silverking adlı kullanıcının mesajları

    Ölçü hassasiyeti ve malzeme kalitesi açısından Yatagun moderatör bana tatmin edici geldi.PCP dahi olsa tam sessizlik mümkün olamıyor.Ayrıca benim FX T12 de tespit ettiğim bir husus var,max 200 bar basınç kullanıyorum.Moderatörden bu durumda sadece bir tınlama geliyor.Üçüncü şarjörden başlayarak tınlama sesi yayaş yavaş patlama sesine dönüşüyor.Basınç azaldıkça ses de giderek çok cuzi miktarlarda artıyor ve bu artma 5. şarjörde durup hep aynı kalıyor.Bu halde dahi mukayese edebilecğim tüfek eski Diana 350 ve onun sesinin yarısını veriyor.

    FX in her modelinin kendine göre bir özelliği var,artılar başladıkça bütçeyi de ona göre ayarlamak lazım.Sonuçta uygun fiyatlara ülkemizde satılıyorlar.FX T12 banim için uygun oldu.Gönül üst modellerde ama, T12 nin nimetlerinden yeterince yararlandıktan ve bütçeyi organize ettikten sonra çıtayı yükseltmek her FX kolik gibi benim de amacım.
    Ağaç kundak da çok şık olacak ama standart haliyle de FX baktırıyor kendine.

    Yeni tüfeğinizi güle güle kullanın,pompa kısmen işinizi görecektir.Tüp derseniz 300 barlık bir tüp düşünün derim, bu durumda her zaman rahat dolum yaparsınız.Emniyet sınırlarına dikkat etmekte çok yarar var.Hayırlı olsun,çok yerinde bir seçim.

    FX den başka bir şey beklenemezki.Atıcıya da çok iş düşüyor muhakkak.Hani derler ya at sahibini bilirmiş diye.FX de usta ellerde böyle gruplar yapıyor.
    Bir kardeşimizin namluyu korumak için klimaflex önerisini de çok tutmakla birlikte, namlu hava almayacağı için zamanla paslanma yaparmı diye de düşündüm.
    Darısı bizim başımıza.

    Yeni tüfeğimi hayırlayan bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.Dün gece ki heyecanın ardından uyuya kalmışım.Uyandım, yahu rüyamıydı bu derken baktım ki bizim FX kutusunun kapağı açık öylece bakıyor.Hemen onu da uyandırdım tabii !!!!
    Şaka bir yana,bizlerin şu meşhur moderatörünü de takınca çok hain oldu.Hedef tahtasına biraz imzamızı atalım,o da tanısın yeni kocasını !!!
    Alışmışız gümlemelere,aha şimdi bizim meraklı komşu laz İsmail kapıyı tıklatacak gene!!! derken o ne ?
    TINNNNNNN , ses falan hepsi bu,hala alışamadık FX e.Ses yok !!! tabi bana göre yok, tın diye bir şey var o kadar.Atmadımı lan bu derken baktım ki o kadar deliğin arasına farklı bir delik var, hemen farkediliyor.Hedef konuşşsa, neler söyleyecek.Şu sessiz hayatıma Rio karnavalı gibi renklerle sessizce giriverdi FX.Davullar çalıyor, ortalık inliyor ama sessizcesine !!!! Gösterisi ömür boyu sürecek gibi.!!!!!!
    Hepimiz forum arkadaşlarımız olarak sorumluluk sahibi, akıllı uslu insanlarız.Bu tüfek benim hakkımmı ? bu parayı vereyimmi demeyin.İyi şeyleri hakediyoruz.Size katacağı yaşam enerjini dikkate alın.Sabah FX ile uyanmak çok güzel bir duygu.
    Mustafa beye çok çok teşekkür ediyorum.Bir düşünün arkadaşlar,bir tüfek alıyorsunuz, toplam 94 cm boyunda bir şey.İyi de para verdiniz,satıcısı olan güleryüzlü insana durup durup teşekkür ediyorsunuz.Geçmişte hangi silahı,arabayı veya motosikleti vs bir şeyi yüklüce bir rakam ödeyip aldığınızda böyle oldunuz.Sizi bilmem ama bana olmadı.Hobi manyaklıklarımda deli paralar verdiğim çok oldu ama ardından da aileme bunu yapmamalıydım abi gibisinden bir his kemirdi durdu beni.Şu anda çok farklıyım, Savunurum FX i, değiyor çünkü, bana verdiği yaşam enerjisi ile FX her türlü övgüyü hakediyor.
    Dileğim bütün arkadaşların hayatında kısa bir an da olsa FX gibi bir tüfeğin yer alması.Gördüğünüzde elinize almak istiyorsunuz,elinize aldığınızda atmak ve ardından da sahip olmak duygusu alıp götürüyor insanı menzilde ki yeni hedeflere doğru.
    Selamlar hepinize ve iyi Pazarlar, isabetli atışlar.

