dogant adlı kullanıcının mesajları

    Ben de bugün 25gr jsb pelleti denedim. her atışta istisnasız kurma kolu takılıyor.şarjör kilidini açınca ancak ileri gidiyor,şarjör kilidin açtım kolu çok hafif çekip ileri ittim ve kilitledim. bu şekilde 2 şarjör atış yaptım. 2 iş oluyor yani şu namluya sürme problemi olmasa bt65 mükemmel bi tüfek diyeceğim.

    ben de aliexpressten almıştım. alacak arkadaşlar yapışkan falan diye korkmasınlar. aynı sargı bezi gibi metale yapışmıyor zaten normalde, sıkıca sara sara ilerliyorsunuz ve sonuna gelince sarıp bant kısmına yapıştırıyorsunuz. birbirine yapışıyor yani metale yapışmıyor. moderatorü kapladım ben de.

    Bne önce aradığımda tüfek yeni henüz 1 haftalık falan dedim , o zaman kargoyu biz ödeyelim dediler. ücretli kargo kabul etmiyoruz dediler. dönüş kargosunu ben ödemiştim ama. başka adrese gönderip ücretsiz kargodan faydalanabiliyor muyuz yani?

    Bt 65 alan eğer 6.35 kalibre seçerse pellet aramaz. Piyasada 6.35 bt65 için 2-3 çeşit pellet var. Aramasına gerek yok alır kullanır.

    aynen öyle. 3 çeşit pellet gayet yeterli zaten. fazlası da var gerçi ama kullandığın 2-3 çesit oluyor.

    Fabrika: Kemalpaşa O.S.B. Mahallesi , Ansızca Sanayi Sitesi No: 303, Kemalpaşa, 35730, İzmir
    Ofis: Ansızca Koyu Sögütcük Mevkii No: 2, Kemalpaşa, 35730, İzmir
    Tel: 0 (232) 878 91 00 • Fax: 0 (232) 878 91 02 - 878 97 23


    fabrika adresine gönderiyorsun
    göndermeden önce arasan iyi olur ama :)

    Adım adım sorun şu 4-5 şarjör attıktan sonra tüfeğe şarjörü taktık kurma kolunu herzamanki gibi çektik ( bendeki yandan kurma) yerine geri aldık ( Hn ve ince memet solid fark etmiyor aynı problem) pelet namluda Tetik işlevisiz mekanizma yani çekiç ve yayı kurulmamış şarjörü çıkarıyorum tekrar kurma kolunu kuruyorum yine aynı birkaç tekrardan sonra tamam oluyor atıyo

    hatsan ın fabrika adresine gönderiyoruz. sitesinde yazıyor zaten. hatta adres e de gerek yok yurtiçi kargo ya hatsan servisine göndericem demeniz yeterli. paketin içinde tüfek olduğunu da belirtin ki dikkatli davransınlar.


    4-5 şarjörden sonra yapması ilginç geldi bana. ben baracuda hunter ı hiç kullanmadım bahsettiğim pellet diablo baracuda 31 gr. bunu denemenizi tavsiye ederim. hunter pelleti av için üretilmiş bir pellet.

    Nasıl gönderiyoruz bakım için benim tüfekte arda tutukluk yapıyor pelet alıyor her şey tamam mekanizma kurulmuyor

    hocam onun çözümü pelleti değiştirmek sanırım. servise gitti geldi benim tüfek ama kurma kolu hala aynı. servis bir de not yazmıştı bana h&n 21 gr tarzı pelletler kullandığın sürece sorun yaşarsın diye. gerçekten de öyle o pelleti ne zaman kullansam sıkıntı çıkıyor tüfekte, gerçi başlarda daha rahat atıyordu.


    şarjörlerin oringlerinden kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum.
    ben hatsan'ı aradım o şelilde gönderdim. yurtiçi kargo ile göndermen gerekiyor.


    h&n baracuda 31 gr sorunsuz ve çok iyi pellet.
    ince mehmet de arada bi sıkışsa da genel olarak iyi.
    1 kutu da jsb 25gr aldım ama henüz deneyemedim bu pelleti. chairgunda baracudaya göre biraz daha uzun menzilli görünüyor fakat rüzgardan daha fazla etkileniyor.

