gri adlı kullanıcının mesajları

    Benim diz kapaklarimin acisi bozulmustu bacagin dis kaslarinin cok calismasindan dolayi. Ic kaslari da calistirarak aciyi duzelttik ama bir daha normale donmedi maalesef. Bazen hizli hizli merdiven cikarken bile hissediyorum anormalligi. Bilenler biliyordur zaten, bilmeyenlere de kisaca tavsiyem su konulara dikkat etmeleri;

    • Pedal: bacak kaslarinin dengeli calismasi icin SPD (kilitlenen) pedal
    • Sele yuksekligi: Pedal en alt pozisyondayken bacaginiz neredeyse duz olmali, boylece maksimum gucu dizleri sakatlamadan verebilirsiniz
    • Dogru vites, dogru kadans: Yuksek viteslerde, tempolu pedal cevirmek. Dakikada 60 pedaldan az cevirmek yanlis. 90-120 arasi ise bildigim kadariyla ideal.

    Bende de bir Trek 3700 var. Cok yokus cikip dizleri sakatlamadan once baya biniyordum Istanbul'da. Devamli ve saglikli bir bisiklet hayati icin, dizler konusunda cok dikkatli olmayi tavsiye ederim nacizane.

    Merhabalar,
    Dun 1 saat atis yapma firsatim oldu. Mesafe gene 27m ve peletler Air Arms FT Diabolo ve JSB Exact. Bu sefer, onceki haftadan daha kontrollu atislar yapmaya calistim. Birilerinin platformda yurumesi veya yanimdakilerin ates etmesi gibi cevresel etmenlerden dolayi konsantrasyonum bozuldugunda, parmagimi tetikten cekip birkac nefes alarak yeniden nisan alip ates etmeye calistim. Ayrica kalp atislarimi da takip ederek iki kalp atisim arasinda ates etmeye calistim ve bu haftaki gruplarim daha iyi oldu.


    Hedeflerim:
    airgunturk.com/attachment/32554/



    Atistan sonra:
    airgunturk.com/attachment/32555/




    Sol ve orta sutun Air Arms FT Diabolo, sagdakiler de JSB Exact:
    airgunturk.com/attachment/32558/




    Ilginc bir sekilde, bu sacma hedefteki alt grupmanlar guzel oldu. Sagdaki balkabaginda 5 atis olduguna inanamiyorum ama kus haric tum grupmanlarimi 5 peleti onceden hazirlayarak yaptigim icin 5 atis olmalari lazim:
    airgunturk.com/attachment/32557/




    Iki hafta once 8-9 kibrit copune ates edip 2'sini kacirmistim 27m'den ve cok sasirmistim. Bu hafta bir deneme daha yapmak istedim ve bu sefer copleri cift tarafli bantla bir kagida yapistirdim. Boylece atislarimin nerelere geldigini gorebilecektim. Tabi gordugunuz gibi sonuc cok daha kotu oldu. Bence iki sebebi olabilir; kibrit copleri normalde ustunde yarim santim derinliginde delikeler olan bir metal parcaya yerlestiriliyor. Ya peletler yandan hizla yandan gecerken de kibritleri ucuruyordu ya da acemi sansiydi :) Allah'tan sonlara dogru birkacini tek atista vurdum da biraz rahatladim. Su utteki kirmizi cope bakar misiniz Allah askina? Copu vuracagim diye 4 atislik guzel grupman yapmisim! Bu arada coplere degisik zamanlarda degisik basinclarla ates ettim, dusey sapmalarin sebebi budur:
    airgunturk.com/attachment/32556/


    Sonuc olarak bu haftaki en iyi gruplarim, gecen haftaninkilerden daha iyi oldugu icin mutluyum :)
    Selamlar

    Hocam seni mi kiracagiz? Asagidaki peletleri siparis verdim, gelsinler sonuclari paylasirim;

    • Daystate Rangemaster Kaiser
    • Bisley Long Range Gold
    • Weihrauch Field Target Special

    Peletleri karistirmamak ve zaman kazanmak icin bir de pelet kutusu siparis ettim (gerci 100 pelet bana yetmez ama!!): http://www.uttings.co.uk/p1124…et-box-hnpb/#.WC9RctKLSt8


    Pelet kalinlik olcegi cok guzelmis ama milimetrenin yuzde biri hesaplarina kadar daha cok ekmek yemem lazim benim :)


