BISMARCK adlı kullanıcının mesajları

    eblemis


    Ben tetiği, mekanizmayı, kozmetiği geçtim.Takıldığım konu onlar da değil zaten.Ama tüfeğin ikinci el satışı hususunda bu yazılanlar yeri gelince daha üst modeller için tüfeği satmaya niyetlenen ve maddi olarak kendini rahatlaymaya çalışan arkadaşlar hakkında kafa karıştıracaktır.İşe yeni başlayan ve uygun fiyata pcp sahibi olmak isteyenler kuşku duyacaklardır.Ondan sonra kendimizi temize çıkartmak için tüfekleri Paul Capello'ya mı göndereceğiz ;tacli#

    eblemis


    İkinci el AT44 satışları hususunda ve de kullanıcıların beğenileri konusunda oldukça yanlış bir düşünceniz var.Böyle kişiler olabilir de tabi.Ama bu geneli yansıtamaz.Ben AT44 silahımdan olabildiğine memnunum.Ama yarın öbür gün bir AA, bir Evanix veya başka bir marka tüfek aldığımda kendimi maddi olarak rahatlatmak için elimdeki AT44'ü satmaya karar verirsem ben de mi bu guruba dahil olacağım?Oldukça tutarsız bir yaklaşım.AA S410'lar geldiğinde FX tüfeklerini satanlar olursa ben de böyle mi düşüneyim?


    Tüfeğin artılarını ve eksilerini tartışmayacağım.Bu tartışma hep oluyor.PCP'lerde teknik boyutta hiç bilgim yok desem yalan olmaz.Ben son kullanıcıyım.Saçmamı alırım atışa çıkarım.Ama kullandığım kadarı ile emniyet sisteminde hiç bir sıkıntı görmedim.Tetik için de birşey diyemiyorum.O kadar ay yaylı pistonlu tüfek kullandıktan sonra bu tetik benim için iyi.Ama daha iyisi var mı?Tabi ki de var.


    İsabet konusu tamamen ayrı bir durum.İyi silahın yanında iyi mühimmat, iyi çalışma ve iyi konsantrasyon ile oldukça alakalı.Kendi AT44 WX10 L&W tüfeğim ile FX veya JSB 16 grain saçma kullandığımda 50 metre içinde yatarak veya oturarak destekli olarak kibrit kutusu büyüklüğünde her hedefi atıcı hatası dışında her seferinde vururum.100 metre içinde ise mekâna göre dürbün mildot ayarlarını iyi ezberlemek ve iyi konsantrasyon lazım.Ama çalıştıkça oluyor.Sonuç olarak isabet olarak da kullanıcıyı yarı yolda bırakacak bir tüfek değil.

    Kullanışlı bir dürbün.Ama ağır bir dürbün.OFF - HAND atış yapacaksanız yanınızda mutlaka 3-9x32 bir dürbün de bulunmalı.Bunun dışında netlemesi ve mercekleri gayet başarılı.Dürbün bloğu komple tek parça.Çarklı paralaks olması çok büyük kolaylık.Başka ne diye bilirim bilmiyorum.

    Hocam, Erdem Bey'in yaptığı deneyi ben de evde bendeki walther için yapacağım.Belki fikir olur senin için.Çeşitlilik de olmuş olur.Yarın koyacağım resimleri.



    Biraz geç oldu ama koyacağım demiştim resimleri.


    8.5 metre, 32X zoom Walther FT8-32x56


    [Resim Engellendi: http://img2.imageshack.us/img2/7513/img4709e.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img148.imageshack.us/img148/6151/img4722.jpg]

    Marauder, benim de çok merak ettiğim ve Türkiye piyasasına girerse kuvvetle muhtemel satın alacağım bir silah.Pyramidair web sayfasında Paul Capello bu tüfek için tanıtım videosu da yayımlamıştı.Etkileyici bir tüfek.

