gri adlı kullanıcının mesajları

    Bence bu tarz durumlarda kasıtlı mi kasıtsız mi bakılmaksızın kişi cezalandırılmalı ve ceza da hafif olmamalıdır. Çocuğu vurduktan sonra bana ne senin kasıtlı olup olmamandan. Herkes attığı peletin sorumluluğunda olmalıdır. Böyle insanların havalı veya ateşli silah sahibi olmaları da engellenmelidir.

    Bu arada dürbünü aldığım arkadaş da MTC Viper'i tutup Airmax'i sattı. Söylediğine göre Airmax daha net/parlak imiş ama MTC Viper'ın artıkılını daha çok seviyormuş. Sonuçta MTC Viper'i Airmax'e tercih etmiş.

    Hocam sıfır almak istemiyordum; MTC'ler de forumda 1 saat içinde satılıyordu, denk gelemedim. Ama açıkçası benim de gönlüm var, bakalım ilerde alıp karsilastiririm belki ikisini :)

    @backir hocam, tavsiyene uyup Hawke Airmax 30 SF 8-32x50 dürbün aldım. Henüz elime ulaşmadı ama 30mm çaplı olduğu için ayak da almam gerekiyor. S400'e takmak için yüksek ayak mi tavsiye edersin yoksa alçak mı? Peleti daha rahat yerlestirebilmek için benim gönlüm yüksek ayaktan yana ama herhangi bir dezavantajı var mi bilmiyorum. Sende de hem S400 hem de benzer durbunler olduğu için bir fikrini almak istedim. Bu arada Hawke marka 2-parça ayak almayı planlıyorum ama her türlü tavsiyeye açığım :)
    Selamlar

    Unuttum
    Hawke 8-32 yada 10-50
    Konus 10-40 yada 12.50
    Mtc viperpro seride olabilir
    Tercih edebilirsin.


    Teşekkür ederim bilgiler için. Ben 16x falan düşünüyordum ama tavsiyenize uyup daha çok yaklaştırmalı bir dürbün almaya çalışacağım.



    Merhabalar ben daha önce iki incelemesini izlemiştim linkleri paylaşıyorum inşallah işinize yarar.https://m.youtube.com/watch?li…BVn6GmaQPomFTMHlR0Tl2RBnl
    WIrf&v=7UGjdULmTs0


    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Teşekkür ederim videolar için.



    Selamlar

    Merhabalar,
    AirArms S400'um üstünde Hawke 3-9x40 Vantage dürbün var ve 50 metre atışlarında biraz yetersiz geliyor. Onun için ikinci el, daha yüksek yaklastirmali dürbün bakıyorum ve doğal olarak aklımda Hawke almak vardı. Lakin burdaki forumda ikinci el MTC durbunlerin nasıl kapış kapış gittigini görünce şaşırdım çünkü hiç duymadığım bir markaydı bu. Bu dürbünlerden kullanan, bilgisi olan var mi? Bazen Optisan diye de geçiyor; sanırım 2 marka birleşmiş.


    Bir de 50 metre grupman atışları için kaç yaklaştırma tavsiye edersiniz?


    Selamlarla

    Herkese merhaba,
    Yaklaşık 1 aydır kişisel bir projemi hayata geçirdiğim için çok yoğundum ve 2 kez poligonda rezervasyon yaptığım halde son anlarda iptal etmiştim. Geçen Cumartesi yeter artık dedim ve 2 saat atış yaptım. Ilk saat 27m'lik hattaydim 2. saat de 54m'lik hattaydim. Genelde kağıt hedeflere ateş ettim. Pelet olarak genelde AirArms Diabolo 4.51mm kullandım. Sadece 27m'deki 3 hedefe Bisley Long Range ile attım sonra baktım keyfim kaçıyor bıraktım gene Air Arms'a geçtim :)


    Bu arada, yan hattaki kişi evden getirdiği buz kalıplarını koyup onlara ateş etti ve çok eğlenceli gözüküyordu. Hatta dayanamayıp ben de bir tanesine attım. Hem parçalanıyor, güzel bir görüntü oluşuyor hem de çevreye zararı sıfır (hatta faydası bile olabilir). Tabi hemen "bunları renklendirsek nasıl olur acaba" diye düşünmeden edemedim :)



    Birkaç fotoğraf paylaşarak bitireyim.


