
Biraz fazla soru sordum farkındayım
. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederimSaygılar...
-
peki ya neden yasak bulundurmak vs vs
Nedenini yasa yapıcılar cevaplamalı.
-
Gece görüş dürbününü Almak Satmak Bulundurmak suçtur,bu cihazı satanda, Bu cihazın satılmasına alt yapı sağlayan o site de suç işlemektedir, bu ilan için ihbarda bulunulması halinde, bu suçu işleyenler için yargılama yapılır.
-
abi çok teşekkür ederim peki o plastiği çıkarıp yerine başka bir oring falan uydursam daha iyi olmazmı.Kesinlikle deneme,
-
Yusuf o kurma kolu tutucusunun girdiği deliğin karşısındaki delik lüzumsuz yere delinmiş ama olsun, hafiflik sağlar, o dipteki contayı görebilmen çok zor ve değişik bir tasarımı var, Ben o conta olmadan denedim, pellet namludan çıktıkdan sonra 6 metre gidip düşüyor, şayet pellet sıkıysa namluda da kalabiliyor.
Mod54 aşkımı depreştirdin Yusuf, bırak beni işim gücüm var.

-
Yusuf pelleti namluya yerleştirdiğinde parmağının eti ile tam bas, yani kurmayı kapattığında o plastik, pelleti itmesin, çünkü o plastiğin tasarımı çok zayıf, buda pellet eteğinin o plastiğe zarar vermesine neden olabilir ve o plastik azıcıkta olsa ezilirse güç kayıpları başlar.
-
transfer deliğini görebiliyorum ama etrafında contaya benzer bişi yok silahın performansındada düşüklük yok acaba benmi yanılıyorum birde namlunun pıston gömleğıne girdiği yerde sol tarafta bir boşluk var o ne innesi onuda anlamadım
Namlu arkasının Gümleğe girdiği çukurun dibinde bahsettiğim plastik conta var, solundaki delik kurma kolunun uç tutucusunun girdiği yerin arkası.
-
Oradaki sızdırmazlık elemanı O ring değil plastik bir parça ve sakın o plastiği sökmeye çalışmayın, sökerken mutlaka hasar alır ve silahınızın hızı yarıya düşer,
-
Reklamın kötüsü olmaz misali, Ortaya sallanıyor arkadaşlar, Hatsanın FXairguns ile bir ortaklığı yada satın alması vs... yok, bunlar Balon haber, Ancak Hatsan herşeyi ben yaparım iddiasıyla kalkar bir tane FX i kopyalarsa da şaşırmamak gerekir.
-
Hoşgeldin Ayhan

-
Bu sorunun yanıtı "Evet"
AirGunSniper ın Lideri Kemal beyin S410 yaklaşık (yanılabilirim) 35 ft/lbs gücü ile 160 metrelerden şişe patlattığına şahidiz, Oysa Gelecek olan Evanix AR6 nın gücü 60 ft/lbs dir ve 200 metreden çok şeyler yapabileceğine eminim,ve bunu standart hali ile yapar.
-
Kazasız belasız atışlar,Güle güle kullan.

mod 54 te kayar sistem sadece kundak ile mekanizma arasında vardır ve dürbün ana şasi üzerinde olduğu için çekiç darbelerine doğrdan diğer pistonlu silahlar gibi tabi olur,bu yüzden Mod54 tede dampa dürbün ayağı kullanmak şarttır.
-
Yusuf hayırlı olsun,kazasız zevkli atışlar dilerim.

-
Artık tüfeksizlik canıma yetti yarın bu tüfeği almaya gidiyorum inşallah yanlış bişi yapmıyorumdur.
[Resim Engellendi: http://img359.imageshack.us/img359/2873/diana48blackrangeorias1zz2.jpg]
acaba zamanla bu tüfeğin kundağı siyah ahşap oldu için elle tutulan yerleri beyazlaşırmı.Doğru bir tercih,ama bunu almışken Mod54 al derim (5,5 cal.)
-
Bahadır bey'e forumumuza üye olduğu ve bilgilerini bizimle paylaştığı, paylaşacağı için öncelikle teşekkür ederim,
Bahadır bey Kron Bisiklet firmasının sahibidir ve kendisi ile Üretmiş oldukları Kron markalı dağ ve elektrikli bisikletlerin https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com.tr sitesinde online satışı ve desteği konusunda Katresu A.Ş. olarak anlaşmış bulunmaktayız,
Kendisi ile tanışmamız hoş sohbeti,samimi tavırları ile ve Biz Türk üretici olarak en yüksek kalite ürünü üretmeliyiz iddaalarına sahip düşünce yapısı ile beni oldukça etkilediğini itiraf etmeliyim.
[Resim Engellendi: http://img151.imageshack.us/img151/1281/5o2a5k5m4x2a4c1r0u1bud6.jpg]
[Resim Engellendi: http://img151.imageshack.us/img151/3526/7p4a7k7m6x4b6c3s2v3bmn0.jpg]