dogant adlı kullanıcının mesajları

    Öncelikle üretim tarihi önemli, test ise 5 yılda bir yapılması gerekiyor. o zaman güvenilir yerlerden temiz bi tüp arayışına girmeniz iyi olacaktır ama tüp çok önemli bir konu,dikkat edin.

    Hercules alıp tüpten,dürbünden kaçmak mantıksız bence. En az 8 lt 300 bar bi tüp lazım size. Kadıköy de dolum yapan yer var ama kaç bar bastığını bilmiyorum. yangın tüpü imal eden fabrikalar 300 bar dolum yapıyor.


    http://www.deepstore.net/

    Aradığımda boş geleceğini ve 250 bar doldurulabileceğini ilettiler. Aksi olursa iade edersiniz dediler...

    Bu tüpü biliyorum 230 bar. Kesinlikle tavsiye etmem 4 lt 300 bar daha fazla dolum yapar.


    Ben sizin yerinizde olsam dolum tesisi yakın değilse 2 adet 6 lt 300 bar cz tüp alırdım sıfır. tüpte ikinci ele güvenemiyorum sonuçta tehlikeli bir madde. Eğer maddi olarak imkanlar kısıtlı ise temiz bir ikinci el tüp alın ama kesinlikle 300 bardan aşağı olmasın hercules'te kullanılacak sonuçta. 1 lt tüp var tüfekte bunu dikkate alın.

    Cz marka tüpü ben de kullanıyorum tavsiye ederim ama söylendiği gibi 6lt yeterli olmayacaktır. 12 lt tüp lazım bence Herkül için.

    Merhaba sayın gustbora , Aynı tüfekle ,H&N Diablo Baracuda 31,02 gr, Hatsan JSB Exact King 25,4 gr, İnce Mehmet 42 gr, H&N FTT 20 gr pelletlerini kullanıyorum. Baracuda ile 120 metreye kadar güzel sonuçlar alıyorum daha uzun mesafelerde denemedim henüz. İnce mehmetle de 200+ mesafelere deneme atışı yaptım pelletler hızlı çarpıyor sesten anladığım kadarıyla ama dürbün ayarı yapıp hedef atışları henüz yapmadım.


    Merak ettiğim bi kaç şey var. öncelikle , Hatsan JSB Exact King 25,4 gr, JSB Exact King Diablo 25,39 gr farklı pelletler mi ? piyasada 2. sini aradım ama bulamadım.


    chairgun programına göre uzun mesafe için en ideal pellet jsb 25 gr olarak görünüyor ,siz 50 metreye kadar etkili demişsiniz. sonrasında sapma mı oldu ? rüzgar ne durumdaydı ?


    Şu şekilde chairgun'a göre.

    Hedef uzaklığı tespitiyle alakası var mı ffp nin zoom degistikce mildot arası mesafeyi aynı tutmasıyla vuruş noktasını wabit tutuyor buda 25 zoomlada 10 zoomlada aynı dottan vurmamizi sağlıyor 32x standart mildotlu ffp de artıkılın bir kısmı gider ama dikkat ettiysen dotlar yine kadrajdadır m reticlelere bak misal son zoomda da tüm cizgiler kadrajda

    işte bu özelliği sayesinde hedefin uzaklığını mildot hesabı ile daha kolay bulabiliyorsun. ffp nin en büyük avantajı bu fakat rangefinder kullanan bir insan için ffp ye pek ihtiyaç kalmıyor. m reticlerle de az zoomlarda mildot çok ince olduğu için mildotu görmek sıkıntı. kısa mesafede askeri amaçlar dışında kimse ffp dürbünleri kolay kolay kullanmıyor.


    mesela kısa bi bilgi. http://albertatacticalrifle.com/why-us/faq/22-ffp-vs-sfp


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    kullanışlı görünüyor ://tr.aliexpress.com/item/T-fek-kapsam-Smartphone-Montaj-Sistemi-Ak-ll-Ate-Kapsam-Montaj-Adapt-r-Ekran-ve-Kay/32677316316.html?spm=2114.13010208.99999999.263.LnLG5J

