Sana kalsa hemen alacaksın zaten İlker abi.
Orası Alllahın emri ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Sana kalsa hemen alacaksın zaten İlker abi.
Orası Alllahın emri ![]()
Tüpü 450 barda test ettiklerine göre,demekki 300 bar ile kllanıyorlar.
Onur badem yağı yada tik yağı bulacaksın,ama kesinlikle bol sürmeyeceksin,ileride çamur gibi olur,pamuklu bez (penye) e yağı yedirip ahşaba bastırarak ovalayarak ayda bir yada ihtiyaç hissettiğin de süreceksin.
Silah henüz bende,namlu da karşımda duruyor,ama silaha takılı olmadığı için çok bir şey ifade etmiyor.
Mustafa abi resmi varmı hazırda acayip merak ettim şimdi
Fotosu yok,çekebilirim ama silaha monteli değil,şu meşhur kurma kolları bitmediği için,bekliyor.
Ben "Skmergen" Şükrü bey'in namlu ucunu söküp,1/2 UNF diş açtım ve benim meşhur AirArms S410 susturucusu kopyalarımdan taktım,çok şık oldu,zaten şimdi bu susturuculardan 100 tane yaptırıyorum,malum FX lerin namlu ucunda orijinalden 1/2 UNF diş hazır.
baba atacagım parcanın iç kısmı yani keçeye gelen kısmında keçe yan duvarına vuracak içe dogru oval olup transer deligine içe dogru kadar 1mm gelecek dolayısıyla transferdeliği 1mm uzayacak ,4mm düşünüyorum evet güçdüşer ama içe dogru oval olmasıda hava partiküllerini simetrik yüzeyden daha doğru ve merkeze dogru yönelimi konusunda daha verimli olacağını düşündüm tabi yastıklama konusunda ve diğer söylediklerinizde de hakısınız ama düşünmeden edemedim deneyim ama hızdaki düşmeleri nasıl alet olmadan ölcebılırım bir fikriniz olurmu
Koyacağın parçayı ne kadar oval yaparsan,aynı ovalliğe birebir öpecek karşı ovallik gerekir,yani keçe kafasıda kubbe olup o oval çukura oturmalı,bu takdirdede yine çok değerli silindir hacminden çalmış oluyorsun,boş iş bu evlat,bak bu HW77 - 97 lerde en büyük sıkıntı,transfer deliği önündeki contanın namluyu tam öpmemesi,yaklaşık elimden geçen 15 civarı HW77 - 97 de bu sorun vardı,en son "Bulleye" Enes'in HW77 sinde 3,60 yay taktım,silah 14,3grains pelleti 650fps hızla atıyor,bu conta aklıma geldi ve oraya biraz gres sürdüm ve sıktım gağ kople dağıldı,bunun üzerine bu contayı söküp altına klindirik kesip koydum ve yeniden yerine taktım,hız 840fps
Hatsanlar dışında buna bence gerek yok,nye Hatsan ? çünkü hatsan keçesi sert plastik,ayrıca unutmamalı bu parçayı koyarak transfer boyunu uzatmış,silindir hacmini azaltmış oluyorsunuz,bu ise doğrudan güç kaybına yol açar,
Vaktaki (piston seal) keçe Hatsanlardaki hava kaçırmıyorsa,zaten o kısımda hava yastığı oluşacak ve piston karşıya sert bir vuruş yapmayacak,bence gereksiz bir uğraş olur,sonu hayali sükût olur,iyi bir şey yapmaya çalışırken,silahın gücünü azaltırsınız.
dağıldım abondone oldum hocam hagi tüfeğe ne takıcaz da neresini yontucaz anlayamadım
+1 +1 +1
![]()
mustafa bey teşekkür ederim ama sizin bir yazınızda diana larda yiv set sorunu olduğunu yazmıştınız o yüzden diana ya soğuk baktım aslında istediğim mod 52 yada mod 54 mod 54te pahalı olduğu için soğudum mod 52de bu yiv set sorunu yüzünden modifiye tavsiye etmiyordunuz o yüzden hw 97k bakıyorum birde fiyatıda biraz uygundur hehalde diye siz ne dersiniz modlu bir hw97 işimi görürmü.
