Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Değerli arkadaşlarım,

    Özellikle PCP silahını pompa ile dolduranlar ve sahil kesiminde yada nem yoğun bölgelerde yaşayanlar, pompanızdan silahınızın tüpüne yoğun nem aktarılıyor ve silahınızın tüpü içinde yoğunlaşan nem tüpün iç çederlerinde ciddi korozyona yol açmaktadır, bu korozyon silahın valf sistemine de zarar verebileceği gibi asıl önemli tehlike tüp iç yüzeylerde korozyon ile tüpün zayıflamasıdır.

    Dün forum üyesi bir arkadaşlarımızın silahını ofiste söktük, henüz 2 aylık bir silah olmasına rağmen tüp içinden su boşalttık ve ciddi korozyon oluşmuştu, bu arkadaşımız sahilde yaşıyor ve sürekli pompa ile dolum yapıyor.

    Kompresörlerde profesyonel nem alıcılar vardır ve scuba tüplere kuru hava doldurulur.

    Turgay iş satın almaya gelince araştırma ile çok ucuza bulabilirsiniz, çok talepli bir ürün olmadığı için ikincielinde ciddi ucuz olabiliyor, örneğin ben 1.000 Euroya aldım izmir yapımı ve 1,5 yıldır hiç bakım yapılmaksızın sürekli çalışıyor (300 bar) yani temiz bir ikincielle karşılaşabilirsiniz, biraz araştırın, ama önce itfaiye işine bakın, olursa kompresöre gerek kalmaz.

    Halka açık bir platformda kendini savunmadan aciz insanların verdiği tepkiyi vererek aleni hakarette bulunarak asıl kendi karakterinizin boyutlarını sergilemiş oldunuz, size güle güle forumumuzu bulandırıp ortalığı bir birine katmayı başaramadınız, sizinle ilgili tüm mesajlar silinecek vve bu forum sizi yaşamamış olacak.

    Alıntı

    avukatlık okuyan biri kaç yaşında olabilir sence. hobislah.com da ortalığı karıştırmaya çalışan biri hatırladığım kadarı ile, leviathan dı ordaki adı.ben kimin kaç yaşında olduğunuda hangi karakterde olduğunuda çok iyi biliyorum. bunu çoğu kişide biliyor. köşeye sıkışıp haddi aşan sözler sarfetme ancak sizin gibilerin işi olabilir. aynen böyle devam edin, aferim....görüşmemek üzere!

    Bu çoğu kişiyi, buradaki 3.500 kişi hangi karaktere sahip olduklarını çok iyi biliyorlar ve burayı rahat bıraktıkları içinde müteşekkirdirler. g;$i

    Sayın wrc, bu wrc kimliğinizle foruma girdiğiniz andan bu zamana kadar bir çok bölümde bir çok alıntılı sorular sordunuz, bilerek yada bilmeden bir çok eski yaraları kaşıdınız, bizse ısrarla size yardımcı olmaya, forumu tanıma anlama aşamasını aşmanızı bekledik, ama bir çok yerde kişiliğinizi aleni ortaya koydunuz, avatarında yaşının kaç olduğu görünmeyen ( belki sizden büyük) hogo87 ye delikanlı diyorsunuz yani siz aslında orijinal kimliğini gizleyen biri görüntüsü sergiliyorsunuz, bu forumun bir yöneticisinin uyarısı haddini aşmak şeklinde haddini aşarak uyarılamaz.

    Bu konunun 6. mesajına ben 7. mesajında yanıt veriyorum, siz 8.mesajda sanki ben 7.mesajı yazmamışım gibi gibi, siz kalkıp bu forumun administratorunun sözlerini yok sayar tavrınızın sizi ele verdiğinin farkındamısınız, yeni bir üye foruma atıfta bulunacak, forumun en tepesindeki kişi bunun böyle olmadığını söyleyecek, sizde kalkıp bu atıfta bulunan üyeyi destekler beyanda bulunacaksınız. hadi ordan. . .

    Arkadşlar selam. Forumu inceledikçe sanki forumda bir Anti Hatsan durumu seziyorum.

    Yanılıyorsunuz, Daha iyi inceleyin mesajları, mesele hatsan satın alanların eleştiri kaldıramayıp aşırı tepki vermeleri, bu hobinin fanatizmini benimsemeleri, halbuki çok daha fazla sayıda hatsan kullanıcısı çokta güzel paylaşımlarını yapıp keyif alabilmektedir.

    Taylan bey,

    S410 da da gücü kısınca atış sayısı artmaktadır ama FX Gladiatorde olduğu kadar değildir, bunun 2 nedeni vardır, biri FX te valf çapının küçük olmasından dolayı mikro zamanda salınan hava miktarının S410 a yani büyük çaplı valfe göre az olması, ikincisi ise Gladiatorun tüp hacminin S410 a göre 2 katından fazla olmasıdır.

