tolgasarisoy adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaslar 7.65 mm mermi ve kısa9 dedıgımız mermı (9*17) 350 mtye dusuyor.Uzun dokuzlu ise 45 drece = asınc ve 24 santıgrat hava sıcaklıgın da ve ruzgarsız bır ortamda 450-500 mt ye dusuyor..bilgilerinize..Bu tabıkı makına kımya nın urettıgı 9*19mm mermı ıcın gecerlı..

    arkadasım bende 4 yıldır kılınc 2000 ligt var hıc bır problem yasamadım..gucu ve ısabetı guzel..Govde komple celık..kac defa dusurdum bır sey olmadı fakat zıgana t ve k serısı ilk cıktıgında alan arkadaslarım var. t serısı cok kaba ısabetı ve atısı guclu ama - yonlerı de var.tetık ıstınapı cok kotu.. tasıması zahmetlı sıvıl elbısenın altında ıyı durmuyor(kaba), emniyet sıstemınde sıkıntılar cıkabılıyor.tam doldurustayken emnıyete alınca tetık kendılıgınden dusuyor.. alt govd e kızak yerlerınde asınma fazla oluyor ve alt govde catlama yapıyor.
    gumusayda ıse top yataklarının uc kısımlarında catlamalar oluyor. ama pıyasanın en guclu sılahı gumusay.357mg. isabette cok ıyı. kılıf bulmak 6ınch namlular ıcın cok zor 25 cm kadar sılahın boyu..

    fişekleri de aynı yere yani silah teslim yerine teslim edebilirsin..Silahla beraber...
    Yivsiz silahaları tasıma sekli kanunen meskul mahallerde torba veya kılıfında tasınır.Kırsal alanda ise silah acık sekılde tasına bılır..Gelelim belgeye zaten o silahı aldıysan sana bırde sılah ruhsatı vermıslersır. onunla beraber tasıya bılırsın. ama yukardaa dedıgım gıbı..Dıger belge ıse avda kullanacaklara yonelık bı belgedır.Av teskeresı.. Bu belgeyle bereber ava cıkabılırsın ffakat bu belgeye sahıp degılsen ava cıkamazssın yada dıger bı degısle av amaclı tasıyamazsın.

    bu mermi Apfsd-t Tankların kullanmıs oldugu mermının tufege uyarlanmıs ozel bir mermidir.. Butufek mermisinin ne odugunu ve ozellıklerını bılmıyorum. Fakat tanklarda kullanılan muhımmatta boyle bır sey..Bu mermının osellıgı zırh delıcı olmasıdır.içindeki metal tungusten celık alasımlıdsır ve uc kusmında AU (atık uranyum)bulunur. bunun nedenı ıse sanıyede 1508m/s hız gectıgınde uranyum aktıflesıyor ve zırh delme kabılıyetı artıyor.Kinetik enerjı ıle zırh delıyor.Cevresındekı sabot denılen kısım ıse namluyu terk ettıkten kısa bır sure sınra ayrılıyor ve sadece mızrak gıbı olan kısmı kalıyor.Bu mermının baska bır ozellıgı mermı dengesını yıv ve setlerle setler sayesınde degılde kuyrugunda bulunan kanatcıklar ıle saglıyor.buda max 1 mılyem sapmaya yol acıyor..

    Merhaba rkasım.. Safir t14 ude ucaga bınerken ruhsaı ile beraber havaalanında silah teslım yerine veriyorsun.. bir sorun çıkmıyor yalnız sılah kılıfında ydda kurusunda olması lazım..ınndıgın yerdede sılah teslım yerınden alıyorsun..

    selam arkadasım .. bende de safir t14 marka silah var..
    Buna parado x namlu nasıl yaptırdın ve istedigin isabeti veriyormu.. B konuda bana yardımcı olursan sevınırım..Paradox namlu ile ilgili ayrıntılı bılgı verebılırmısın..(tolgasarisoy@hotmail.com)..
    ilgin için tesekkurler
    ..