hirohito adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba.


    6 Aylık Mod 135 QE vortex tüfeğimin emniyeti bozuldu emniyet açık veya kapalı fark etmiyor tetik çalışıyor.
    Birde tetik çok sert tetiğin altındaki vidalarla düzeltilebilir mi ?

    Sadece OHAL süresince diyor Sn. Cemkaan.


    Basın duyurusu şöyle ;


    M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz silahlara benzer av tüfeklerinin bulunduğu, bu silahları taşıyanlarla ilgili olarak avcı-terör örgütü mensubu ayırımı konusunda tereddütler yaşanabileceği, uzun namlulu ve tam otomatik harp silahına benzerliğinin yanlış anlamalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmiştir.
    İlimizde meydana gelen terör eylemleri de dikkate alınarak genel güvenlik ve kamu düzenini korumak, meydana gelebilecek müessif olayları önlemek amacıyla M16, AK-47 (Kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin İstanbul İli Mülki sınırları içerisinde taşınması ve kullanılması 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11. Maddesinin (i) bendi hükmüne istinaden Olağanüstü Hal süresince yasaklanmasına karar verilmiştir.
    Kamuoyunun bilgisine sunulur.

    merhaba,
    Aksu avın sitesini ziyaret ettiğimde uyarıyı okudum.
    Geçici olarak fişek satışının durduğu vs
    Bu gelişmeler hakkında bilgisi olan varmı?
    Yoksa sadece terörle mi alakalı?

    Yüksek ihtimalle ohal ile alakalı. Birde cayır cayır 350 tl' ye kısa pompalı satan sorumsuz adamlar var. Kargo ile gönderiyorlar. Sonra 15 yaşındaki köşebaşı tayfası bu silahlarla her haltı yiyorlar. Bu zevatların yüzünden aile hekimine gidip ben tüfek almak istiyorum bu sebepten rapor verebilirmisiniz deyince katilmişim gibi bakıyor bana hekim. Bide tersliyor.


    Yanlız bende nasıl dolmuşsam. :D

    Lisans İçin Gereken Evraklar :

    • 1 Adet Tescil Belgesi ( İlgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün web sitesinden indirilip bilgisayarda ya da daktilo ile nüfus cüzdanı bilgileri doğrultusunda doldurulmalıdır.)
    • 2 Adet resim (Vesikalık resimlerin yapıştırılması (25.10.1992 tarih ve 17649) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kıyafet yönetmenliğine uygun olmalıdır.)
    • 1 Adet Sağlık Raporu ( İlgili branşı yapabileceğine dair olmalıdır.)
    • 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi


    Sağlı raporu aile hekiminden mi acaba bilen varmı ?

    Tüfeğiniz hayırlı olsun. Bende sport match dm60 dampa aldım dürbün için biraz beklemem gerekiyor malum dampa tüfeğin yarı parası neredeyse. Tüfek Ağır ve kurması gerçekten sıkıntı ama güç gerçekten şaşırtıcı evde 6-7 metreden kalın bir kitaba ateş ettim kitabı delip geçti arkasından ayakkabılığı da delince hanım evden atıyordu tüfekle beni. Şakası bir kenara çok kuvvetti bir tüfek.