Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Serkan, Hogo87 Deniz'in art niyetli olduğuna inanmıyorum, onun tarzı bu, bende senin gibi başlarda ne oluyor dediğim oldu ama öyle değil, samimiyetinden, senin kırılmayacağını düşünerek bu şekilde yazdığına inanıyorum.
-
Mrt083 Osman kardeşim Lütfen fotoğrafları Forum sunucusuna yüklemeyin, aksi halde bu hizmeti kapatmak zorunda kalacağım, forum sunucusuna fotoğraf yüklemek ancak havalı silah inceleme çalışmalarında kullanmak içindir.
-
-
"Coolasice" Yalçın bey çok şanslı, dün Crosman 2100 satın almak için şirkete geldi, aynı saatlerde başka bir müşteri FX Gladiator almak için şirkete gelmiş, Diana 350 Magnum'u takasa verip Gladiator ile şirkettten ayrılınca, Yalçın bey'de 350 Magnum'u kaptı, Hayırlı uğurlu olsun, kız gibi bir silah satın aldı.
-
Dediğiniz gibi kendimizi geliştirmek adına güzel, zamanında banada çok ters gelmişti ama şimdi yabancı forumlara baktığımda değerleri hesap makinası ile çevirmeye uğraşmadan okuduğumu anlayabiliyorum, zaten hazırladığım o çevirim tablosuda bu sıkıntımın bir ürünüdür.
-
Bu verdiğiniz linktede kalibreyi inch vermiş, bu da bir handikap değilmi? aslında bende szin gibi metrik kullanalımı arzu eden biriyim ama ? mok uzun zamandırda alıştık ve benimsedik maalesef bu ölçü birimlerini.
Tabi birde bu örnekleri sadece alışveriş sitelerinden vermek ne derece doğru olur, bu konuda uzmanlaşmış forum sitelerinin büyük çoğunluğu ingiliz ölçü birimlerini kullanıyor, bizimde faydalandığımız siteler bunlar.
-
Tek parça ayaklar eminönünde 15 - 20 TL ye satılırken 40 TL çok para vermişiniz.
-
Evet geldim
Bende fikrimi belirteyim 
Bazı arkadaşlarımız beni 2 yıllık Havalı silahçı zannetselerde, 47 yaşımdayım ve 13 yaşımdan berride hem havalı silahlar hem ateşli silahlar ve türlü çeşitlilikte kesici aletler vs.. merak alanlarım içinde olmanın ötesinde 15 yaşımda tamamen kendi tasarımım 8 mermi kapasiteli şarjörlü tabanca tasarladım 1 adette olsa ürettim, o yaşta iken yiv-set çakısını bizzat imal ettim, yine aynı yaşlarda yani 32 sene önce Tuka havalı tüfeğimi ateşli sınıfına çevirdim, mermi ürettim, çekirdek kalıpları yapıp dökme kurşun çekirdek üretip kendi mühimmatımı ve kendi kalibremi ürettim, çünkü yaptığım yiv-set çakısı 6mm idi ve bugünün internet yolu ile kolayca ulaşılabilen bilgilerin hiç birine sahip değildim, bu yüzden her işimi el yordamı le yaptım, son 2,5 yıldır ise bu hobinin dünyada yaygın kullanılan terimleri, tabirleri ile haşır neşir oldum.
Hal böyle iken, 2 yıl önce bende fps yerine mps gibi metrik sistemi neden kullanmıyoruz? halbuki metrik sistemi benimsemiş ülkedeyiz ve ingiliz ölçü birmlerini kullanıyoruz? şeklinde kendi içimde serzenişlerde bulundum, ama gördümki yaygınlık ve kullanım kolaylığı, yurt dışı kaynaklara başvurduğumdaki çok fazlaca başvuruyoruz, oturup birde metrik sisteme çevirmeye uğraşmadan klayca anlayabilmek ve özellikle ağırlık biriminde gram yerine grain in çok daha kolay ve anlaşılır küsuratsızlığı?
Benim Türk olmaktan onur duymam, ingilizlerden nefret etmem, dünyanın artık metrik sisteme geçmek için çabalıyr olmasına rağmen, havalı silah hobisinin ülkemizde fazlasıyla yaygın olmaması, kaynaklara ulaşımda bilginin %95 inin ülkemizde olmaması, küresellemenin artık dünyayı tek devlete doğru götürdüğü (en azından bilgiye ulaşımda) günümzde ben bana daha kolay olanı kullanmak isterim, MSN tarzı kısaltmaların önüne geçilemediği günümüzde asıl amaç hızlı ve anlaşılabilirlik, bu noktada ağırlığı grain, hızı metre/saniye şeklinde kullanmakta, benim 1991 de almanyada kısa süre tedavi için gittiğimde cümlelerin içinde ngilizce ve almancayı çorba ettiğim komik olayları hatırlattı, ya metrik yada ingiliz ölçü birimin kullanacağız, ama yukarıdada belirttiğim gibi ulaşabileceğimiz kaynakların %90 ı maalesef ingiliz ölçü birimleri.
Bilmeyenler benim hazırladığım basit çevirim tablosunun lnkini veriyorum, Dileyen dilediğini kullanır, ben metrik kullanmak için çok arzuluydum ama olamayacağını, beni yoracağını görerek vazgeçtim.
-
Ataleti korumak tamamen ağırlık bc değeri ile alakalı, 5,5 un 4,5 a olan üstünlüğü arkasına uygulanan basınçta kesit olarak alanının daha fazla olması ve milimetrekareye binen basınç değeri X mm2 = enerji, bu da doğal olarak çıkış hızına etki eder, yani aynı ağırlıkta biri 4,5 diğeri 5,5 mm olan iki pellet aynı silahta namlu değiştirilerek test edilmesi halinde 5,5mm olanın namlu çıkış hızı daha fazla olacağı şeklindedir.
Ve yine hızlı olan cisim hedefe ne kadar çabuk ulaşırsa düşmeside o kadar az olur. -
Vallahi bu küresel krizde sanırım o şartları alıcı belirler artık,
-
ProSport olurda envantere katılmazmı Polat abi