    27m:
    airgunturk.com/attachment/36487/


    40m:
    airgunturk.com/attachment/36488/



    54m (5'er atis):
    airgunturk.com/attachment/36489/


    airgunturk.com/attachment/36490/


    Bu mesafeden sadece o günün değil, hayatımın en iyi grupmani :) Keşke hepsi böyle olsa. (54m - 5 atış):
    airgunturk.com/attachment/36491/


    Selamlar

    Hedef kagitlarim 160gr karton uzerine yapistirilmis Birchwood Casey marka "shoot-n-c" (yani ates et ve gor) denilen parlayan hedefler. Maalesef Turkiye'de satan yer bilmiyorum. Ebay'den siparis verirseniz muhtemelen sorunsuz gelir diye tahmin ediyorum. Forumda bir arkadas kendi imkanlarinizla parlayan hedef yapmak icin bir calisma paylasmisti. Youtube'ta da videolar var.
    Selamlar

    Herkese merhabalar,
    Geçen Cumartesi sırtımda tüfek çantam asfalt zeminde yürürken yaklaşık üçte biri dolu olan AirArms 4.52mm pelet kutum çantamdan düştü. Yükseklik 1 metreden azdı. Peletlerin bir kısmında bariz deformasyon vardı ama çoğu normal gibiydi. Aynı pelet kutusuyla 2 hafta önce de aynı mesafeye grupman çalışması yapıp paylaşmıştım ve sonuctan çok memnun kalmıştım. Aradaki farkı görmeniz için önce eski sonuçları sonra da yenisini paylaşıyorum.



    2 hafta önce 40m mesafeden atış yastiginda AirArms 4.52mm peletler ile 5'er atış:
    airgunturk.com/attachment/35868/




    Geçen Cumartesi 40m mesafeden atış yastiginda yere düşen AirArms 4.52mm peletler ile farkı sayıda atışlar (Çoğu 3'er atış ama bazen dayanamayıp daha çok ateş ettim çünkü sebebini anlayamıyordum neden kötü attığımın. Hem de ilk birkaç atış hariç düzgün gözüken peletleri seçmeye çalıştım.):
    airgunturk.com/attachment/35866/



    Acaba bende veya tüfekte mi bir sorun var deyip 54m'de H&N üretimi Bisley Long Range Gold peletlerle de 5'er atislik 6 grupman yaptım:
    airgunturk.com/attachment/35867/


    Sonuç benim için bu mesafede gayet normal ve önceki haftalarda aldığım sonuçlarla tutarlı idi. Dolayısıyla yere düşen pelet kutusunun, peletlerde bariz bir deformasyon gozukmese bile grupmana ne kadar etki ettiğini bizzat tecrübe etmiş oldum.


    Peletlerin nasıl paketlendiğinin, taşındığının ve kargolandığının önemini birkez daha görüyoruz.



    Selamlar

    Şimdi Rusyanın bir köyünde dünyayı kaplamış tek adam var, adı Eduard.


    2007 başlamış ve şuan tek mükemmel PCPler cıkarabiliyor.

    Hocam adam tek basina bunlari yapiyorsa biraz da igneyi kendinize batirmaniz gerekmez mi? Sizin mantiginiza gore sizin de ondan bir eksiginiz yok.

    @DarKWisH arkadasim;
    Hay Allah iyiligini versin! Kral'i ovdugumu ya da yucelttigimi hangi cumlemden cikardin acaba?
    Hayatimda Karl'in hicbir urununu ne gordum ne de elime alma firsatim oldu. Dolayisiyla iyi ya da kotu bir sey soyleyemem. Sahip oldugum tufekler hakkinda bile senin kullandiginiz kadar keskin cumleler kurmam. Isin komigi ben de bir Air Arms kullanicisiyim ve hayrani oldugun kaliteye ben de asinayim. Air Arms tufegimi almadan once yogun bir arastirma yaptim ve Air Arms'in sitesini bu konuda cok eksik buldum (kendim de yazilimciyim). Tufegin kutusundan cikan kagitlar da Air Arms kalitesinden ziyade universite kuluplerinin dagittigi brosurler gibi yazim, gramer ve basim hatalariyla doluydu. Ben de bu konu ile ilgili Apple arkadasimizin dile getirdigi eksikliklerin birakin yerli firmalari Air Arms'ta bile var oldugunu soylemeye calistim. Durum bundan ibaret.

    Kralın websitesi komik ötesi bir durum ayrıca Hatsanın 2000 yılların websitesi gibi duruyor.

    Web sitesi, brosur, kullanma klavuzu basli basina bir olay. Air Arms'in sitesi cok mu duzgun sanki? Siteyi gectim, sifir tufegin kutusundan cikan bilgilendirme kagitlari bile basim hatalari ile dolu. Insan bazen gercekten hayret ediyor! :)
    "Sunu yapmak coz mu zor ,bunu yapmak cok mu zor" gibi cok sitem goruyorum ve bu sitemlerin aslinda Turk ureticisinin daha iyisini yapmasini istememizden kaynaklandigini da biliyorum ama tufek uretmeyi gectim herhangi bir seyi dunya standartlarinda yapmak elbette ki cok zor, bunu da kabul edelim. Firmalar batmiyorsa ve zamanla kalitesini artiyorsa bence sorun yok. Elbette tuketici olarak daha fazlasini istememizde de bir sorun yok, vesselam :)