    Selamlar

    Merhabalar,
    Gecen Cumartesi 1 saat atis yapma sansim oldu. Bu sefer A4 buyuklugunde, her birinde 13 hedef olan 2 kagit hedef koydum 27 metreye ve genelde bunlara ates ettim JSB Exact peletler ile. Ilk dolumda 75 atis yaptim 200-100 bar arasinda; ilk 10 atisi kapaklara ve muhtelif hedeflere, sonraki 65 atisi da ilk kagittaki 13 hedefe yaptim. Ikinci dolumda da benzer sekilde 75 atis yaptiktan sonra bir 10-15 atis daha yaptim kapak gibi hedeflere isabet sorunu yasamadan. Ilk grup (soldaki kagit, orta ust hedef) kolum atis yastiginda, tufek de kolumun ustunde olacak sekilde, sonrakilerin hepsi de tufegin onu atis yastiginda arkasi omzumda olacak sekilde yapildi. 4. veya 5. hedeften sonra durbunun artikilini biraz saga kaydirdim. Vaktimin bitmesine 7-8 dakika kala, tufegi bir daha doldurup 20-25 atis daha yapabildim spinner gibi hedeflere ve bu hafta istemsiz tetik dusurmedim cok sukur :)


    airgunturk.com/attachment/32499/



    Yukaridan asagiya, once orta sutun, sonra sol, en son da sagdaki hedeflere ates ettim:
    airgunturk.com/attachment/32501/



    Yukaridan asagiya, once sol, sonra orta, sonra da sagdaki hedeflere ates ettim:
    airgunturk.com/attachment/32502/


    1 saatte 180'den fazla atis yaptim, sasirdim dogrusu :)


    Not: Konu kalabaligi olmamasi icin bundan sonra haftalik atislarimi bu baslikta paylasmayi planliyorum.


    Selamlar

    Air Arms, kurucusu Bob Nicholls'un 70. yas dogum gunu sebebiyle RSN70 diye ozel bir tufekten 70 adet uretmis. Bob'un Bentley tutkunu olmasindan dolayi tufegi de Bentley'e benzetmeye calismislar:


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/5e1b20be7b.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/5e1b31ffbe.jpg]


    • Tufegi (muhtemelen Bob'un sahibi oldugu) Bentley'in klasik bir rengine boyamislar.
    • Bentley'in deri dosemelerini yapan firmaya, tufegin kundagina eklemek uzere deri parcalari urettirmisler.
    • Tufegin namlusuna tekerlek disleri gibi suslemeler yapmislar.
    • Tufegin manometresini benzin gostergesi gibi yapmislar.

    Boylece yanaginizi kundaga dayayip nisan aldiginizda, kendinizi bir Bentley'de hissedebileceksiniz; tabi benim aksime, daha once bindiyseniz!
    Tufegin fiyati da 2400 pound (10.000 lira) civariymis.

    https://www.airgunfarm.co.uk


    Ciftliginde isler kotuye gidince, havali tufek tutkunu Pete ciftligini havali silah ciftligine cevirmis. Simdi ciftlik hem normal bir ciftlik gibi calisiyor hem de bircok havali silah tutkununu agirliyor. 24 saat acik olan ciftlikte yapabileceginiz seyler:

    • Atis ve guvenlik egitimleri (ilk kez gidecekler icin zorunlu bir egitim var ve ciftlige gidebilmek icin aticilik sigortanizin olmasi da sart)
    • Acik ve kapali alanlarda atis
    • Havali silah ve ekipman kiralama, pelet satin alma, tufek veya tupunuzu doldurma
    • Av (bunun icin Pete'i bilincli ve av yapabilecek kapasitede bir atici oldugunuza inandirmaniz gerekiyor)
    • Kamp
    • Model ucak ucurma
    • Metal arama
    • Fotograf cekme ve kus gozlemciligi
    • Dedigine gore komsularini ve ordaki insanlari rahatsiz etmeyecek hemen herseye izin veriyor

    Gittikce nami artan Ingiltere'deki ciftlige, ozellikle haftasonu talep cok yuksekmis ve suan yeni atis alanlari hazirliyorlarmis.
    Ciftligin tam yerini sadece arayip gideceginiz netlesince soyluyorlar.

