Bu şekilde düşünenlerde mi varmış ![]()
"Görelim mevlâm neyler,neylerse güzel eyler" ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu şekilde düşünenlerde mi varmış ![]()
"Görelim mevlâm neyler,neylerse güzel eyler" ![]()
Harika
çok güzel bir deneyim edinmiş. ![]()
Arkadaşlar benim şirketimde bir tane toyota corolla var ve benim bu araca yaptığım test i kimse yapmaz, ![]()
araç 199 moder terra full. 6 yıl önce alacağa karşılık haczettim üzerindki hacizler benim alacağımın 20 katı olunca,araca fiilen alıp,ölünceye kadar kullanırız dedik,aldığımızda araç 60.000 km de idi,şimdi ise 230.000 km de,bu 6 yıl da yılda 1 defa yağ,buji ve filtre değişti,5 yıldır elemanım yalvarır "abi triger kayışı değişmesi gerekiyor diyo" kesinlikle başka bakım yaptırmadık,arıza yapmadı,tepe tepe kullanıyoruz,yağ değişimlerinde artık motordan çamur akıyor,ölsün istiyorum,bir yol kenarında bırakıp gideceğiz,araç ölmüyor,bu sürede araç kiralamış olsaydım,bu alacağımın 5 katı kira öderdim herhalde,
Rahmetli oldu Esmeray idi ![]()
Sen o silahı çöpe atma,Haftaya servis hizmete girecek,ilk müşteri olarak senin silahı hediyeden adam eder gönderir sana avcıhoca
namlu üzerinde barrel made of lothar walter -germany yazıyor güney av izmire silah mağazasına göndermiş,bu gün gördüm işgören avcılık hisarönünde satışa başlamış
Bilgi için teşekkürler Bady,artık oradan satın alırız. ![]()
Birde zahmet olmazsa o silah bayinin adresini yazsan buraya. ![]()
Hayırlı olsun,kazasız,isabetli atışlar dilerim. ![]()
Bakın ingiltere den bana her ay Havalı silah dergisi gelir ve nisan sayısı önceki gün geldi,içinde Webley longbow reklamı ve fotoğrafı var,Tumbhole ceviz kundak,maun ilaveler vs... aman Allahım silaha aşık oldum,olmaz böyle bir güzellik,fotoğrafı yakından incelediğim de namlu bloğunda "HT" - "TR" yani Hatsan Türkiye sembolleri okunabiliyor,bu da şunu gösteriyor,yurt içine hatalı ve dandik ürünler veriliyor.
Patriotun tam olarak yay ölçüsü nedir, Maccari'nin sitesinde yeni bir yay gördüm uyar mı merak ediyorum.
http://www.airguns.citymax.com/catalog/item/251488/5614578.htm
1.5621 yay iç çap
39 spir
3.75 yay kalınlığı.Özellikle Mustafa abim biliyordur diye umuyorum.
Evet Murat biliyorum ve bu yay dan daha önce çok sayıda alıp,Diana lara Ultra mod. için kullandım,elimde de 1 tane var ve bunu da Patriot a kullanacağım,bu yay Patriot yayından 0.15mm daha kalın ama Yay'ı bu kalınlıktan çok daha fazla güçlü yapan 2 özelliği daha varki biri ısıl işlemli sertleştirilmiş olması diğeri ise yay çap'ının tam hatırlamamakla birlikte 1,5 - 2 mm daha dar olması,
Yapman dereken ; Yeni bu yay'ın iç çapına uygun ısıl işlemli yeni çelik yay tutucu ve uçtaki yay uç ağırlığının torna da bu yay'a göre inceltilmesi,sonrasında silindir içinden transfer portunu %5 açılı konik rayba ile port iç çeperine şekil vermek.Ve kundak vidalarının sıkıldığı ahşap iç kısmı zayıf burayı güçlendirmeyi planla.
