Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mustafa abi peki ne zaman göreceğiz bu evanix ar 6 yada 410 xtra yı? inşallah en kısa zamanda müjdenizi katresu adına bekliyoruz. 5.5 mm de evanix mi ? airarms 410 xtramı? güç ,stabil atış ,sağlamlık yönünden.ayrıca açıklamalarınız için teşekkürler.

Güç konusunda tabiki Evanix AR6,Stabil atış,sağlamlık konuların da AR6 gelip de incelenmeden bir şeyler söylemek,bence bilgiçlik taslamak olur,bu konuda yabancı forumlarda yazılan çizilenlere göre,AR6 da mükemmel bir silah,ama gelmesi ve görmek gerekir,Örneğin AR6 için her atış sonrası sürekli düşüş olduğu söyleniyor,siz S410 u 60 fp/lbs güce çıkarabiliyorsanız çıkarın da o da aynı AR6 nın çizdiği eğriyi çiziyormu çizmiyormu görün,yada AR6 nın gücünü 20fp/lbs güce düşürüp atış eğrisine bir bakın !!!

Her iki silah da estetik anlamında farklı tüketici eğilimlerine hitap edebilir,Bolt action gerçek ateşlilerdeki çalışma yapısını bilenler hatırlasın,kurarken çıkardığı sesi,oturuşu vs... oysa S410 bu ateşlilere benzemeye çalısan ama tam karşılığını veremeyen bir silah,
    AR6 da ise,av tüfeklerindeki bilindik Horoz yapısı da farklı bir tarz getiriyor silaha,ayrıca bu silahın gücü düşürüldüğünde duble action atış yapabiliyorsunuz,bir nevi semi automatic bir silah,yani düşük güçte tetiği her ezişiniz de topu kendi çeviriyor,horozu kendi kaldırıp düşürüyor,sanki 6 patlar S&W misali.

RWS demek Diana demek değil,

RWS Amerikalı bir pazarlama şirketi ve Diana silahlarının Amerika da satışında RWS markasını kullanıyor,

RWS Career 707 diye bir silah yok,aslen Shinsung Career 707 olan silahı RWS olarak satıyor,istediğinde üzerine de RWS yazdırıyor,Çünkü Amerika da RWS olarak itibarı yüksek bir Marka olarak tanınıyor.

Gelelim Shinsung Career 707 ye,bu silah ta şarjör,kalem tipli yani pelletler peş peşe yerleştiriliyor ve arkadaki pelletin kafası öndeki pelletin eteğine basarak eteği bozabiliyor,ancak Dynamic yada solid pellet kullanımına uygun.

Çift tüplü olması tamamen Hava hacmini artırmaya yönelik ama bunun dezavantajı ağırlık olmakta,üstelik ağırlık merkezide önde.

Benim düşüncem 5,5 kalibrede bu hızlar isteniyorsa,standart gücü yüksek,yakında Türk tüketicisi ile buluşacak olan Evanix AR6 olmalı,Evanix AR6 nın 6,35 versiyonu yok,işte bu noktada Shinsung Career infiniti 6,35 modeli,ideal bir silah ve şarjör sistemi de beğenilen AR6 modelinden esinlenme,bakarsınız bu silah da 6,35 olarak Türk tüketicisi ile buluşabilir.