Modifiye ile güçlendirme,HW77 - 97k da çok yüksek verimler vermiyor,
Dianaların yiv-set leri bozuk demedim, %85 set ve %15 yiv orantılı bir namluya sahip,aşırı güçlendirme yapılması halinde ve sıkı pellet (çaplı) kullanılmaması halinde bazen pelleti çeviremiyor ama o görüşlerimi açıkladığım tarih bundan yaklaşık 8 - 10 ay önce idi ve zaman içinde sıkı ve yağlı pellet kullanılması halinde bu sorun yaşanmamakta,sıkı pellet kullanımında yiv leri bir miktar doldurabiliyordu,sıvanma ile ama pellet yağlı olduğunda bu problem de ortadan kalktı ve Diana High Power pellet bu silahla bu anlamda mükemmel uyum sağlıyor,tabi ileri seviye modifiye güçlendirmesinde.Normal de Mod54 te benim en beğendiğim 2 pelletten biri benjamin 14,3grains ve diğeride 16grains JCB extac yani airarms - fx .
Bu tüp uzatma namlu boyunu geçmiyor,fakat namlu tutucu da bir sorun yaşanırmı bilemiyorum,bu noktada,bu parçaları bugünden satın almayabilirsiniz,ben bu parçalardan da bir miktar stok için getireceğim,getirmeyi düşünmediğim ve sadece sipariş ile gelecek olan malzeme sadece Pompa olacak,diğer büyük tüp ten de en fazla 5 adet getirtmeyi planlıyorum.
Paylaşım için tekrardan teşekkürler,
Mermi vınlama sesleri harika. ![]()
arkadaşlar hw 97 k 5.5mm yi modifiye yaptırsak çıkış hızı kaç olur mustafa bey siz 4.5mm yi tavsiye etmişsiniz ama o hani maccari yaydan falan taksak nasıl olur pek tavsiye etmiyorsanız hemen ilanı değiştiricem çünkü hw 97 k 5.5 mm aranıyor diye ilan vermiştim.yada sizin tavsiye ettiğiniz başka tüfekler varmı cevap yazarsanız sevinirim çünkü büyük ihtimalle bir kere tüfek alabilicem ve siz 4.5mm mi 5.5mm mi tavsiye edersiniz yoksa her tüfekte değişirmi dersiniz teşekkür ederim.
Melih kardeşim,
Genel anlamda 5,5mm öneririm,fakat bizde genelde önce güç sonra isabetlilik ama bu iki özelliğinde olması istenilir,Hal böyle olunca her silahın en iyi verim verdiği kalibresi var, HW77 97 bu silahlarda silindir hacmi CFX kadar yaklaşık,ve iyi bir namlu çıkış hızları bekleniyorsa 4,5mm öneririm,bu 5,5mm olanı hötü anlamı taşımaz,ama süper güçlü olsun,5,5mm olsun dersen o zaman Diana 48 - 52 - 54 - 460 gibi modellere bakmanız gerekiyor,eğer siz HW97k yı tip olarak sevmişseniz,Diana 460 Magnum bu dizaynda ve çok daha güçlü bir silah.
Her ikiside mümkün değildir.
Şimdi Hatsan Mod135 in parçalarıyla karşılatırmalarda yaparsın sen ![]()
Mesela piston keçesi,her ikisinede tırnağınla bas,birde parmaklarının arasında esnet,hangisi tahta gibi hangizi esnek yapılı,vs... ![]()
Yeni oyuncağın hayırlı olsun Özgür, ![]()
İsabetli atışlar dilerim,
Ellerine sağlık Onur,
Ayağın silaha bağlandığı kızağı yağlama sakın,tertemiz sil ve sonrada ayağın vidalarını iyice sık korkma,ama kalkıpta allen anahtara başka bir aletle güç alıp abanıp vidayı da koparma.
Greslemekten kastın,Dampa ayağı kendi içinde söküp birleşim yerini yağlamaksa,zaten o kısım yağlı,bence hiç karıştırma.
Güzel bir gün olmuş anlaşılan, ama sanırım Fatih biraz üşümüş,aman dikkat,lazımsınız. ![]()
Video yayınlanana kadar burada nöbetteyim ![]()