Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Mustafa Bey Merhaba,
    Bu tüfek düşünüldüğünde , imzanızda .25 cal. seçtiğinizi gördüm..22 den hangi farklı özellikleri ile bunu seçtiğinizi , forum kuralları dahilinde (şişeler vs. gibi :) ) öğrenme imkanımız var mıdır?ÖR:100-150 m max. mesafe için , bu güçte çıkışı olan bir tüfekte , 0.22 mi yoksa .25 i mi tavsiye edersiniz?Değişkenlerin her iki tüfekte,fiziksel şartlar,pelet,atıcı ve bc vs. gibi aynı olduğunu düşünüyorum. Syg.
    Tşk.

    Mustafa bey,

    .22 kalibre olarak oldukça bol çeşitlilikte silahıım var, 2007 model S410 silahımmı kendi modlamamla zaten 113fpe üretiyor, birincil nedenim bu, ikincil nedenim ise ağır mühimmat sayesinde yüksek enerji üretmesinden dolayı ve benim kullanım amacıma uygun mesafeler maksimum 70 metre, (çap arttıkça ağırlıklada orantılı olarak merminin taşıdığı enerji artar) bu mesafelerde tahribat oldukça yüksek, 100fpe seviyelerinde,

    amaca göre seçim dersek, herkesin tercihleri farklı farklı olacaktır, ben av yapmıyorum, benim silahlara olan ilgim tamamen mekanik merakımdır, zaten 7 yıllık evde yatıp emeklilikten sıkılıp girdiğim bu iş tamamen zamanı mutlu yaşamak, sevdiğim hobim ile iştigal etmek, ne kadar ağır pelet o kadar uzağa daha yüksek isabetlilik dersekte doğru söylemiş oluruz, 40grainlik bir pelet 5,5 kalibreye göre 6,35 kalibredeki namlu çıkış hızı çok daha yüksektir.

    Oğuzhan bu silahın fiyatını Pyramid deki avanix fiyatları ile karşılaştırmali kalite tahmininde bulunursan yanılırsın, kalite olarak evanixlerden %40 daha üst seviye işçiliğe sahip, fiyatının orada cazip olmasının nedeni ise amerikadaki satış miktarları, evanixin neredeyse 10 katı, havalı silah konusunda G.Korenin en büyüğü, en fazla üretime sahip olan Eunjin-Samyang'dır, bu silahta zaten samYang.

    yani ödenecek para ile ürün kalitesi fiyat performans olarak şu ana kadar ülkemize ithal edilen silahlar içerisinde en iyisi, bu sözümü silahlar gelipte elinize aldığınızda haklı bulacağınızdan eminim.

    Fiyat konusunda tekrar edeyim, spekilasyonlar olsun arzu etmiyorum,
    Her yapılan ticaretin bir takım riskleride vardır, bu ithalatta küçük hoş bir sürprizde yaşanacak bazı hobiseverler adına.
    ayrıca Oğuzhan, USD döviz kuru ciddi fırladı, hesabı buna göre yapmak gerekiyor, AirForce Condor ların ithalatçısı çok mal ithal etti ve şimdi paraya dönmek için neredeyse maliyetine satıyor, toptan ithal ettikleri fiyat pyramid in perakende fiyatının çok üzerinde + gümrük ve KDV ve diğer vergiler.
    YataGundan alışveriş yapmış olanlar ve forum üyesi aktivasyonu olanların, % olarak ayrıca performans indirimi olanlar ciddi anlamda uygun fiyatlara sahip olacaklar, SamYang ın amerika ve avrupa distribütörü PyramidAir dir, ve toptan fiyatı kendi amerikada sattığı perakende fiyatın üzerindedir.
    Sumatra 2500 ün standart uzun namlu modelinin fiyatı, YataGun da üyeliği olup, forum indirimi vs olan üyemizin nakit indirimli fiyatı 950 USD dir. usd kur 1,4500 iken AR6fiyatı 1500 liraydı, şimdi kur 1,5700 civarı
    Yani zorla yazdırttınız :)

    Değerli arkadaşlarım,

    Fiyat konusunda hatalı bir beklenti olmasını arzu etmem, diğer mesajlarda da yazıldığı gibi yaklaşık avrupa fiyatlarında olacağını belirttik, sumatra 2500 500cc nin avrupa fiyatlarıda 900 ila 1100 USD civarı, Amerika Pyramidair, yıllık 8 - 10 bin adetlik alım gerçekleştiriyor, bizim onların satın aldığı fiyatlara alabilmemiz olanaksız.

    Selçuk kardeşim,

    Bu silahtan bir adet inceleme maksatlı "MASTER" Akif bey getirtti ve gerekli testler, kontroller sonucu ithaline karar verdik, zaten altta verdiğim linkte bu silahla ilgili ayrıntıları bulacaksın,
    AR6 ile alakası yok, bunda pelet itici mevcut, örneğin AR6 da Eley Wasp peletleri şaröre yerleştirdiğinde atış yapmaksızın namlu aşağıda ikenpelet ucu namluya sıkışabiliyordu, bunda pelet itici sayesinde böyle bir şey söz konusu değil.