    Gayet guzel, eline saglik! Paranin cogu bosta duruyor, diger iki delige yaklastirip biraz zorlasan hepsi sigar 25 kurusluk alana. Hadi hayirli olsun ilk grupmanin :)

    Herkese merhaba;
    Cumartesi gunu S400 ile denemelere devam ettim. Tum atislari AA Diabolo Field 4.5mm ile yari destekli (tufegin onu atis yastiginda, kabzasi elimda havada), oturarak, 100-200 bar arasi basinclarda yaptim. Once 27m'de (30 yards) muhtelif hedeflere ates ettim. 1 saat boyunca hedeflere mudahale edememek kotu oldu, hedeflerim bitti, 2 kagit hedeften biri kevgire dondu, digerine de 10 atis yapip biraktim incelemek icin. Giderken 4-5 tane kapak goturmustum. Bunlari vurmak cok eglenceli; Umudumuz Saban filmindeki tenekeler gibi ucuyorlar vurunca :) Sagimdaki hat bostu ve orda kurdan uzunlugunda ama biraz daha kalin, renkli cubuklar vardi (eski tip kurdanlar gibi). Vuramam diye dusundum ama 8-9 tane atis yaptim 2'sini kacirdim, bunlar da eglenceli.


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/06162cb417.jpg]
    27m, 10 atis


    1 saat sonra hat degistirdim ve 55m'lik (60 yards) hatta gectim. 27m ile 55m arasinda tahminimce 40m'de olan hedeflere ates ettim once. Ilk defa durbunden peletlerimin gidisini gordum; cok ilginc bir goruntu gercekten. Yaksasik 1 mil dot altina gidiyordu peletlerim ve boylece 4-5 tane Co2 tupune ates ettim. Sonra, ayni mesafede olan bir kagit hedef vardi, bir grupman denemesi yapayim dedim 5 atisla; sonuc pek tatmin edici degildi (alttaki 5 delik). Sonra durbunu 40m'de sifirlayip bir 5 atis daha yaptim kagit hedefe; sonuc hemen hemen ayniydi (ustteki 5 atis). 27m ile 40m arasinda inanilmaz bir fark oldugunu anladim. Ates ederkenki en ufak bir kusur hemen pelete yansiyor.


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/062534773b.jpg]
    ~40m, sifirlamadan 5 atis, sonra sifirlayarak 5 atis daha


    Sonra 55m'yi deneyeyim dedim. 40m'de sifirlanmis durbunle 55m'de de yaklasik bir mil dot altina geliyordu peletler hedefin. 55m'de durbunu yaklasik olarak sifirlayip durbunumun en yuksek zoom'u olan 9x ile birkac grupman denemesi yaptim. Inanilmaz zormus! Kalp atislarim, platformda birinin yurumesi, yandaki BSA yaylisinin G3 gibi sesi vs. hersey durbunu tiretiyor ve peletler dagiliyor dogal olarak. "Durbunum yetmiyor" diyenleri ilk defa anlamis bulundum, cunku hedefin ortasindaki beyaz noktayi goremiyordum dogru duzgun. Ileriki zamanlarda 55m'ye biraz daha agir peletlerle denemeye devam edecegim ve tabi oncesinde 27 ve 40m'de daha iyisini yapmaya calisacagim.



    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/0616578076.jpg]
    55m, 5 atis



    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/0616646f2c.jpg]
    55m, 5 atis



    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/0616718482.jpg]
    55m, 3 atis (saka saka 5 atis, 2'si kagidin disinda)



    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/06167f2932.jpg]
    55m, hepsi


    55m'de grupmanlar tatmin edici olmayinca, ayni mesafede bir geyik vardi ben de hincimi ondan cikardim. Neresine ates etmek gerektigini goruyorsunuz asagida (yan hatta da S200'lu bir teyze vardi; nereyi vurdugumu gorunce guldu, utandim vallahi!):


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/0616a2b7eb.jpg]


    Bu seanstan cikardigim ders de su oldu; S400'un emniyetinin otomatik olmamasi ve tetiginin hasssas olmasi, cok dikkatli olmayi gerektiriyor. 2 kere tetigin boslugunu alirken ates ettim. Cok korkutucu... Daha dikkatli olmaliyim.


    Selamlar, saygilar herkese.