    Merhaba,
    Kullanacaginiz tufege, ayaga ve durbune gore degisir tabi ama genel olarak sunu soylemek mumkun sanirim:

    • Ucuz ayaklar dampa yerini tutmaz
    • PCP'de kullanacaksaniz silah tepmesiz oldugu icin isinizi gorur
    • Orta gucte bir yaylida bir sure isinizi gorebilir
    • Guclu bir yaylida isinizi gormeyecektir

    Herkese merhabalar,
    Önceki hafta H&N üretimi Bisley Long Range Gold peletlerle poligondaydim. Poligona girer girmez bir daha kapak koymamamı rica ettiler; temizlemesi çok zor oluyormuş. Kendim temizleyeyim dedim ama gene de olmaz dediler. Buna cidden üzüldüm çünkü birkaç hafta önce sorduğumda "tabi ki" demişlerdi. Arazide atıyor olsaydım, her atıştan sonra kapakları toplayacagimdan bir şüphem yok ama poligonda bunu yapmayı düşünemedim. Kendi düşüncesizligim yüzünden hem sevdiğim bir şeyin yasaklanmasına sebep oldum hem de ileride başka insanların da aynı şeyi yapmasına engel oldum. Çevremizde gördüğümüz ve anlayamadığımız yasaklar da muhtemelen bu şekilde ortaya çıkıyor.


    Bu arada önceki mesajlarda 55m dediğim mesafe 55 yard yani 50m, yaklaşık 40m dediğim mesafe de 40 yard yani 36m imiş. Açıkçası farklı insanlar farklı şeyler söylediği için hala biraz suphedeyim ve tam mesafeyi kendim ölçmek istiyorum. İlerki haftalarda bir şekilde ölçmeye çalışacağım.


    Bisley peletlerin yakın mesafe performansını beğenmedim. H&N üretimi peletlerden sıkıldığım için geçen hafta yeni aldığım Air Arms Diabolo Field 4.52mm peletlerle ve yeni parlayan hedeflerimle güzel1 saat geçirdim.


    2 haftanin sonuçlari:

    Atıştan önce ortam:
    airgunturk.com/attachment/34999/
    "12" yazısının olduğu yer 50m, onun önündeki 2 kare beyaz hedef 36m.




    36m, Bisley Long Range Gold, destekli 5'er atış:
    airgunturk.com/attachment/34994/


    İnanır misiniz, yukarıdaki 10 grupmanin 5 tanesinde, diğer 4 atıştan bariz bir şekilde uzak düşen ve hep sağa giden atış her seferinde ilk atış oldu!



    50m, Bisley Long Range Gold, destekli 5'er atis:
    airgunturk.com/attachment/34995/


    airgunturk.com/attachment/34997/


    36m'ye kıyaslayınca Bisley peletlerin 50m performansı hiç de fena gelmedi.


    Bu parlayan hedefi de benden önceki arkadaş bıraktı sağolsun ve böylece ilk defa bu tarz bir hedefi denemiş oldum. Burdaki grupmanlar daha güzel oldu. Bunun bir tesadüf olmadığını varsayayıp, bu hedefin 50m'de benim hazırladığım hedeflerden daha "görünür" olduğu sonucunu çıkardım. Özellikle en büyük hedefte olan grupmanin en iyi grupman olması dikkatimi çekti; 9x yaklaştırma ile atış yaptığım için muhtemelen kendi hazırladığım hedefler biraz küçük kalıyor.



    36m, Air Arms Diabolo Field 4.52mm, destekli 5'er atış, küçük hedefler 2.5cm, büyük hedefler 5cm çapında:
    airgunturk.com/attachment/34998/


    Peletlerin defalarca aynı delikten geçtiğini gördüm ve bunun zevkini kelimelerle tarif etmek çok zor. Ama sizler de bu duyguyu bildiğiniz için beni anladığınızdan hiç şüphem yok!
    Not: 80 atıştan sadece biri (soldaki kağıt, 5. hedef) anlamsız bir şekilde uzak kaldı.




    50m, Air Arms Diabolo Field 4.52mm, destekli 5'er atış, küçük hedefler 5cm, büyük hedefler 7.5cm çapında:
    airgunturk.com/attachment/34996/


    50m'de sonuçlar fena değil ama 36m'de olduğu gibi Bisley'den bariz bir şekilde daha iyi oldugunu söylemek de mümkün değil.



    Air Arms'in 4.51mm olanından da bir kutu aldım. Haftaya da onlarla aynı çalışmayı yapmayı planlıyorum.


    Bu arada sizce 50m'de 9x yaklaştırma yeterli mi?


    Selamlar