Kolay gelsin
Diana silahlarını satan Ahmet bey,hiç hoşlanmadığım tiplerden biri olmasına rağmen 1 kişi çıksında ben diana silah aldım ve yedek parçası servisi yok desin,Yapmayın,ithal silahların hepsini birlikte mesnetsiz karalamak yanlış olur,
Burası bir forum ve tedarikçiler hakkında hakaret - aşağılama ve ticari saldırı olmaksızın,doğru bildiklerimizi burada yazmalıyır,forumların amacı da budur zaten,bugüne kadar Hatsanın öğdüğümüz tarafları da,yerdiğimiz tarafları da oldu ve olacak da,ki tüketiciyi ciddiye alsınlar,bir silahı sadece garanti hizmetini iyi veriyorlar diye almayız,namludan çıkan pelletin yarısı tıraşlanmış,namludan çıktığın da nereye gittiği belli olmayan bir silahın garantisini ne yapacağım,
Alınganlığa gerek yok,sevgili sideprensi07
Arkadaşlar benim Görüşüm,HW77 yada 97k silahlar 4,5mm çap tercih edilmeli ve bu silahların orta ve ileri seviye güç modifiyesi yapılmasını önermemekle beraber,sadece alt seviye diyebileceğimiz,3mm tel kalınlığına sahip yayını 3,20mm yay kalınlığına artırılarak,%10 civarı bir güç artış sağlamak yeterlidir,daha ileri seviyeler arzu ediliyorsa,bu noktada başka silahlar düşünün derim,çünkü böylesi HW97k - TX200 gibi silahları kısa mesafe atıcılık geliştirme de kullanmak,arazi atışları (fieldtarget) müsabakaları amaçlı üretilmiştir,Amacınız 50 - 60 metre mesafelerden şişe kırmak ise ve aynı fiyat ve kalite seviyelerin de pistonlu silah önerim Diana Mod48 - 52 - 54 - 460Magnum dur.
Sorunuzun bir yanıtı da,ithal yada yerli bir çok silahın fabrikasyon yağsız yada kalitesiz yağ kullanımından hasar aldıklarına bir çok defalar şahit olabiliyoruz,bu yüzden önerim,ilk satın aldığınız pistonlu silahlarda mutlaka bir ön bakım yaptırmanız,çünkü bir çok güçlü silahlarda Loctite kullanılmadan tutturulmuş kundak vidalarının gevşemelerinden dolayı da kundak parçalanmaları yaşnmaktadır,
Cahitkeskin arkadaşımın sorusuna yanıtım ise,o silah en az 6.000 - 7.000 atış,%70 lere kadar gücünü korur.
Pistonun silindire sürtündüğü iki nokta vardır ve biri pistonun baş kısmı (keçe) ve arka kısmı,bu arada kalan kısımda daha fazla gres tutunurluğu sağlamaya yönelik çentik açma yöntemine başvurulmuş, Bir çok yurt dışı forumlarda piston çevresine,kevgir gibi delikler açılıp pistonu hafifleterek,tepme azaltma modifiyeleri de yapılabilmekte.
Dede yadigarı. 1917 DWM yapımı. Ortanca kızıma devrettim. Emaneti saklama sırası onda. [Resim Engellendi: http://img501.imageshack.us/img501/8642/lugeriv8.jpg]
Üstadım bende saklardım emaneti ![]()
Aynı tipte, tekli ve şarjörlü silah arasında fiyat farkı olması normaldir fakat %100 fark biraz uçuk olmuş.
Her iki silahı da yakından inceleme fırsatım oldu. Tek atışlık olan Lothar Walther namlulu diğeri ise Hatsan namlulu idi. Kısa mesafe atışlarında (10 -15 m) isabetlilikte pek bir farklılık göremesem de, şarjörlü modelin namlusunu incelediğimde, uzun mesafe atışlarında (50m ve üzeri) sınıfta kalacağına inandım. Namlu içi kedi tırmalamış gibi idi ve harbi yardımı ile namludan geçirdiğim pellet üzerinde yiv-set izine rastlayamadım. Pelletin baş ve etek kısmı çepe çevre traşlanmıştı.
Hiçte hoş olmayan başka bir soru aklımı kurcalıyor :
Hatsan LW namlu ithal edip bazı silahlarda kullanıyor, acaba yurtdışına giden Raider lere LW yurt içine verilenlere Hatsan namluları mı takılıyor?