    Merhaba,
    Durbun montaji icin araya koydugunuz malzemeler durbunun oynamasina sebep olabilir. Bence durbun ayari ile hic oynamadan 15-20 metre gibi bir mesafeden, tufegi sabit bir yere dayayarak (kopuk kutu iyi bir secim olmayabilir bence, cok hafif) hep ayni yere nisan alarak ve tabi ayni peletlerle 5-6 atis yapin. Ilk grupmaniniz bu olsun.Unutmayin ki grupman yapmak icin, hedefi ortadan vurmaniza gerek yok, atislar ayni yerde toplansin yeter. Grup sizi tatmin ediyorsa, mesafeyi 5 metre arttirin, etmiyorsa sebebini bulmaya calisin ve boylece devam edin. 50m, 100m ve hatta 30m'de bile iyi grupman dile kolay. Grupman olusmuyorsa, once 1-2 kez 5er atis daha yapin temiz bir hedefe, belki eliniz titremistir. Olmadi farki bir pelet veya pozisyon deneyin. O da olmadi durbun oynuyor olabilir vs.
    Uykusuz atis yapmak da peletlerin bir saga bir sola gitmesine sebebiyet verebiliyor bazen :)
    Selamlar

    Merhaba,
    Belki bu video isinize yarayabilir:

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Sabitlemekteki amac vucudun hareketlerinden dogacak sapmalari minimuma indirgemek. Yoksa ornegin tufek sola atiyor zannedersin ama aslinda senin elin titremistir. Tufegi kurarken vs. elbetteki tufek hareket edecek, ates ettiginiz anda sabit olmasi onemli ve tabiki omzunuza dayayacaksiniz. Simdilik guvenlik konulari haric kural, yontem vs. cok takilmadan tufeginizle biraz vakit gecirin gerisi gelecektir zaten kendiliginden. Iyi atislar :)

    Asil ben tesekkur ederim guzel mesajlariniz icin.


    S400'un fiyatlari kundaga gore degisiyor;

    • Beech (kayin): 440-450 pound civari
    • Walnut (ceviz): 500 pound civari
    • Superlite (kavak, daha hafif). Superlite'in da 3 cesidi var:

      • Traditional (Geleneksel): Koyu kahverengi, 470 pound civari
      • Green (Yesil): 470 pound civari
      • Deluxe High Gloss: Fotografta gordugunuz biraz daha cilalanmis ve koyu kahverengi ile acik renk karisimi. Online 480-490 pound civari ama ben yakin bir dukkandan 508 pounda siparis ettirip elden aldim. Online alsam da 20 pound civari ulastirma ucreti odeyecegim icin ugrasmadim (bakiniz kargo ile ilgili yazdigim nota). Dukkan sahibi Air Arms'in Brexit dolayisiyla fiyat arttirdigini soyledi ama bilmiyorum ne kadar gercek cunku millet ayni fiyatlara satmaya devam ediyor internette.
    • Thumbhole: Bunun fiyatini bilmiyorum.

    Bu arada namlu uzunlugu olarak da 2 secenek var ve fiyatlari ayni;

    • klasik
    • karbin (namlu ve tup biraz daha kisa)


    Benim aldigim tufek tam olarak: Air Arms S400 Superlite - Deluxe High Gloss - Carbine - 0.177 oluyor ve en hafif model olmasi lazim.


    Selamlar

    Degerli hobidaslar;
    Yaklasik 2.5 yildir cocugum oldugu icin ve 1.5 yil once de Ingiltere'ye yerlestigim icin havali tufek hobime ara vermistim. Hic bitmeyen yerlesme tantanalari, cocuk, gurbet yalnizligi, is yogunlugu vs. derken pek hobi ile ugrasacak zamanim olmadi.
    Simdi kizim biraz buyudu ve gunde birkac saatkrese gidiyor. O krese gidince tabi, esim de kendi basina takiliyor, eskisi kadar bunalmiyor ve bana da yeniden hobi yapma luksu dogdu.
    2 hafta once Istanbul'daki HW50 tufegimi satisa cikarinca biraz uzuldum. Sonra, "neden burda yenisini almayayim ki?" dedim? Hemen arastirdim, arabayla 15 dakika mesafede kucuk bir havali silah klubu var. Aradim, konustum, sadece Cumartesi gunleri acik bir yer. Misafir olarak gidip 2 saat kulubun yayli bir tufegiyle attim, sahipleriyle tanistim; mutevazi ve hos bir yer:
    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e2f83128.jpg]