    Ayrıca Evanix AR6 da, tek tip pelet dışında H&N Baracuda pelet, yada FX, AA, Falcon peletleri kullanamıyordunuz, pelet hava basıncı ile namluya girdiği için yamulup, ekseni bozuluyor ve isabetlilik nagatif yönde bozuluyordu, bunda pelet itici sayesinde her tür peleti kullanabiliyorsunuz, ayrıca mükemmel güç ayar ünitesi sayesinde çok düşük güçlerde de antrenman yapabilme imkanı sağlıyor.

    İsabetlilik konusuna gelirsek, kapalı alanda 100 metre de AA S410, FX modelleri ve Falcon yaklaşık 2,5 santim gurupman yaparken, bu silahta 100 metre gurupmanı yaklaşık 3,5 santim, yani 2007 yılındaki S410 gurupmanlarından iyi, ama açık alanda 100 metrede hafif esintili hava şartlarındaki gurupmanı kesinlikle bu silahlarladan çok daha iyi, çünkü ağır mühimmatın ciddi bir avantajı söz konusu.

    akif beyin 250 metre tahribat testlerinde yanılmıyorsan 15mm suntayı çok rahat delip geçiyor.

    PCP ÖYLE BİR PCP HAYAL EDİYORUM Kİ !!!

    Değerli arkadaşlar,

    "MASTER" Akif kardeşimin, iletişim katkıları ile, EunJin - SAMYANG - Sumatra 2500 500cc, havalı tüfeklerin, 5,5 (.22) ve 6,35 (.25) kalibrelerde, uzun namlu ve kısa namlu (Carbin) modelleri Nisan ayında https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com.tr Stoklarında olacaktır, hepimize hayırlı olsun.

    PCP ÖYLE BİR PCP HAYAL EDİYORUM Kİ !!!

    Ayarlı kundak special modeli;

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    Carbin Modeli

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

    Karaköy, perşembe pazarından bulabilirsiniz, ucuzu pahalısı var, teklisi, 4 tarafı farklı pürüzlülüğe sahip olanları var,
    Aşındırma olarak mükemmel diyebilirim, özellikle ahşap el aletlerinin bilenmesinde mükemmel, ama çok hassas bıçak bilemede finish işlemi için bence bu aşındırıcıdan sonra taş aşındırıcı kullanılmalı, bende yaklaşık 20 ye yakın farklı aşındırıcı bileme gereçleri mevcut ve bıçaklarımla rahatlıkla sakal tıraşı olabiliyorum.
    Benim, jilet keskinliğine yakın bir keskinliğe ulaştırdığınız bir bıçak için sonrasında seramik bir bileme taşına geçmeniz, bu işlem sonrasında da, ağızda oluşan gözle görmenin zor oolduğu "krağı" tabir edilen kalıntıları kösele ile almak.

    Kadir öncelikle geçmiş olsun,

    Krononun metal kısmına pelet çarpmasıyla krono bozulmaz, en 3 - 5 tane krono gördüm arkadaşlarda, bendeki 3 tanede dahil hepsinin kaportaları yamuktur, en az 30 - 40 pelet yemişlerdir, sen bence arka sensörden ön sensöre gelen kabloya zarar verdin, kabloyu içten koparmış olabilir.

    Akif bey'in bu hayaline bende katılıyorum,

    İşim gereği, forum arkadaşlarım dışında çok farklı sektörlerde müşterilerim oldu ve olmakta.

    Çok ilginçtir, yakın zamanda ülkemizde av turizmi ile ilgili turist rehberleri tanıdım, bu kişiler sadece Türkiye de değil, dünyanın bir çok bölgesinde iş yapıyorlar, Avrupa dan, Amerika dan, Rusya dan av sporu ile ilgili gurupları yurdumuza getirip, kurallara uygun av yaptırıyorlar, bununla kalmayıp yine aynı kafileyi Güney Afrika'ya ve diğer ülkelere avlanmaya götürüyorlar.

    Bu kurmuş olduğum dostluklarda gördümki, 500 - 1000 metre tesirli yivli ateşlisi olan bu meraklıların aynı zamanda çaplı kalibre havalı tüfekleride mevcut, amaç hem antrenman hemde afrikanın bazı bölgelerinde ateşli silahlarla avın yasak olması sebebiyle, 9mm - .45 - .50 kalibre Kore menşeili silahlara sahipler, bunlara şimdilerde yurt dışında av yapmak maksadı ile Türk havalı silahla av meraklılarıda ilave olmakta.

    Öyle sanıyorum kısa süre sonra ülkemizde de böyle büyük çaplı silahları vitrinlerde görebileceğiz.

    Değerli Arkadaşlar,

    Ben bir rus arkadaşımdan EDGUN ile alakalı yardım istedim, yaptığımız ön çalışma sonucu bu firmanın yaklaşık 2 yıl önce 35 adet üretim yaptığı ve devamını üretmediğini, yeniden üretime geçilip geçilmeyeceği konusunun da belirsiz olduğunu öğrendim.

    Şayet üretime tekrar geçilirse bu silahıda ülkemize kazandırma adına çaba göstereceğimin bilinmesini isterim.