Arkadaşımızın bayide görüğünü söylediği bu fiyat, Hatsan tarafından tavsiye edilen satış fiyatı ise, söyleyebileceğim tek söz var : Hatsan bindiği dalı kesiyor.
Tekli Raider ile uygun bir rüzgar yakalamışken, "maliyet arttırıyor" gerekçesi ile LW namludan vazgeçip yerine bir delikli demir koyup fiyatını da iki misline çıkarmak, buna başka ne denir ?
Ülkü abimin bu yazısını görünce bir anım tazelendi,
Geçen yıl yaz ayları,Ülkü abinin de olduğu Hatsan a bir ziyaretimiz olmuştu ve bu ziyaret öncesi de Yeni çıkan Mod135 den 1 tane Hatsan bana hediye göndermişti ve bu silahın namlusuna pellet i koyduğunuz da namlu ucundan pellet düşecek kadar namlu boldu ve bu silahı da yanımda götürmüştüm,daha sonrasında biz Fabrikada yaklaşık 5 saat gibi silahların sorunları ve yapılması gerekenler üzerine tartışmış ve bu tartışma sonuçlarından da ümitkâr olmuştuk,yani zaman içinde Hatsan ın özellikle bu namlu problemini çözeceğine ikna edilmiş ve döndüğümüzde de uzun bir süre forumda namluların rezilliğini yazmayalım kararı aldık,ama geçen zaman da Hatsan ın namlu konusun da bir arpa boyu ilerlememiş olması,bu yazıların artık yazılması zamanının gelip te geçtiğini ortaya koymuştur.
Forum da tavsiye isteniyor,Hatsan üretimi silahlar için ve Bu hobi ile yeni tanışan birine "Şanslıysanız iyi namlulu -şanssızsanız kötü namlulu silahınız olur" derken inanın zorlanıyor,utanıp sıkılıyoruz.
Umarım bu uyarılar bu sefer daha dikkate alınır,Heleki Ülkü abinin tezinde olduğu gibi,yurt dışına ithal edilenler "LW" namlulu yurt içi Hatsan namlu ise,bu çok daha ayıp,bu Türk tüketicisini,Aptal - Eblek yerine koymak anlamlarına gelirki,şayet böyle ise utanılacak bir durum. ! ! !
Silahınız hayırlı olsun Selami bey. ![]()
webley longbow sahibi olupda namlusunu bu şekilde sökebilen varmı????
"ihtiyar" Ülkü abinin Longbow un namlusunu ben değiştirdim,orijinal namlusu 5,5mm idi ve namludan pellet i geçirince,pellet tanınmayacak hale geliyordu,namluyu silahtan söküp,silaha bağlanan bloğundan namluyu tornada çürüterek düşürüp,yeni namluyu bu bloğa göre işleyip,sıkı geçme - Loctite ve pim ile sabitleyip,sonrasında parlatılma ve siyah asit boyama ile tamamladım,gayet güzel oldu.
Hatırlıyorum o filmi,
teşbihte bir hata var ise o da filimde adam satıcıya parasını vermemişti,
ben ödeme yapacağım. ![]()
Tüfeği Termopl nickli İlker Bey'den aldım. Tüfeğe bir tanede video klip yaptım. Saat olmuş sabahın dördü. Yarın iş var, ayvayı yedim.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Elinize sağlık,çok güzel bir çalışma ![]()
Weihrauh Türkiye distribütörü Meydan av'ın Mercan da 2 tane,karaköy de 2 tane,istanbul da toplam 6 - 8 tane mağazası var,oldukça kaliteli bir silah,Diana da ondan geri kalmaz,burada sorunuzun doğru yanıtı,Meydan avın,AvDoğa ya göre daha ağresif bir pazarlama yöntemi izliyor olması.
zevkine karga vurmayı anlyamamakla birlikte(pest kontrol yapılması ve yapanın yetkili bir şahıs olması hali müstesna); ülkemiz kanunlarına göre, havalı silahlarla av yapmak yasaktır...
Hatırlatma için Forum adına da teşekkürler.