dogant adlı kullanıcının mesajları

    Bende pyramydair dan Air Venturi RovAir 4500 ithalati yapmayi planliyorum,kullananlar cok memnun yabanci forumlarda.

    Aslında ben de o tarz alacaktım aliexpress'teki 12V kompresörler gibi ama TR'ye gönderen satıcı bulamadım, Yong Heng aldıktan sonra buldum. Air Venturi de mantıklı tüp taşımadan direkt tüfeğe hava basılabilir. Ben de 3 lt 300 bar karbon fiber tüp alırsam çok pratik olacak, tüfeği 2 defa bile doldursa yeter, büyük tüp taşımaya gerek yok. Hocam dikkat edin ürün bedeli kargo hariç 150 euro'yu geçmesin, benim normalde geçiyordu ama satıcı sağ olsun ürünü 139 dolar geri kalan masrafları da kargo bedeli olarak faturalandırdı o sayede gümrükten almam rahat oldu.

    Teşekkür ederim, ben o kompresöre baktım su soğutmalı ben hava soğutmalı tercih ediyorum.

    Ben Aliexpress'ten aldım, gümrükte takıldı ama gidip teslim alabildim, 1000 tl vergisini ödedim. Yong heng dışındaki markalar biraz daha ucuz olduğu için daha kolay geçebilir gümrükten. Hava soğutmalı istiyorsanız kompresörü modlayabilirsiniz.


    Bu arada henüz denemedim çünkü çok yeni dün elime geçti.

    Ben 2 aydır kullanıyorum yaklaşık 500 adet atım yaptım şimdilik hiçbir sorun yaşamadım. Çok isabetli bir tabanca Vortex Crossfire Red dot ile çok güzel bir ikili oldu.

    Bir pompa ile arabada bulunduruyorum, tüfeklere göre çok daha pratik. Hobiye tekrar zaman ayırmamı sağladı resmen :)

    Merhaba arkadaşlar, ben de almayı düşünüyorum bu tabancayı konuda bahsedilen sorunlar çözüldü mü acaba yoksa Hatsan Jet'e mi yönelsem? Regülatörlü olması ve malzeme kalitesinden dolayı RP düşünüyorum.

    Hocam maalesef yerli pcpler 100-200 metre arasında etkili değil. çok dağıtıyor 5lt hedefi 5 atışın en az 3 ünde vurabiliyorum 6.35 bt65 ile 150 metreden ama 1 lt ye attığımda çok daha düşük oluyor bu oran. herculesle de denedim o da aynı.


    o mesefaler için ya daystate gibi bir pcp alacaksın ya da .22lr . pcp ile 200 metre atmak ateşli yivli ile 900 metreye atmaktan zor.


    pcp tecrüben yoksa hatsan flash ı öneririm. hem ucuz hem de isabetli bir tüfek, az hava harcar. hercules gibi bir tüfekle başlamak büyük risk, seni baştan hobiden soğutabilir.


    3000 tl yetertli bir bütçe değil zaten hercules için daha dürbün alacaksın,dürbün ayağı alacaksın (uzun mesafe için ayarlı ayak lazım) tüp vs alacaksın.


    flash gibi bir tüfekle başlayıp ileride başka tüfeklere yönelebilirsin. zaten ben bugün hercules aldım yarın 300 metreden kola şişesi vurayım diye bir dünya yok, öğrenilecek çok fazla şey var. bunların havalı tüfek tecrüben olmadığını var sayarak yazıyorum. kolay gelsin

    Seçim yapmak için öncelikle hangisinden keyif alacağını bilmek gerekli. 50 metreden grupman mı yapacaksın yoksa 200-300 metreden şişe, bidon vurmaya mı çalışacaksın ya da seri atışlar mı yapacaksın ?


    Güç istiyorsan en iyisi hercules ama yukarıda da yazıldığı gibi çok hava tüketir, grupmanı kötü ve ağır. biraz daha iyi grupman ve hafif tüfek istersen bt65 var.


    supernovayı fuarda inceledim çok şık bir tüfek ve çok güzel grupmanı var. 5.5 inin de alabilirsin 6.35 için biraz güçsüz kalıyor ama 6.35 nova 50 metreden tek delik yapıyor (5.5 ten iyi grupmanı var)


    hercules ve bt65 dışındaki 6.35 hatsan marka tüfekler 120 metreden sonra namlu çıkış hızları düşük olduğu için etkili olmaz.

    Merhaba arkadaşlar 15 metreden 31grn h&n pellet kullanarak atış yaptım.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    6 aydır asg cz p09 kullanıyorum. yivli çelik namlu ve isabet olarak co2 lerin en iyilerinden. 10-15 metrede çok güzel grupman çıkarıyor. 15 metreden 1 tl yi vurmak mümkün. benimkinin tek sıkıntısı bazen şarjör takılıyor o yüzden sürekli yağlıyorum onun dışında bir sorunu olmadı. tavsiye ederim

    Sakat birakacaksan 9 lu sevrotin, filmlerde gordugumuz kadariyla Amerikan polisi suclularla mucadelede en cok servotin kullaniyor.

