dogant adlı kullanıcının mesajları

    Hatırlıyorum o konuyu ama ben öyle yaptıklarını düşünmüyorum, hatsan ın ciddi olarak yurtiçi değerini düşürür böyle bir şey ortaya çıkarsa.


    Bt65 e kıyasla airarms ı tercih ederim ama herculesle kıyaslarsak tercihim hercules olur izlediğim videolardan sonra.


    135 metreden boş fişek vurabilen. 275 metreden şişe,305 metreden de 5 tl su bidonunu delip geçen bir tüfekten bahsediyoruz.
    Hem güçlü hem de oldukça isabetli. Tüpü ağırlığı vs zahmeti çok ama bence bu tüfeğe değer diye düşünüyorum.

    Ateşli yivliler ile 4mm sacı 22lr dışında her kalibre ile delersiniz ama mavi uçlu zırh delici mühimmat kullanmak şartıyla ya da en az 7.9mm çapında mühimmat olacak.


    4mm sacı delen bir at44le 700-800 metrelere rahatlıkla atış yapılabilir siye düşünüyorum.

    bu arada önemsiz bir detay ama cz 500 değil 550 yazmak istemiştim ,düzelteyim.


    konuya hakim değilim ama ,Ben hatsan'ın yurtdışına daha kaliteli tüfek satıp kendi iç piyasınan düşük tüfek sattığını sanmıyorum,hurafe geliyor bana.


    Benjamin dışındaki tüfekler de ithal zaten hocam usa için.


    Amerika için konuşuyorum mesela bi at44 ve bt65 aa s510 a kıyasla f/p ürünü evet ama hercules AA s510 ile aynı paraya satılıyor orada.

    Yurtdışı fiyatlarındab bahsedilmiş, Hatsan a burada çok makul fiyatlara sahip olabiliyoruz.


    USA fiyatlarına bakarsak:


    hercules 1300$ a satılıyor yani AA s510 ile aynı paraya.
    bt65 750$ .cz 500 ile aynı para :).
    benjamin marauder 650$
    evanix rainstrom 750$
    sumatra 2500 680$
    airforce talon 620$
    at44 570$



    Gördüğüm bir çok yorumda da oldukça övgü toplayan ürünler üretiyor. Sanırım en çok olumsuz eleştiriyi Türkiye'deki kullanıcılar yapıyordur. Bu işte bir terslik var bence.

    Benim de gördüğüm kadarıyla yurtdışında çok beğenilen bir tüfek. İsabeti ve gücü Harika zaten söylenecek söz Yok.
    Fakat gücü konusunda kararsızım bazı crono testlerinde 106-116 j çıkarken hatsan ın resmi sitesinde 87j diyor. Modlu mu acaba o tüfekler ,Hangisi doğru ?

    Arkadaşlar merhaba , dürbün sıfırlama konusunda aklıma takılan bir kaç soru var foruma ve başka yerlere baktım ama net bir bilgiye ulaşamadım.


    Hawke sidewider 8-32x56 sr pro kullanıyorum. 62 mao luk bir dürbün.
    11 yards a hassas bir şekilde sıfırladım uzun zaman önce. 30 metreden kürdan vurabiliyorum ayarı o kadar iyi yani fakat uzun mesafe atışlarında balistik programlara göre kullanıyorum mesela 110 yards için 1 tur yaklaşık 15mao yukarı almam gerekiyor artıkılı.


    Ben diyorum ki ileri geri aldıktan sonra 0 noktası neredeydi diye kafa yormayım,mesela kuledeki 0 direkt 11 yards olsun ya da başka bi mesafe ben de ona göre ayar yapayım. Bunu nasıl yapıyoruz bazı videolarda görüyorum kule sıfırda duruyor.


    Shimleme şart mı bu işlem için ? Şartsa eğer nasıl yapmak lazım?




    Şimdiden teşekkür ederim.

    Hocam o paraya alabileceğin tek marka cz dir. Fiyat performans olarak da en iyisi zaten şu an mke de 2200-3000 dolar arasında satılıyor. Atıcılık için alacaksan ve uzun mesafe atışları istiyorsan kesinlikle 7mm veya 300 win mag tavsiye ederim. bunlar 7.62(.308) e göre çok daha uzun menzilli kalibreler.


    yakında cz 550 ha hunter 300 win gelecekmiş ben de onu bekliyorum. tüfek için ayırdığım para hesapta olmayan başka bi şey için harcandı :( eğer tekrar bütçe ayırabilirsem geldğinde alıcam.


    kalan paraya da imkanınız varsa yurtdışından çok iyi bir dürbün alınabilir. swarovski,zeiss gibi ama bi nf alınmaz yine.

    ateşli silahlarla pcp leri kıyaslamak doğru değil ama bt65 ve herkul izlediğim kadarıyla 22lr den daha yüksek bir tahribat gücüne sahip. ateşli yivlilerin yıllık 200 mermi hakkının kalkması lazım yoksa yanında başka bi tüfek olmadan insanın kendini geliştirmesi mümkün değil. ülke şartlarında bu hobiye meraklı bir insanın en az 1 adet pcp sahibi olması şart bence eğitim için.

    böylemi hocam mucize olan izleyelim isabeti

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bunun için baya emek harcamışlardır. videodan öncesi vardır eminim. hemen ölçtüm attım değil yanı olay. Yivli tüfek ile yivsiz tüfek kıyaslanmaz.Ayrıca atış yaptığı bölge yüksekte kalıyor. Video başlığında bile imkansız atış diyor zaten.

    bu silahı alacağınıza safir t14 alabilirsiniz yada daha ucuz 36 cal tufekler var....

    yivli bir tüfekle yivsiz tüfeği kıyaslamak saçma olmuş. safirle 100 metreden kutu kolayı vurmak mucize gibi bir şey olur.

    Konu 1 yıl önce tartışılmış ve önemli bir konu.Bu nedenle bu videoyu paylaşma gereği duydum. Moderatör isabet konusunda çok etkili.




    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    4.0 da iyidir çok tutulur problemsizdir fakat benim için 5.2 efsane,resimlerdeki aracımı geçen sene başka bir proje için sattım bir yıldır çocuğumu evlatlık vermiş gibi hissediyorum kendimi.

    Fotoğrafları yeni gördüm, telefondan girmiştim sanırım o yüzden göremedim. Gerçekten mükemmel bir araç, tam benim istediğim gibi :) Hiç problem çıkarmadı mı ufak tefek de olsa masraf açtı mı acaba ?


    eski arabalar çok daha keyifli bence bende de 250 hp lik bi volvo s40 t4 vardı onu sattıktan sonra hiçbir arabadan keyif alamadım. şehiriçinde 15 lt benzin yakıyordu ama yine de aşırı bi şekilde insanı kendine bağlıyordu. Çevremin baskılarına dayanamayıp sattım sonra.