Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Alacağın dürbünün bogaz çapı 1" (25,4mm) olmalı ingilizce açılımında Tube : 1" yazanı alacaksın,

    Ama 30mm olan Dampayı alman halinde Hem 30mm boğaz ölçülü dürbünde kullanabilirsin,hemde bir plastik boruyu 2 ye şaklayıp araya koyduğunda 1" (25,4mm) boğaz ölçülü dürbünde de kullanabilirsin.

    Arkadaşlar,

    Havalı silahlarda susturucu plastik yada alüminyumdan imal edilir,profesyonel dürbün çizimleri ile havalı silahlarda kullanılan susturucu çizimleri aşağı yukarı aynıdır,iç çapı 25 ila 35 mm arası boyu ise 13 ila 20 cm olabilen,en son çıkış deliği 4,5mm ler için 6mm 5,5mm ler için 7 mm olabilir,silaha bağlanan kısmı ise silahınızın namlu ucuna uygun bir geçme yada FXairguns silahlarda ve Webley Longbow larda namlu ucu 1/2 UNF diş vardır,bu diş ölçüsü dünya standardıdır,yani havalı ve ateşli silahlarda namlu ucu susturucu bağlama diş ölçüsüdür.bu şekilde de vidalayarak tutturulabilir,bu cismin içi boş bile olsa susturur,ama daha fazla susturma özelliği isterseniz,iç duvarlarına keçe tarzı (bulaşım süngerinin yeşil kısmı gibi) uygulanabilir.

    Fakat bu susturucuyu çelikten imal etmeniz halinde 3 yıldan başlayan ve para cezasına çevrilemeyen Hapis cezasıyla karşı karşıya kalırsınız.

    Daha kalın yaparsanız negatif özellikler ortaya çıkmaya başlayacak,namluda karlanma gibi,ve ne kadar kalınlaştırırsanız,bir o kadar da fazla gaz harcamaya başlayacak,gerçek ateşli silah tabancalar bile 20 - 25 metre mesafelerde kullanılır,ki bu tabanca ilede şimdiki gücü ile 20 - 25 metrede isabetli ve etkili atışlar yapabilirsiniz.

    Kullanıcı adınız değişmez,kasıt profil bilgilerindeki isminizdi ve bu da değişmiş,

    Bir soru daha sormak istiyorum... Tup kullanimi ne kadar farkeder bu modifikasyondan sonra ?

    Tüp kullanımı bir miktar artar bu oran sizin yayınızın gücü ile orantılı,ama bunu yapmamış olsaydınız,silahınız,oyuncak silah gücünde kalacaktı,şimdi ise bir şeyler yapabilecek güce sahip oldu.


    abi şimdi
    1- namlu 5.5 olunca ,eski 4.5 pellet yuvası yanii şarjörü nasıl 5.5 yaptınız?

    2-ucuna silencer çok gereklimi? menzili olumsuz etkilemiyormu?


    1 ) Şarjör 6,35mm ye dahi modifiye edilebilecek seviyede müsait,5,5 için orijinal top u 5,60mm rayba ile genişlettim,

    2 ) Silencer bence gerekliydi,modifiye sonrası ses abartılı,ateşli silah gibi çıkıyordu,olumsuzluk yok,zaten şimdi yeniden değişiklikle 6,35mm ye modluyorum.

    FX markalı 3-12x44 dürbünde satıyor FXairguns firması,fakat ben bu dürbünleri getirme konusunda henüz karar vermedim,Çünkü FX bir dürbün üreticisi değil,evet PCP silahlar konusunda dünyanın önde gelen Yüksek kalite (High Quality) üretimini gerçekleştiriyorlar ama sanki ben bu dürbünün aynısını daha uygun fiyata ithal edebilirim düşüncesine kapıldım ve araştırmalarımda bu dürbünü Barska ya yaptırdığını öğrendim ve Barska Marka 3 farklı dürbün ithalatı gerçekleşmekle birlikte Nikko ilede yazışmalarım sonuçlanmak üzere,yakında bu konuda daha detaylı bilgiler geçeceğim,

    İstanbul Meydan Av da 1 tane görmüştüm. Fakat onunda tetik dış yuvasına takılan yeri kırıldığı için alan geri getirmiş.

    Hımm hatırladım,6 ay önce Yılmaz bey bana göstermiş,hatta,laserin kitapçığını vermişti bana da "siz bulursunuz " demişti,bulmuştum ebay da ama türkiyeye göndermemişlerdi.

    pyschotronic Meydan av da bağlantı yeri kırık bir tane laser var,ve aslında ben gördüm,laserin bağlantı parçasında kırık ve japon yapıştırıcısı ile o parça mükemmel yapışır,ve hiçte belli olmazbence mMeydan av yılmazı arayın,ve o laseri isteyin,30 - 40 YTL den de fazla vermeyin.