1000 kutu 5,52mm (JSB) FX pellet ve AA pelletler aynı mal yani üreticisi "JSB" ve 10 güne kadar satışta olacak,tabi bunun 4,52mm leri de satılacak,fakat Dynamic pelletleri de yabana atmamak gerekir,delicilikte güçlü oldukları kadar isabetlilikte illaki çap ölçüleri çok büyük önem arzetmekte,ingiliz sitelerinde satılan Dynamic 14,5grains pelletler 5,50mm,oysa bizim ithalatını yaptığımız Dynamic pelletler 5,54mm çapında,yani namlu setlerine oturamadı ve gurup yapılamıyor sıkıntısı olmayacak,
    Bunun yanın da Defiant pelletlerde de çok ilginç bir durum varki bence çok önemli,Ayazağa buluşmamız da Vasili Kemal,110 metre de 5 atış,JSB ile 5 santim gurup yaparken yine 110 metrede Defiant 5,52mm ile 4 santim gurup yaptı (belgeli),fakat daha sonra Kemal arkadaşım,bir başka arkadaşın getirttiği defiant pellet ile yaptığı gurup denemeleri çok başarısız sonuçlar vermiştir,dün Kemal ile yaptığım telefon görüşmesin de kendisi bu son yaptığı test te kullandığı pelletin benim verdiği değil,bir başka arkadaşının getirttiği pellet olduğunu söyledi,Ha bunda ne var derseniz ?3 gün önce tesadüfen "avcıhoca" Aykut,masamdaki örnek pelletleri hassas kalibreli kumpas ile 4,52mm pelletleri ölçtüğünü ve pellet kafalarının 4,49mm çıktığını söylediğinde şaşırdım ve bende bizzat bu pelletleri ölçtüm,(10 tane) hepsi 4,49mm çıktı,bu da şu demektir,üretici firma yanlış kutulama yapmış,yani bendeki 5,52mm pelletler,aynen ölçümlerde 5,52mm geliyor ve Kemal bizimde olduğumuz buluşmada bu pelletler ile 110 metrede 4 santim gurup yapıp JSB ile 5 santim gurup yapmış iken ,ne olduda daha sonra Defiant pelletlerin gurubu bozuldu ? ? ? bu noktada cevap bence Kemal in kullandığı pelletlerin çap problemi olduğu,ama ne kemal ne ben bu konu da emin değiliz.Gümrükten pelletleri çekip ölçüp test edip göreceğiz ve doğal olarak bu testleri de forumumuz sniper leri,yani AirgunSniper ekibi yapacak ve bizlerle paylaşacaklar. :thumbup:

Osman bey,sözlerinizin tamamına katılıyorum,yıl 1979,okul dağıldı ve henüz okuldan 600 metre kadar uzaklaşmıştık,üzerimize yağan mermilerden yanımdaki iki arkadaşım yaralandı ve biri olduğu yerde diğeri hastanede hayatını kaybetti ve ben okul hayatıma son vermek zorunda kaldım . . . çok iyi biliyorum o günleri ve siyasetide,memleketi satanları da uygun platformlarda her zaman tartışırım,takdir edersinizki,burada kimse kimsenin hangi din'e,hangi siyasi fikre yada fraksiyona sahip olduğunu,hangi futbol takımını tuttuğunu bilmeden,salt bir hobi etrafında paylaşım yapıyoruz ve bu forum böyle de devam etmeli. ^^

İkide bir Bam ı ortaya atıyorsunuz,amacınızı bilmiyorum ama size şunu belirteyim,

Bam Avrupa ülkelerinde de satılıyor,yıllardır bilinen,kullanılan ayıbı çıkmış bir ürün ve Avrupa birliği ülkelerine bu tür ürünler öyle kolay girmez,bir çok test ve incelemelerden geçer CE belgesi alır ve girer,bizde Türkiye olarak avrupa ile aramızda gümrük birliği olduğu içindirki,avrupanın bu belgeleri ile ithalat yaparız.

Diğer taraftan Hatsan a gelirsek,Hatsan ın bu silahı yeni,denenmemiş test edilmemiş,bu silah için kötü demek ne kadar abesse,iyi demekte abes olur,bunları söyleyebilmek için bu silahı,bu konunun uzmanları test etmeli ön görüşlerini açıklamalı ve zaman içinde de bu silahı kullananların,yaşayacakları bu sayfalara yansımaliki fikir sahibi olunabilsin.