    Kullanılan dürbün ffp değil ise zaten yüksek yaklastirmali dürbünü simlemeden veya standart bir ayakla kolay kolay uzun mesafede kullanamazsınız yani kullanamazsınız derken son zoomda 25 32 40 x gibi zoomlarda kullanamaz yine düşük zoomda kullanmak zorunda kalırsınız 10 12x e kadar (moa aralığınada bağlı olarak ) kullanırsınız yoksa nisan noktanız kadraj dışı kalır buda alt vurmaniza sebeb olur sonra bu tüfek 400 e atmıyor diyebilirsiniz :D
    Soldier 532 arkadaşımın anlattıkları dogrudur 400 metreye bt ve nova ile beraber isabetli atışlar yaptık hatta mesafe net olarak 402 metre olarak çıktı ölçümlerimizde

    aslında tam tersi ffp yi uzun mesafede kullanamazsınız. ffp nin kullanım amacı sıcak çatışmalarda kısa mesafelerde hedefin uzaklığını daha kolay tespit etmek ve zoomlardan balistik etkinin bozulmamaısnı sağlamak. 32x zoomda ffp lerde artıkılın yarısı kayboluyor,hedefi göremiyorsun, nereye atacaksın ?

    hatsan tropy çıktı aldım,zar zor imkanları zorladım herkul aldım,hatsan yarı otomatk gördüm şimdi video izledim fuarda tanıtmışlar çatır çatır saydırıyor otomatik hatsan,bu ne ya,inadına inadına bunuda alıcam ulen hatsan ama hemen çıkarma para biriktirek =O

    Bu alınır işte. Güçlü ve isabetli ise tadından yenmez.

    Bu hobi Türkiye'de gerçekten zor. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği şeyleri ithal etmeye çalıştığımızda sıkıntı oluyor. Amaçlarının ne olduğunu kimsenin bildiği de yok.

    H&N firmasının .25 cal için Hornet ve Coppa-Spitzkugel isimli tahrip peletleri var özellikle hornet çok iyi ama bizim distrübitör'ün keyfi getirmek istemiyor galiba zaten hangi distrübitör tüm ürünleri tam olarak getirdi ki her iş yarım oluyor benim bildiğim sen distribitörsen tüm ürünleri getirirsin birkaç av marketine satış yaparsın sürekli mal döngüsünü sağlarsın ama yapılmıyor işte, ben 3-4 ayda bir almanyadan her çeşitten 1 kutu paket yaptırıp istiyorum gelen giden olursa yoksa kurşun peletin hedefe sıvanmasını izliyorum :D

    Evet maalesef pellet çeşitliliği çok az ülkemizde. Acaba ebay'dan falan alsak gümrükte sorun olur mu ? kargo ile mi gönderiyorlar size?

    Bir de şöyle bir şey var tüfekler gücünü attığı pelletlerin veya mermilerinin dayanıklığı oranında kendini gösteriyor. Mesela aynı tüfekten çıkan mermilerden biri çelik plakaya çarpıp sekerken başka bir mermi aynı plakadan 2 tanesini delip geçebiliyor. Bu yüzden 6.35 olarak piyasada bu tüfekte kullanılabilicek türk pazarında bir tek ince mehmet var bence. diğer pelletler yeteri kadar tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum. bu tüfeğin hakkı en az 30 calibre. pelletler de dayanıksız olunca tüfek ne kadar güçlü olursa olsun tahribat sınırlı olacaktır. zaten bt65 25 cal ile aralarında tahribat ve güç olarak fiyat ,ağırlık ve hava sorununa katlanabilecek kadar bir güç farkı yok. 15-20 jolue oynuyor arada ama dediğim gibi pelletler dayanıksız olunca bu farkı sert cisimlerde pek hissedemezzsin,pellet dağılır kalır. bu şartlar altında (hava doldurma sorunu,ağırlığı,fiyatı) alınabilir bir tüfek olarak görmüyorum. daha önceden de söylediğim gibi ikinci bi tüfek olarak alınabilir sadece.