    Kulupte Hatsan yaylilari da var; gorunce hosuma gitti tabi. 27 ve 55 metrede muhtelif hedefleri var. Yillik 60 pounda uye olunca saati 4 pounda kullanabiliyorsun bir hatti. Online rezervasyon sistemi kullaniyorlar. Istersen saatlik 50 pelet de veriyorlar. PCP tufekleri doldurmak icin tupler de var, ucretsiz kullanabiliyorsun. Tabi aklimda hic PCP yok. Istanbuldaki tufegimden cok memnundum, bakiyorum bakiyorum tufeklere gene Hw50 almak geliyor icimden. Bu sefer Rekord tetikli 'S' modelini alayim diyorum kendi kendime. Tabi bir yandan da kendi tufeklerimden baska tufek kullanmadigim icin yeni bir tufek deneyesim var; HW50'nin abisi HW77 ya da ablasi HW97 neden olmasin mesela? 77 alsam durbunle de atarim, 97 zaten efsane, yeni 'laminated' renkleri de guzel gozukuyor ama bir yandan da cok mu agir olurlar diyorum kendi kendime... Onlara bakarken, bu modellerin en cok Air Arms TX200 karsilastirildiklarini gordum ve TX200'un genelde daha iyi oldugunu okudum yorumlarda. Ingiliz mali oldugu icin de burdayken kullanmak hosuma gider diye dusundum (evet biliyorum namlusu Alman, kundagi Italyan; tam Ingiliz mali iste). Tx200 de ucuz degil hani, fiyatlarina bakinca giris seviyesi PCP'lerle ayni fiyatlarda oldugunu gordum. Bu sefer de AirArms S400 dikkatimi cekti; fiyati TX200 ile ayni nerdeyse. Normalde PCP ile ugrasmak istemezdim; tupuydu, pompasiydi vs. pek hosuma gitmiyordu fikri ama kulupte atacaksam orda zaten doldurabiliyorsun. Baska yerde atmaya da ne yerim var ne de ihtiyacim var simdilik (gocmen oldugum icin tabi biraz da tirsma durumlari var sagda solda atmaya). Ne yapsam ne etsem derken hanim da 1.5 yildir cok yogun ve stresli calistigimi gordugu icin o da destegi ve gazi verdi ve nihayet gecen Cumartesi 4.5 mm bir Air Arms S400 sahibi oldum! Ustune de Hawke 3-9x40 durbun aldim ve henuz kutularindaki tufek ve durbunumle solugu kulupte aldim.


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e314cd64.jpg]
    Air Arms S400 Superlight Carbine - Deluxe High Gloss - 0.177


    Hayatimda ilk defa PCP tufekle atis yaptim. Tabi cok da kolay olmadi baslamak; kurma kolunu cektim, peleti icine yerlestirdim, basiyorum tetige, tetik dusmuyor. 'Ha' diyorum emniyet kapali, tetikteki emniyete bakiyorum acik gibi emniyet, kapatiyorum aciyorum; yok olmuyor. Neyse sonunda anladimki kurma kolunu biraz daha cekmem, o tatli klik sesini duymam lazimmis ve emniyet de otomatik degil. Kolu cek, peleti yerlestir, tetige bas. Cok kolaymis yahu! Tabi tepmesiz ve bu kadar isabetli bir tufekle atis inanilmaz bir sey. Hayatimin en iyi gruplarini 10-15 dakikada yaptim :) Sonra birden hersey bozuldu! Atiyorum; hedefin altina vuruyorum. Durbun ayari mi bozuldu acaba diyorum, birkac klik ceviriyorum atiyorum gene altini vuruyorum. Allah Allah! Gene ayarliyorum atiyorum; yok! Ne yaparsam yapayim hep altina vuruyorum hedefin. Sonra basinca bi baktim 50'nin altina dusmus! Hay Allah PCP kullaniyordum degil mi? Surem de bitmek uzereydi; bari doldurmayayim dedim. Ne olur ne olmaz diye ordaki arkadasa sordum, basinc 0-50bar arasi; boyle eve gotursem guvenli mi diye. Iyiki de sormusum; basinci 100'un altina dusurmememi ve eve de dolu goturmemi onerdi ve tufegi doldurduk gene. Iste ilk PCP maceram boyle oldu. PCP ile atis yapmak cok zevkli ama sanirim ileride durbunsuz kullanmak icin bir de yayli almak isteyecegim; onun zevki de baska. Tekrar atis yapmak icin yarini dort gozle bekliyorum. Bu sefer 55m'yi de deneyecegim. Sonuclari paylasirim.