Arkadaşlar beni mahçup ediyorsunuz, ^^

Maretta Ali bey bir kaç kez,çok fazlasıyla teknik sorular yöneltti bana (pm den) ve bende elimden geldiğince bilgilerimi paylaşmaya çalıştım,aslında pm den yanıt vermiyorum,nedeni ise,günlük foruma ayırabildiğim zaman içerisinde şahsa özel bilgi paylaşımını doğru bulmuyorum,çünkü diğer forum üyelerimizin forumda yazdıklarını takip edecek zamanımdan çalıyor,

Benim hayatım boyunca ilke edindiğim,doğru olmak,yardım severlik,paylaşım ve önyargısız,öncelikle olaylara ve kişilere pozitif yaklaşımın zaman çnde kaybettirmeyip aksine kazandırdığına olan inancımdır,derler ya 3 "günlük dünya" kimse baki değil,hepimiz gelici ve geçiciyiz,aslolan yaratan ve bilgidir ve bilgi tecrübe ile kendini yeniler,birileride bu bilgileri gelecek kuşaklara taşıyorsa ne mutlu,ne mutluki günümüzdeki teknolojik araçlar,artık bilgiyi çok daha çabuk ve çok daha uzaklara çok kısa sürelerde taşıyabiliyor,bu forumda en bilgisiz olanımızın bile sorduğu bir soru,sorunun soruluş şekli itibariyle,düşünen için yep yeni fikirlerin kapılarını aralıyor ve üreten beyinleri teşvik ediyor,yeterki samimi olalım.

Cümlemin sonuna şunu eklemek istiyorum,"öğrendiğin bilgi senin malındır,dilediğin gibi kullanabilirsin" yeterki Ahmet söylemiş,mustafa söylemiş,önemi yok,bilgiyi paylaşınki,düşünen beyinler bu bilginin sonrasını düşünmeye kendilerini odaklasın.

mustafa abi
    bu vidalı komprasörler o kadar güçlü durmalarına karşın neden yüksek bar için pistonlu tercih ediliyor ?

Vidalı kompresörler teknolojik makinalardır,aşırı uzun ömürlüdürler,pistonlu gibi gitgel ile darbe vs... ye maruz kalmazlar,iki tane vidanın birbirine dişlerinin oturmuş hali ile arkadaki havayı öne iter,yüksek basınç dediğinde vidalı havayı kaçırır (gever) oysa pistonlu da neredeyse kaçak sıfırdır,Vidalı kompresörlerin en önemli özelliği düşük enerji ve uzun servis aralıklarıdır.

Kadir ,Bir lastik tamircisinde 300 barlık bir kompresör olamaz,neden olamaz ? ; 300 barlık bir kompresörün basma hacmi aşırı düşüktür,yani oradaki o kocaman kazanı 10 saatte zor doldurur,,300 barlık bir kompresör pistonludur ve bakım maliyetleri aşırı yüksektir,300 barlık bir kompresörün fiyatı 4 - 5 milyar liradan başlarken,16 barlık işini fazlasıyla görecek basit bir kompresörün fiyatı 3 - 5 yüz milyon liradır.

Velhasıl 300 barlık bir kompresör lastikçinin işine gelmez.

Murat benim Patriotda gres bol ve öyle dumanlu disel vs.. de yapmıyor,çünkü piston önünde gres yok ve çok güzel de sıyırıyor,ha abartılı gres derseniz,öyle boğulurcasına o da olmaz tabi,zaten yeşil gres yapısı itibariyle,diğer cıvık gresler gibi akıp bulduğu deliğe giren bir yapısı yok.