    Nihayet 1 saat kadar önce aylardır almayı planladığım FX T12 ye kavuştum ve hala rüya gibi gelmekle birlikte şu an yanımda duruyor, eve gireli 2 dakika oldu, sizlerle paylaşmak istedim.Gecenin üçünde olurmu demeyin,Mustafa bey bir işe el attımı oluveriyor.
    Nasıl oldu ? kısaca sizlerle paylaşmak isterim;
    Sağolsun camiadan dostların yardımı ile Diana 350 magnumu bu gün yolcu ettik,aslında arkasından bakakaldım diyebilirim.Ondan ayrılmak bukadar zormuymuş meğer.Tamda yayını- contasını sıfırlamışız,moderatör tamam silah silah gibi işte.Peki bukadar seviyordunda neden sattın be adam derseniz, FX in resmini sitede görmem ve hakkında yazılmış övgü dolu yazılar,sizlerin olumlu görüşleri.Yaylıda en iyi markalardan biri olan Dianadan ancak bir PCP ve hatta FX için vazgeçebilirdim.Walter namlu zaten beni en başından etkilemişti.Bence silah demek en başta kaliteli malzemeden hassas işlenmiş namlu ve tetik tertibatıdır.Bu temelin üstüne gene kaliteli malzemeden diger parçaları koyarım.Aradığım herşey FX de vardı ve direk onu satın almayı amaç edinmiştim.Samimi olarak yazıyorum, tüfeği yakından gördüğünüzde çakılıp kalıyorsunuz.Beğendiğimi belli etmeyeyim,pazarlık gücüm olsun gibi haince planlarınız maalesef boş çünkü FX resimlerde görünenden çok daha öte birşey.Her bir parçası özenle işlenmiş,çok kaliteli malzemeler kullanılmış.Kutu açıldığı anda çakılıp kalıyorsunuz ve elinize aldığınız anda da ''hayılısı olsun aldım '' cümlesi kontrolünüz dışında ağzınızdan dökülüveriyor.Benim olacakmı acaba? endişesi fatura kesilip size uzatıldığı ana kadar sürüyor.Satın alan arkadaşlarımızın hemencecik heyecanla bizlerle paylaşmak isteklerini şu anda biraz daha sakinleştim ve daha iyi anlıyorum.Gecenin bu saatinde moderatörle de olsa hiç atış yapamadım ama her yanı ile kalite kokan bu tüfeği elinize aldığınızda '' bu silah her zaman çalışır ve ben bununla menzilde olan her hedefi vururum'' duygusunu tadıyorsunuz.Geçmişte epeyce ruhsatlı ateşli silahım oldu.Oradan örnek vereyim,kullanılan malzeme ve hassas işçilik olarak karşılığı orijinal İsviçre yapımı SIG P 210 dur.Fiatı beni aşırı zorladığı için bakıpta yalandığım,sadece bir dostumun ruhsatlı silahı ile poligonda bir şarjör atabildiğim bu tabancaya elimi değmek,atış yapmak unutamadığım bir anımdı.Şu anda aynı kalitede FX in sahibiyim.Tabi ki satın alma maceram da en değerli anım olacak.
    Nasıl oldu derseniz;
    Dianayı yolcu edince Mustafa beye bu akşam mesaj attım ve satın alma isteğimi belirterek sipariş açtım.Param hazır ama araya Pazar giriyor,havaleyi yapmamın ardından ''kargoyu beklemek bana zor gelecek'' gibi bir serzenişte bulundum.Anıda bir cevap geldi,'' Çetin bey bizde ki kayıtlarınızda adresiniz var ,evde iseniz bir elemanımıza sizi araba ile aldırtabiliriz,dilerseniz bu gece teslim edebiliriz,sizi bekletmeyelim'' demezmi.''Aman ne gerek var zahmet olmasın falan diyemedim, çünkü yanıyorum ben.Gelsin Mustafa beycim dedim,çabuk gelsin.Sağolsunlar gecenin o saatinde beni evimden aldılar ve kilometrelerce yol gittik.Mustafa bey, bildiğiniz abimiz,her zamanki misafirperverliği ve güler yüzü ile bizi karşıladı.Gecenin o saatinde işyerini açması ayrı bir jest, biz oraya varana kadarda tüfeği modifiye edivermiş.Bizleri okadar iyi tanıyor ve anlıyorki sormayın.''Şİmdi senin içini kurtlar kemirecek ve modifiye peşinde koşacaksın,ne gerekse ben yapıverdim'' dedi.Kendisi de bu yollardan geçtiği için kısa yoldan meseleyi halletmiş.İlk defa tanışıyoruz,yol yordam bilen adamız,konuşuyoruz ama gözüm kutuda.Yahu diyorum, çok ayıp oluyor ama dayanmıyorumki.Kutu açıldığı anda film koptu zaten.Koyu mat gri hain bir sniper tüfek öylece bakıyor insana,ben seninim al beni diyor.O anda, hiç ama hiç düşünmeden,şunu elime bir alayım nişana tutayım,dipçik omuzuma oturacakmı falan demeden '' hayırlı olsun'' dedim ve iş bitti.
    Tabi sonrasında tüfeğin teknik detaylarını, pompayı,nasıl kullacağımı en ince ayrıntısına varıncaya kadar bana anlattı.Özellikle ''acaba pompa beni yorarmı'' gibi düşüncem vardı,bizzat kullanınca o da yok oldu,FX pompa ile dolum yapmak çok çok kolay.Tabi ki o da FX zerafetinde ve kalitesinde.Herşey inanın 10 numara.Hele deneme atışında bir kere daha FX e hayran kaldım.Silahı doldurduk,hedef tahtası ata ata parçalanmış,dayanamadık duvarın altına sıktık.Dianada böyle kazaen bir olay yaşamıştım,pellet duvarı biraz oyup yere düşmüştü.Bunda pellet duvarın içinde kayboldu gitti.Gözümle görmesem,anlatsalar inanmam,ama oldu işte.Bu kadar güç ve her atış stabil,daha ne olsun.
    Mustafa bey,
    Özellikle misafirperverliğinize,zerafetinize ve esnaflık anlayışınıza sonsuz teşekkürler.Bu gece hiç bitmeyecek gibi.
    Çetin Gözcü