    Sayın Wolwerin, 9 lu şevrotin 50 metreye kadar tek kurşundan daha öldürücüdür hele ki mesken içinde adamı paramparça eder. 9 adet 9mm bilyeden oluşmaktadır.


    ateşli silah kullanılacaksa kauçuk fişekler mesken içinde gayet yeterli olacaktır. 10 -15 metrelerde 6 numara fişek tavsiye ediliyor, öldürme ihitmali düşük ama durduruculuğu yüksek. tabanca kullanacaksanız bel altı vurmakta büyük fayda var.


    Tabi bunlar karşınızdaki kişide silah olmadığı durumlarda geçerli eğer size silah doğrulmuş ise zaten o kişiyi öldürseniz bile kanunen ceza alma ihtimaliniz düşük, tabi kanıtlamanız lazım.

    İşte bu tam benlik :) mkii değil benim pellet şimdi baktım da. nereden bulabilirim hocam o pelleti.

    Geçmiş olsun ,olabilecek en kötü aksilikler ile hobiye başlamışsınız umarım sorunlarınız kısa sürede çözülür. bana kalırsa başlamadan bırakmayın, bu hobiden keyif alan bir insan kolay kolay bırakamıyor sonrasında. doğru tüfekle başlamışsınız bilgi birikimi de olduktan sonra çok keyif alabileceğiniz bir hobi.

    dogant arkadaşım 25 cal de ben king heavy tavsiye ederim.
    Daha yeni bir kiyaslama yaptim nova compact ile king heavy 33.95 grain king 25.4 grainden acik ara iyi sekilde grupman yapti 45 mt de bilginiz olsun.

    hocam kusura bakmayın mesaj gözümden kaçmış, tesadüf görfüm. geçen hafta aldım 33.95 grn pelleti. kısa mesafede tahribat atışı yaptım çok güçlü tahribatı fakat bt65 in şarjörüne zor giriyor bazen etekleri eziliyor bu yüzden. 3 şarjörde de aynı sorun var ve bu sorunu bi tek ben yaşıyormuşum :/ hatsan ı bile aradım ama bi çözüm üretmediler , şu sorunu çözüp uzak mesafe atışlarında bu pelleti denemek istiyorum.

    pompa ve tüp kullanarak dolduruyorum ben bt65 i 120 bardan 195 bara çıkarmak pompa ile 5-6 dk mı alıyor ama bi 10 da anca kendime geliyorum gerçekten zor iş o yüzden atış yaparken pompa ile doldurmuyorum, atışa gitmeden evde doldurup atışa tüple gidiyorum maksat tüpün içindeki hava biraz daha fazla gitsin. tüp 180 barın altına düşünce de tüpü direkt tüfeğe bağlıyorum bu şekilde de 130 bara kadar baya atış yapılabiliyor.


    6.35 bt65 le 200 metreden soda şişesini standart tüfekle vurmak çok zor ama 5 lt lik bidonu tecrübe ve iyi bir dürbünle fazla rüzgarlı olmayan bir havada rahat vurursunuz. kapalı alanda 40 metreden sigarayı ortlama her 5 atıştan 4 ünde vuruyorum 31 grn hn diablo baracuda ile.

    bt65 6.35 kullanıyorum 150 metrede teneke boya kutusunu çift taraflı deliyor. uzun mesafede güçlü etki için 6.35 ve ağır pellet şart. isabet için de iyi bir dürbün şart. ama siz ben 150-200 metreden fazla atmam derseniz daha hassas tüfeklere bakabilirsiniz regülatörlü nova gibi. bt65 alacaksanız da güç ve isabeti daha iyi olan 6.35 kalibreyi tercih etmenizi tavsiye ederim.

    hercules çok güçlü ve isabeti iyi bir tüfek ama yeni başlayanları hobiden soğutuyor. sürekli yanınızda tüple gezmek zorundasınız pompa ile dolmaz,tüpü de 3-4 dolumda bitirir. ilk tüfek olarak hercules'i kesinlikle tavsiye etmem. güç arıyorsanız hatsan herculesten sonra en güçlü tüfeği olan bt65 6.35 e bakabilirsiniz.

    Güzel çalışma olmuş, emeğinize sağlık.
    25 cal jsb yi ben de pek sevmiyorum. bt65 de sürekli takılıyor namluya sürerken o yüzden detaylı deneyemedim pelleti. h&n baracuda 31 grn kullanıyorum genel olarak.


    Forumda h&n pelletlerle grupman yapanları göremiyorum, bir deneyin isterseniz gayet güzel pelletler.