Arkadaşlar hepinizinde haklı olduğu taraflar var,ama bende sizlerin görüşlerinden bir iki tesbit yapmak isterim,

Diana lar gerçekten kaliteli silahlar,orijinal ingiliz webleyler de,fabrikası batmadan önceki 3 - 5 yıl boyunca bir çok parçalarını 3.dünya ülkelerinde ucuz işçilik yaptırmışlar,Ha burada Hatsan üretimi 1.Nesil Patriot lar da bence oldukça iyi silahlar,ve unutulmamalıdırki yaylı (pistonlu) silahlarda güç arttıkça ömür kısalır,sorunlar erken baş gösterir,buna bir örnek vermek gerekirse; "Drag yarış otomobilleri olsun,formüla araçları olsun,neredeyse her 1000 km de bir ful bakıma girerler,oysa standart otomobiller çok daha uzun sürelerde bakıma girer,

Gelelim Diana350 magnum ile Webley Patriot 1.Nesil e,burada Webley Patriot 1.Nesil Diana 350 magnumdan %20 - 30 daha güçlüdür ve yukarıda belirttiğim bakım süreleri daha kısadır,bu tür güçlü silahlarda kundak vidaları gibi şaseyi tutan vidalar mutlaka loctite lanıp çok iyi sıkılmalıdır ve sürekli gevşeklikleri kontrol edilmelidir,gevşek vida ile atışlarda kundağı kırması çok normaldir,ayrıca yeri gelmişken belirteyim,yeşil gres çok sürülürse olmaz deniliyor,bu fikre katılmıyorum,sorum burada yeşil gresin çok sürülmesinde değil,yeşil gresin piston önüne geçmesinde,silahı söküp yağlayıp pistonu silindire soktukdan sonra çıkarıp pistonun önüne aldığı yağların mutlaka temizlenmesi gerekir,bu yapılırsa ilk 5 atış da aşırı disel olayı yok olur,bendede var patriot ve henüz 1 saat önce yaklaşık 90 metre mesafede kara bir şişeyi direğin üzerinden indirdim ve bunu patriot ile göz-gez-arpacık ile yaptım.

Uzun lafın kısası bana göre Webley Patriot 1.Nesil .22 fiyatına göre M Ü K E M M E L bir silah ve bu silahıma 1000 YTL de verseler vermem,çünkü seviyorum bu silahı. ;d;

İsmail bey,

Şu büyük punto yazmaktan artık vazgeçseniz,biliyorsunuzdur,büyük punto yazmak bağırmak anlamına gelir ve siz foruma üye olurken kabul ettiğiniz forum kurallarında bu konu işlenmiştir.

Teşekkür ederim.

Sevgili Pol Ta ,

Öncelikle profil bilginiz de adınız Pol soyadınız Ta ,bu da demektirki,bu forumun yönetimine güvenmiyorsunuz ve böyle gayrı ciddi isim soyadı yazıyorsunuz,halbuki üye olurken kabul ettiğiniz forum kurallarında bu konu işlenmiştir ve isminizi gizlemek istiyorsanız da ahmet yada mehmet yazabilirsiniz.

Gelelim konumuza,foruma girdiğiniz zamandan itibaren aynı başlıktan 4 tane açtınız ve bunları doğru bölümde açmadınız,bunlardan fazla fazla açtığınız başlıklar silindi ve bir tanesi ilgili bölüme taşındı,bu taşınan bölümde ise yazdığınız mesajınıza yanıtlar geldi,hatta size soru bile yönetildi,zahmet edip biraz araştırmış olsanız,kendi başlıklarınızı da bulabilirdiniz,sonuçta buraya üye olurken bir ücret ödemediniz,yada şu linklere tıklayın da para kazanalım da demiyoruz,kendi profilinize girin ve yazdığınız mesajlar linkini tıklatın,burada yazdığınız yazıları ve yanıtlarını bulacaksınız.Birde sorunuz "nereden bulabilirim" yani bu bölüme değil satın alma rehberi bölümüne bu soru mesajınızı yazmalıydınız.

Ayrıca bu forum da herkes bir soru geldiğinde anında yanıtlayamayabilir,sabırlı olmalısınız,balın altta ilk mesajlarınız dan birinin linkini veriyorum,burada size bir soru var,bunu isterseniz bir yanıtlayın,size soru soran arkadaş 2 gündür sizin yanıtınızı bekliyor.
    gamo hunter 440