    Birkac resim daha:
    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e376c106.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e32d68f0.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e3690522.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e38a40f9.jpg]


    [Resim Engellendi: https://i.imgsafe.org/c6e381f7c6.jpg]
    Peletler: Air Arms Diablo Field (etraftaki atislar sifirlama ve silaha alisma atislari)
    Ilk grup 5 atis, ikincisi 6 atis olmali ve destekli.


    Bu arada Ingiltere'deki havali silah dunyasi ile ilgili de biraz bilgi vermek istiyorum;

    • Yaklasik 6 milyon havali silah oldugu tahmin ediliyor (Ingiltere ve Galler'de)
    • 12 ft lb (16.25 Joule) altindaki tufekleri 18 yasini doldurmus herkes satin alabiliyor ama daha guclu tufekler icin FAC denilen ruhsat gerekiyor. Kullanim esnasinda kanuni sorumluluk olarak atesli silah ile bir farki yok; ayni derecede sorumlusunuz.
    • FAC veya degil, tum havali tufeklerle avlanmak serbest; tabi av kanunlarina uymak kaydiyla. Zevk icin yapanlar da cok, tarlasini, ciftligini korumak icin yapanlar da. Ingiltere'de dogal yasam cok zengin; gri sincap, tavsan, bazi guvercin turleri ve fareler en cok avlanan turler anladigim kadariyla. Tabi burdaki vahsi hayvan zenginligi buranin iklim ve cografi yapisindan geliyor.
    • Her turlu silahin eve kargolanmasi yasak. Ya kimliginizle dukkandan alabilirsiniz ya da size yakin yetkili silah dagiticisina gonderiyorlar ordan aliyorsunuz (tabi bu da ek bir masraf demek).
    • Daystate, Air Arms, BSA gibi cok iyi yerli firmalar var.
    • Havali silah sporlariyla ilgili bircok yayin var.
    • Yerel aticilik topluluklari cok yaygin, bircok yarisma ve etkinlik yapiliyor.
    • Aticilik icin sigorta yaptirmak yaygin (veya yayginlastirilmaya calisiliyor). Bir sekilde atis yaptiginiz esnada baskasina zarar gelirse sigorta karsiliyor. Zorunlu trafik sigortasi gibi yani. Yillik 20 pound gibi bir ucrete mesela sigorta yaptirabiliyorsun. Bazi etkinliklere sigortasi olmayan aticilar katilamiyor ve birinin arazisinde atis yapmak icin izin istediginizde sigortanizin olmasi bir avantaj oluyormus. BASC'a (Ingiliz Aticilik Dernegi'ne) uye oldugunuzda da direk sigortalaniyorsunuz ve havali silah aticiligi icin yillik uyelik ucreti 52 pound.


    Umarim boyle "burda bu var, burda su var" dememden rahatsiz olmamissinizdir. Elbette bizim de donup dolasacagimiz yer guzel ulkemiz olacak. Turkiye'de havali silahlarla ilgili atilacak cok adim var ve Ingiltere bize guzel bir ornek olabilir bu konuda diye dusunuyorum. Asil paylasma amacim budur vesselam.

    Merhaba,
    Oncelikle goruslerimizi iletme sansi sundugunuz icin tesekkurler.
    Benim durbun kutulariyla ilgili bir sikayetim var. Bu sorunu Ingiltere'de yasadim ama kutularin Turkiye'de de ayni oldugunu varsayiyorum, eger degilse mesajimi esgecin lutfen. Gecen hafta Hawke 3-9x40mm Vantage bir durbun aldim, daha tufege takamadan yere dusurdum ve ufak bir ezik olustu durbunde bir tasa denk geldigi icin. Bunun sebebi (benim de dikkatsizligim ile beraber) kutuyu yanlarindan tuttugum zaman, kutunun altinin durbun agirligi ile beraber kayip dusmesi. Turkiye'deki Hawke 4x32 durbunumun kutusu boyle degildi mesela.
    Selamlar