    bu tüfek ağır pellet içindir , Alparslan hocanın kronosuna göre 42 grain ince mehmet ile 250 barda 886 fps ile başlayıp 120 barda 810 fps atan arasına da 66 atış sığan ve 900 fps üstü hızları da 240-175 bar (900-902 fps) arası 33 atış yapan bir karakter sergiliyor bu silah, maksimum hızı da 926 fps, yani o 33 en güçlü atışta fark 24 fps, bilmem bu tüfeği alırken ne gibi bir performans beklediniz ama güç isteyen arkadaşlar için bu değerler tatmin edicidir diye düşünüyorum, sadece daha önce de belirttiğim gibi regulatör ve güç ayar valfi olsa daha stabil atışlar yapılır, daha hafif pellet ile daha çok atış yapmak isteyenler ya regulatör uygulaması yapacaklar yada bu silahı almayacaklar bu kadar basit.


    tabloya göre 200 bara kadar doldurulsa bu tüfek gayet yeterli. o zaman hava basma işi de çok basitleşmiş olacak.

    bana 6.35 kalibreyi kimse tavsiye etmemişti,hatsan hakkında'da çokça olumsuz yorumlar okudum.tavsiye etmeyenler tüfeğin kullanıcı değildi ve 6.35 e göre pellet bulmakta sıkıntı çekeceğimi falan iddia etmişlerdi. bt65 in videolarını izledim,forumda kullanan arkadaşların yorumlarını okudum ve chairgun dan pelletlerin balistik grafiklerini inceledim, başka tüfek ve kalibrelerle kıyasladım ve sonunda bu tüfek alınır dedim ve aldım.


    çok da memnunum bence doğru bir tercih yaptım. kurma kolu biraz sıkıntılı sadece.

    6.35 bt65' i çok merak ediyorum. İsterse bir tüple 10 atış yapsın ama her atışta ince mehmet 42 gr' yi 850-900 fps' de göndersin.

    bt65 6.35 in hava sarfiyatı gücüne bence gayet normal seviyelerde. 190 bardan 100 bara kadar rahatlıkla 20 atış yapabiliyorum. bazen scuba ile bazen de pompa ile dolum yapıyorum mesela hill pompa ile tekrar 190 bar a çıkarmak 5 dakikamı almıyor. 200cc tüp var çünkü dolumu basit.


    hercules e gelirsek de ikinci bi tüfek olarak alınıp kullanılabilir ve gayet zevkli olur diye düşünüyorum. tabi bu tüfek için bir de ayrı bi scuba tip bulundurmak lazım 12 litrelik falan. aksi taktirde tek tüfek olarak kullanıldığı zaman çok çileli bi hobi haline gelir diye düşünüyorum ki herkes aşağı yukarı bundan bahsetmiş.

    İki hafta önce tüfeğimi satın aldığım yerde h&n baracuda 5.5 mm pelleti pazarlıkla 20₺' ye aldım. Bu haberi duyup adamın elindeki mühimmatı bitirmeyin bana da lazım çünkü.

    Eğer fotoğraftaki diablo baracuda ise ben akşam sipariş geçiyorum :)

    5,5 mm. Jsb Exact Jumbo Monster'ı kastediyorsanız benim tüfekte resmen saçmaladı. Sağa sola yukarı aşağı kafasına göre takılıyor. Ama JSB Exact Jumbo Heavy'ye geçiyorum. 18,13 grain. Süper grupman çıkarıyor. Jumbo Monster'dan HPI arkadaşımız çok memnun. Ben de o yüzden getirtip denedim. Ama benim BT65'de Jumbo Monster felaket. Ama BT65'e de biraz daha ağır pelet istediğim için H&N 21 grain aldım ama henüz denemeye fırsatım olmadı. Ona da BT65 için iyi diyen arkadaşlar var.

    Aksu Avdaki 500lük büyük kutu olmasın. Fiyatı ondan pahalı olabilir.
    Ben Güney Av'dan 200lük paketini 30 liraya aldım daha dün. H&N Baracuda.

    Jsb Exact jumbo olması lazım bahsettiğim pelletin ismi. 25 cal kullanıyorum 25gr lik olanı . Balistiği baya iyi chairgun Programı'nda.

    Ben 200 lük kuyuyu Aksuav dan 45 liraya aldım. En uygun fiyat araştırmama göre oydu. 22 lirayı görünce şok oldum şu an.


    Bahsettiğiniz pellet h&n baracuda diablo mu ? Hüner olan modeli de var çünkü arada yarı yarıya fiyat farkı var.

    Aslında güzel stabil ve etkili bi pellet. Sorunsuz kullanabilsek iyi olurdu.


    Kullandığım en sorunsuz pellet bu konuda h&n baracuda diablo 31gr. Gerçekten çok kaliteli.


    Jsb 25 gr pelletleri tavsiye eder misiniz ?