Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

FX in kendi dökümanlarında modifiye edilebileceği belirtilmiş,hattâ bir modifiye kit de satıyorlar ama silahlar gelip modifiyeler yapılıp sonuçlar gözlemlenmeden bugünden şu şudur demek afaki olur.

Bu silaha Ahşap uygulama istenirse yapılabilir,fakat Raptorx Erdem inde belirttiği gibi arka tüpden dolayı,yapılan iş sonunda estetik anlamında sanırım bir garip görüntü çıkar ortaya.

Bu biraz da kişinin tarzına ve birazda anatomisine bağlı bir tercih,

Fakat yandan kurma olması halinde en başta bipod bağlama konusun da sıkıntı yaşamazsınız,ben silahlarımı duvara dikey asıyorum,hal böyle iken alttan kurma ve namludan kırma silahların görüntüsü pek de hoş görünmüyor.

Arkadaşlar selam,
    Malum raider ile dün poligonda atış yapma şansım oldu. Tüfek gerçekten çok zevkli özellikle bolt action olması ve sistemin çok sert olmaması bence önemli artısıydı. Bir diğer artısı ise silahın ucunun standart 1/2 unf dişli olarak gelmesi böylelikle susturucu takabilirsiniz. Zira bendeki Weihrauch susturucuyu takıp denedim sonuç son derece süperdi. Sadece vurduğunuz nesnenin sesi geliyor silahta ses yok. Onun dışında hafif ve compact oluşu onu açık alanda son derece rahat kullanmanızı sağlıyor. Bana göre eksileri ise silahın tek tek dolduruluyor olması ( HW 100 cü olunca insan alışıyor şarşöre ) ve çok önemi olmasada manometre bulunmaması. Belki zamanla insan kullandıkça alışabilir? Ama bu fiyata bu silah gerçekten şaka gibi

Evet bu fiyat şaka gibi,

Ama Hatsan mamulü olunca 10 defa düşünüp bir defa almak gerekiyor,zira,benim Tüm Hatsan üretimlerinde gözlemlediğim en önemli husus ,işçilik vs... demeyeceğim, kullandıkları çeliklerin kalitesi,evet tüm Hatsan mamüllerinde kullanılan çeliklerin kalitesi düşük, Durum böyle olunca bu silah PCP olduğuna göre çok düşünüp karar vermek gerekiyor.

Bakın benim ana fikrim şu idi

Şimdi biz neticede kol kaslarıyla belli bir adet basma suretiyle atıyorum 180 cc tüpü 120 baerdan 210 bara çıkarabiliyorsak
    Buy pompanın kolunu kol kasları yerine bastırabilecek elektirli bir motora bağlı dişli sistemiyle çalışan bir hidrolik kol yapılabilir.
    Bu kola bir zaman rölesi bağlamak sureti ile yavaş yavaş yani tüpün ısınmasına müsade etmeden bunu doldurabiliriz gibime geliyor.,
    Bilemiyorum yani bir fikir işte ben mühendis değilim ama
    Başarılı olursa 6 lt tüpler bile bu yöntemle doldurulabilir.

Ne hidrolik kolu,baksana adamlar yapmışlar,yukarıdaki kasnağın arkasına redüktörlü düşük devir bir motor bağla tamam. :thumbup:

Bende de bu sun-fix den var ve donduğunda taş gibi sert bişey oluyor,bu yapıştırıcının özelliğini çok iyi bildiğimden,(10 senedir kullanırım tamirat işlerinde) ben Tuka nın bu malzemeyi tam nerede kullandığını anlayamadım,ayrıca bu dolgu yaıştırıcısı aşırı kırılgandır,esnemez.

Ayrıca madem bu pompa ile 210 bar hava basabilicez kafamda hep şu soru var... neden ? neden bu pombayı basabilecek hidrolik elektirikli bir alet yok
    yani insanın kas gücü madem bu pompayı basabilecek o zaman e nihayetinde bir hidrolik kolda bunu basabilir.

Fatih zaten cevap sorunun içinde gizli,bu pompayı bir motor ve mekanik sistem ile senin yerine pompalama yapsa diyorsun ama el ile manuel kullanımda bile 5 dakikadan sonra 15 dakika soğutmak gerekiyor,sen gladiatorun tüpünü bir seferde doldurmaya kalkıştığında bu pompa çöp olur,ve pompalama hızı da çok önemli aşırı hızlı bir pompalama da pompanın daha çabuk ve aşırı ısınmasına dolayısıyla o ringlerin erimesine - arızaya neden olacaktır.

