dogant adlı kullanıcının mesajları

    O ahşap a o boyayı kullanan hatsan a söyleyecek söz bulamıyorum.


    Günün birinde ahşap kundak bir hatsan sahibi olursam yapacağım ilk iş kazımak olacak :)

    Tüfek alacağım zaman Konuştuğum 1 kişi bile bana 6.35 i tavsiye etmemişti. 5.5 al daha uzun mesafeli ve hızlı dediler.
    Önce katalog verilerine baktım 5.5 61j 6.35 te 71j güç üretiyor diyordu, sonra chrono ölçümlerini izledim iki tüfeğin ve chairgun programında balistik eğrilerine baktım. Tamam 5.5 daha hızlı ama rüzgardan daha çok etkileniyor be sanılanın aksine daha kısa mesafeli Çünkü 5.5 te 18grn ile 6.35 de 25grn aynı hızla çıkıyor namludan ve ağır pellet daha az düşme yapıyor ve daha dengeli uçuyor. Bu nedenle 6.35 almaya karar verdim.
    Grupman konusunda ben de aynı fikirdeyim. Ateşli yivlilerile bile çoğu atıcı 100 metrede 2-3 cm grupmanı zor yapıyor.
    Milimlik grupmana gerek Yok o yüzden bana göre de. 150-200 metreden şişelere 5 te 3 isabet sağlasın yeter.


    6.35 senin elinde 22lr ayarında bir şey olurdu hpi :) hercules e falan da gerek kalmazdı.

    Aslında şu anki haliyle 11 metreye sıfırlamış dürbüne tur bile attırmadan 200 Metreye atıyorum. İsabeti fena değil gibi. Gibi Diyorum çünkü az rüzgarlı bir havada atış tapmak nasip olmadı henüz be rüzgar da değişken sürekli, bir hızlı bir yavaş esiyor. Trakya bölgesinde yapıyorum Atışları ve rüzgarı meşhur zaten.


    Kısa mesafede 40-50 metre gibi kapalı alanlarda denedim isabeti gayet memnun ediyor beni.


    İstediğim şey ise 200 metrenin üzerinde daha isabetli yakın mesafe ise basınç düştü,çıktı olayından etkilenmeyecek bir tüfek.
    850 fps şle 25 grn i 150 metreye göndermem için kuleyi 2 tur çevirmem gerek, çok düşme yapar Çünkü ve keyif vereceğini sanmıyorum.


    Şu haliyle 150 metreye isabetli atıyorum zaten. 5 te 5 olmasa da 5 te 3 de yetiyor. Çünkü çok değişken var basınç,rüzgar, atıcı hatası vs vs.

    Peki hocam bt65 6.35 in en optimum değeri nedir ? Kaç fps ile kaç atış yaparız tahmini standart tüple. 200+ metrelere atmak mümkün olur mu ?


    Bir de anlamadığım olay fabrikadan çıktığı haliyle 25grn pelleti 1000fps ile atan tüfeğin optimum ayarının neden 850fps olduğudur.

    hocam merhaba, şu an 71-75J arası güç üretiyor benim tüfeğim,fabrika ayarlarında 6.35 lw namlu.


    Anladığım kadarıyla bu güçte stabil olmaz diyorsunuz, doğru mu anlıyorum.
    Eğer yaparsanız yaptıracağım zaman sizinle iletişime geçmek isterim.

    Benim tüfeğim de 6.35 lw elit ama ben h&n ile sıfırladım tüfeği muhtemelen ondandır. H&n baracuda dan gayet memnunum.5 atışın 3 ünde 50 metreden kürdan vuruyorum ama basınç düştükçe stabilete kayboluyor çünkü regülator yok.


    Gerçekten çok başarılı bir tüfek olmuş, güle güle kullanın.

    İsabetsiz olacaksa zaten ben de istemem daha fazla güçlü olmasını.
    Bir de ben jsb pelletlerden pek memnum kalmadım h&n diablo baracuda 31 grn çok isabetli benim tüfekte. 890-900 fps ile atıyor.


    Kime yaptırdınız Halil bey ?

    Gücü uzun mesafe atışlarında kolaylık olsun diye istiyorum ben. Yükselmese bile kendi gücünü koruyup stabil bir hale getirilemez mi ? Atış sayısı Dediğim gibi 20-30 arası olsa yeter bana.

    Bambaşka bir tüfek olmuş halil bey. Tam da düşündüğüm gibi ama tüfeğin gücü düşmüş baya. 970 fps olarak ayarlansa ki standart hali ile yaklaşık 1000 fps ile atıyor 25grn pelleti, 30-35 atış yapsa yeter bana.


    Çalışmayı kendiniz mi yaptınız ?

    Aynı şekilde ben de gaza geldim ama tüfek yanımda değil maalesef :D ben de sürekli arabanın tavanına yerleştirip atış yapıyorum, alıp bi deneyim bakalım işime yarar illa ki :)

    Sayın hpi bahsettiği yöntem hayata geçirilirse mükemmel bir proje olmuş olur. 100j güçte 30 atış bt65 için kendi tüpüyle hayal çünkü.


    Gerçi 300 bara kadar doldurmak zor olsa da rahatlıkla 250 bar basılır bu tüpe.


    Ya da ben bu tüpü alıp scubaya bağlar gibi tüfeğin kendi tüpüne bağlayıp kullanıcam. Scubadan pratik olur en azından. Peki bunu nasıl yapıyoruz ? Dolum aparatının vanası açık mı kalıyor tüfeğin tüpüne bağlı iken.

    Peki bu tüpü bt65 in tüpüne bağlayarak atış sayısını artırabiliriz de mi ?
    Bir de bu tüpü bağlama nasıl oluyor acaba,dolum yaparken bağladığımız gibi bağlayıp vanayı açık mı bırakıyoruz.

    Geçen gün izlediğim bir videoda bt65 in valfinin tasarımının kötü olduğundan bahsetmişti birisi ve direkt valfi değiştiriyordu. Uygun valfi bulursak olur sanırım