    Benim elimde silahlarla ilgili çok çeşitli takım, alet edavat mevcut ve bunların içinde namlu ağzına crow açmaya yarayan farklı derecelerde çakılarda mevcut, tabiki bu test'i yapmadan önce namlu üzerinde iyileştirmeye gidip bu test'i gerçekleştirdim, yani o çapakları aldım. ^^

    Bu yazı çok eski bir yazı olmalı, o tarihlerde ilk izlenim olarak görüşlerimizi yazdığımız oluyordu, ama sonrasında silahların tüplerinin üzerinde resmi testleri ile ilgili ve sertifika bilgilerinin olduğu görülmüş ve ben dahil o tarihlerde satın aldığım (2,5 sene önce) AA S410 u halen kullanmaktayım, demekki kullanılan çelik çok özel bir alaşımki ingiliz teknik test kurumları müsaade etmişler.

    Webley hatsanın değil, sadece bazı modellerinin üreticisi, evanixe gelirsek avrupada sadece webley yada evanix markasıyla değil, adı sanı duyulmadık 2 - 3 tane daha farklı marka adı altında satılmaktadır, Wbley zaten önüne hangi model havalı silah gelirse ve markasını temsil edebilecek asgari kriterleri sağlıyorsa hemen yaz üzerine markamı ve bana şundan bundan bu kadar şu kadar üretin diyor ve zaten mevcut olan satış ve pazarlama ağı üzerinden dağıtımını yapıyor.

    Bizim yerli üretim Zoraki tabanca avrupada Webley markasıyla satılıyor.

    Yalçın bey, Katresu şirketimizi kurarken bir amacımız da silah bakım ve tamiride yapmaktı ama bizim faaleye geçmemizin hemen ardından küresel krizin gelmesi bizi bu amaçlarımızı ertelemek zorunda bıraktı, çünkü bu tür bir hizmet ancak personelle olur, şimdilik sadece kendi ithalatını yaptığımız silahlara servislik veriyoruz.

    Pistonlu (yaylı) silahlar konusunda benim kendime sözüm var sökmemek için, çünkü ufak tefek yaralanmalı kazalar olabiliyor, PCP anlamında Hatsan üretimi olmayan silahınız olur ve yardıma ihtiyacınız olursa bedelsiz yardımcı olurum.

    Arkadaşlar, bu setiskur vidanın ardında ince bir yay ve bir pim var, eğer fazla sıkarsanız yayı öldürürsünüz, aslında bu setiskurun amacı bu ayar düğmesini sıkıştırmak değil, asıl görevi bu düğmenin geri ileri gelip gitmesini engellemek.

    boyle bir sey aklimin kosesinden gecmedi mustafa bey ! siz fikrinizi savunuyorsunuz bende kendi fikrimi bunda alinacak bir sey varmi?

    barut hakki yanmayi sonlandirdiginda mermi max hizina ulasir ve bundan sonra itme gucu ortadan kalkar. konuyla alakali daha fazla bilgi/belge temin edersem daha sonra burda paylasirim. simdilik soyleyeceklerim bu kadar.

    Ben alınmadım Kamuran bey ;kihhik,

    İtme gücü merminin sürtünmeden doğan direncinin altına düştüğünde kalkmış olur, Deniz'in dediği gibi yanma bitince basınç üretimi durur ama o an bile çekirdeğin arkasında basınç vardır, ayrıca yine söyleyeyim kaval namlu av tüfeklerinde kullanılan dumansız barutların yanma hızı o kadar fazladırki neredeyse mermi çekirdeği fişeği terkederken yanma bitmiş olur, oluşan yanmanın basınç değeri mermi çekirdeğini itemeyecek değerlere düştüğü yerde namlu boyu sonlanmalıdır.

    durum pcp lerde oldugu gibi bir basinc meselesi degildir. barutun yanmasi ve bu yanma neticesinde olusturdugu itme kuvveti yani namlu ucuna dogru tapaya uyguladigi baski barut yanmayi sonlandirdiginda biter.

    ort 50cm de yanmasini tamamlayan barut hakki kullanilmis bir fisegi 25cm lik namluda atarsak tabii ki cikis hizi dusuk olacaktir. cunki barut tamamen yanmamis, muhimmat max hizina ulasamamistir.

    Kamuran bey, olayı "siz pcp leri biliyorsunuz bu ateşli işi ayrı bir şey'e" getirmeyin çünkü burada pcp ateşli karşılaştırmasını tartışmıyoruz !

    Dediğiniz gibi barut yanması bitince tapaya olan baskı bitmez, basınç üretimi durur, ama oluşan gaz basıncını hacimsel miktarına paralel oluşan basınç kuvvet mermiyi itmeye devam eder, ne zamanki merminin önündeki hava direnci, namluya olan sürtünme direnci ve merminin ağırlığını arkasındaki basınç yenemedi işte o zaman mermi yavaşlamaya başlar . . . Barut haznesi ile tapa arasında yanma ile oluşan basıncın miktarı (hacimsel) ve itme kuvveti çekirdeği itemeyecek noktaya gelene kadar çekirdek namluda ilerler, siz mevcut üretimdeki slug fişeklerdeki barut hakkının yanması iile oluşan hacimsel kuvvete dayalı basınç slug mermisini namlunun 50. santimetresine kadar itebiliyor derseniz sözüm olmaz.