Birde bu 1,5 litrelik kevlar tüpleri bu pompa ile aklına geldikçe,canın sıkıldıkça,spor yapmak istediğin de,birine sinirlenip deşarj olmak istediğin de de doldurabilirsin. #hims

Erdem yazı için teşekkür ederim,

Ben de yakın zaman içinde buna benzer yazılar buldum,ayrıca eski sistem PCP pompalarının tek kanallı,daha sonra çift kanallı üretildiğini ve en son henüz 1 - 2 sene önce FX in dizayn ettirdiği PCP pompalarının 3 kanallı sisteme sahip olduğunu öğrendim,bu 3 kanallı sistemler eski az kanallı sistemlere göre çok daha fazla havayı daha ez eforla doldurabileceğimiz anlamına geliyormuş,muş diyorum çünkü bende bu pompalar konusunda deneyim sahibi değilim,ve Veli bey'in sitesinde pompanın tanıtımında forum üyesi arkadaşımız "MASTER" Akif bey'in uyarısı ile bu açıklamayı girdim.

Sanırım bende kendime bu pompadan alacağım,ama ben 75 kiloyum sanki sınırın biraz üstü,ama bu da problem değil,sigarayı bırakırsam kilo alırım,pompa sayesinde de veririm

Merhaba Arkadaşlar,

Youtube Yürk okçuluğunu ararken bulduğum videolar ve Değerli üyemir "Tozkoparan" Dr.Murat Özveri ye ait bulduklarım.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Erdem sadece kırma namlular değil,ama sabot olmasından dolayı,illaki paket içeriğinde gelen kalemi ile doğrudan namluya sürmek gerekiyor,çünkü serbest kaldığında plastik paraşüt gibi açılıyor,

Bu pellet sabot hali ile 5,5mm olmasına rağmen altın kaplama çekirdeği kurşun ve 4mm çapında ve tabanca mermisi gibi (solid) yani bizim standart pelletler gibi paraşüt tip değil ve çekirdek çapı küçük olduğu ve sabotu namludan çıkar çkmaz terkettiği içindirki,havadaki sürtünme katsayısının aşırı düşük oluşu,kıç kısmınında tam düz olmayıp oval bir yapıda oluşu müthis bir hız ve isabetlilik sağlıyor,bu anlamda hız aynı ağırlıktaki bir 5,5mm standart pellet e göre %25 daha hızlı ve üzerindeki enerjiyi oldukça uzun taşıyabiliyor.

Merhaba arkadaşlar,

1980 ler de imal edilmiş,daha sonra paten sahibinin açtığı davalar sonucunda iflas eden fabrikanın o yıllarda ürettiği stoklarında az miktarda kalıp bu günlere ulaşmış,koleksiyonluk,bu güne kadar üretilmiş en isabetli ve uzun mesafeli pelletti.

Ben 2 kutu getirttim,çekirdeğin içi kurşun dışı sanırım ya bakır ya altın kaplama,özel kalemi var,kalemi kuruyorsunuz ve içine önce plastik sabot kapçığı yerleştiriyorsunuz,daha sonra içine çekirdeği koyup,kalem ucunu namlunun pellet koyma haznesine tutup mekanizmayı itince pellet yuvaya oyuruyor ve atışınızı yapıyorsunuz.

silahımın isabetlilikteki kalitesi nedir diye düşünüyorsanız,bu pelletin sapması " 0 " sıfır.Tabi rüzgar etkeni olmadan.

Ayrıca çekirdeğin dış çapı 4,5mm olduğu ve mükemmel bir aerodinamic yapısından dolayı da müthiş hızlı.

Tek dikkat etmeniz gereken bu pelleti susturuculu silahta kullanmayın,susturucuyu tıkar.

Alttaki verdiğim linkte satılıyor

http://search.ebay.com/_W0QQsassZmpkt3

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Hatta yaptırabilirsen,laserin arkasında bir vidalı kapak var,alüminyum yada pirinç malzemenin bir tarafı 6,35mm mil şeklinde diğer tarafı laserin arkasına vidalanacak kapağın aynısı şeklinde işlenirse,yani yekpare daha iyi olur,ve silaha takdıktan sonra üzerindeki ayarlardan lseri sıfırladıktan sonra sıfırlama vidalarının (setuskur) üzerine birer damla japon yapıştırıcı damlatırsın.

Tabiki olablir ama öncelikle silahın dürbününü 20 metreye sıfırla,silah sabit olsunki tam bir sıfırlama olsun,daha sonra elindeki laser in arkasına 6,35mm kalınlığında bir alüminyum yada pirinç malzeme yi tornacıda işlettir,ve bu parçayı laserin arkasına sun-fiks gibi macunumsu bir yapıştırıcı ile yapıştır,yapıştırıcı tam donmadan bu mili namluya sok,ve laseri çalıştırıp dürbün artıkılının isabet ettiği noktayı gösterecek şekilde yapıştırıcının donmasını bekle.

Çetin bey pelletleri aşırı yağlamak dediğiniz gibi olumsuzluklarla sonuçlanırken,250 lik bir pellet kutusunu boşaltıp içine 3 - 4 damla ince yağ damlatıp pelletleri tekrar kutuya koyarak yavaş yavaş kutuyu çevirerek karıştırımlası halinde pellet dış yüzeyleri hafif yağlanmış olur ve isabetlilğe hiçbir kötü etkisi olmaz,disel etkisi de oluşmaz,disel etkisinin oluşması,aşırı yağlı pelletin transfer deliğine kaçırdığı yağlardan kaynaklanır.