    Bence güç,isabet,stabil atış sayısının ardından dikkate alacağınız en önemli kriter servis ve yedek parça teminidir.Bunu da sağlayabilen tek bir marka var FX. Diğer taraftan Falcon diye bir isim var ortada ama, kendisi nerede ?

    Sağolsun Mustafa bey olumlu görüşlerini iletmiş.Benim eklemek istediğim, moderatör kullanımında ses, Yatagun yapısında %60 gibi kesildi.Gerisi yaydan gelen ve önleyemediğim ses.Ancak benim tüfekte yay etrafında ince plastik film sarımı yok.Satacağım için uğraşmadım ama yapılırsa daha iyi sonuç alınacağına inanıyorum.Moderatör ile gezi de kullanmak 350 de mümkün oldu.Konuya meraklı olduğumdan dayanamadım ve malum firmanın son zamanlarda satmakta olduğu moderatörden de satın aldım.Sonucu sorarsanız,hiç işe yaramadı.Aldım ama öylece abide olarak duruyor.Azıcık da olsa ses kesilmedi.

    DIANA Kaliteli bir tüfek,kırma namlulu olmasını dezavantaj olarak düşünmeyin.Ayrıca gez ve arpacık namlu üstünde,böyle olduğundan nişan almada sabit namludan farkı olduğunu düşünmüyorum.Diana 350 yi 2005 yılından beri kullanıyorum ve ancak bir PCP için ondan vazgeçerim.

    4,5 mm çap ve ağır mermi ile 22 lik orta ağırlıkta mermi bence aynı sonucu veriyor.Diana 350 de ağır Kore Sam Yang mermileri ile çok iyi netice aldım.

    Yeni yeni kullanılmaya başlayan GAS-RAM güç sistemleri yaylıdan PCP ye geçişte ara kademe olabilir.Birçok yaylıya uyan hazır kit halinde GAS-RAM mevcut.
    Hatta GAMO fabrikasyon GAS- RAM modelini çıkardı.Bence yakında yaylı üreticileri bu sisteme dönecek ve ciddi bir rekabet oluşturacaklar.

    Yazışmalardan etkilenerek bir tane alayım diyordum ama direkten dönmüşüm.En son alan arkadaşlar daha 2 gün kullanmadan tüfeklerin kurma kolları bozuldu.
    Webley bunlara nasıl müsade ediyor böyle ?