-
Bu konu tam bir yılan hikayesi, biz siparişi geçtik ve proformaları aldık içişleri bakanlığına izinler için başvurduk, 1,5 ay gibi izinler geldiğinde ingilizler çinko fiyatlarına zam geldi diye %25 gibi inanılmaz uçuk bir zam yaptı ve farkıda istedi, bunun üzerine yaptığımız araştırmalarda uluslar arası emtia fiyatlarının dalgalandığını tekrar düşebileceğini öğrendik ve sipariş bekletmeye aldık, siparişin tamamı gümrük vs.. 15.000 Paunt civarıydı ve %25 ciddi bir rakamdı, sonrası malum küresel kriz geldi, fiyatlar dibe düştü ama şimdide talep yok.
-
Valla riske girip getirteyim. Almazsanız patlarım ama...

yapmışken şunların Türkiye distribütörlüğünü alsanda herkes bir rahatlasa 
Ben 1 tane Prosport 5,5 Fac alırım. -
Bu ekonomik şartlardamı ?

-
97k'da anti-beartrap yok mu abi?
Yok, tetik bırakırsa parmak mefta.
benim başıma Mod54 te geldi, 2. emniyet yarı yolda durdurdu. -
Biri getirsede koleksiyona dahil etsek

-
Gerçi Hatsan tetikleri kaldıraç mantığı değil yay gücü ile sertlik ayarı yapıldığı için sorun yaşatmayabilir ama hassas tetiklerde asla gres kullanılmaz, çok çok hassas müsabaka tetiklerde ince yağ bile kullanılmaz, yağ emdirilmiş gözenek yapılı toz metaller kullanılır,
Ne sakıncaları vardır ? ; tetiği ezdiğinizde anında tepki vermeyebilir, ama asıl önemli sorunu silahı kurarken kurulmama gibi durumlar yaşayarak şahit olursunuz, tabi bu durumlar tetik tasarımları ile farklılıklar gösterebilir.
-
hw 97 k ile karşılatırsak hangi silahın özellikleri( işçilik grupman malzeme kalitesi vs) daha öndedir?
Bunu söyleyebilmek için her iki silahıda incelemiş (söküp takmış) ve kullanmış olmak gerekiyor.
-
Tetik parçalarını greslediğini okudum, hemen onları temizle ve sıvı yağ ile yağla, aksi halde ileride sıkıntılar yaşarsın.