    Hatsan WX10 Premium serisinde de Lothar walther namlu mevcut.Ama fiyatı da bir miktar yüksek.Kurma işlemini şarjörü ilk kez taktığımızda değil namluya her saçma sürüşümüzde yapıyoruz.100 metre veya 150 metre işi tüfeğin özelliği ile alakalı olduğu kadar iyi dürbün ve kaliteli mühimmatla da alakalıdır.İyi atış için iyi saçma kullanılmalıdır.

    Müsabaka silahlarının hızları bizim kullandıklarımıza göre pey epey düşük.Benim de elime bir STEYR 4.5 mm. müsabaka silahı almak ve atış yapmak nasip olmuştu yazın.Ciddi manada kararlı ve isabetli tüfekler.Zaten öyle olmasa müsabakalarda kullanılmaz.140 m/sn. çıkış hızları vardı bizim kullandığımız STEYR 4.5 mm. tüfeklerin.Tabi bunlar genelde 10 metre veya maksimum 50 metre tüfekleridir kuvvetle muhtemel.Müsabakalar için hazırlanmış.Namlu ucunda yuvarlak gez ve dipçiğin hemen önünde dürbün kızağı yerinde diopter vardı.OFF - HAND atış yamak için zevkli tüfekler.İmkanı olan veya merak eden için kesinlikle bir kere bile olsa ateş edilmesi gereken tüfeklerdir.Benim en çok hoşuma giden tarafları ise tetik mekanizması.Öyle bir tetik mekanizması var ki mesela bu STEYR 4.5 mm.'lerde, parmağın gölgesini görünce tetik düşüyor.Hoş silahlar.Ama arazi için uygun değiller.Poligonda çok güzel atışlar oluyor bu silahlarla.



    [Resim Engellendi: http://img256.yukle.tc/images/2591IMG0124A.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img251.yukle.tc/images/1062IMG0125A.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img252.yukle.tc/images/3775IMG0126A.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img253.yukle.tc/images/2785IMG0127A.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img250.yukle.tc/images/9243IMG0129A.jpg]

    İki tüfeği de kullanmadım ama o kadar yazılan ve çizileni okuduktan sonra ben AA S410'u karşılaştırmaya koyamam.T12 kilo olarak hafif olduğu kadar özellik olarak da hafif kalıyor.AA S410 kıyas kabul etmez bu bağlamda.

    Şimdi şöyle bir durum da var.AT44 plastik T kundak, ahşap S kundağa göre biraz daha hacimli gözüküyor göze.Ebat olarak da biraz daha büyük.Benim resimlerde ahşap S kundak vardı.Sen onlara bakmıştın.Ahşap S kundak cidden daha küçük gösteriyor tüfeği.


    Tüp soruna gelirsek buna bir cevabım yok.Tek parça olması mı daha iyi yoksa böylesi mi daha iyi ben de bilmiyorum.

    big_wolf


    Teşekkür ederim hocam.Vücut büyük olunca tüfek te tam gömülüyor vücuda.Eller titrek ama burdan kazanıyorum ben de ^^


    Kullanmadım ama AT44 tüpü biraz daha büyük gibi Raider tüpünden.Ben Raider'ın şu özelliğini seviyorum.Elime almadım mesela ama görsel olarak daha küçük ve kompakt bir silaha benziyor.Bu özelliği beni çeken bir unsur mesela.Ama sorum bir arkadaşa emniyet mandalı yok dediler.Bence her PCP silahta olmazsa olmaz bir özellik bu.AT44'e göre bir güzel özelliği de kozmetik olarak manometrenin gövde alt kısımda olması.AT44'de tüpün ucunda olan manometre bence hem görsel değil hem de emniyet açısından yanlış yerde buluyor.Bununla birlikte AT44'ün atışı için birşey diyemem.Kendi atıcı hatalarım ve dürbün mildot ayarını tutturamam dışında atış kaçırmıyorum.Tabi bunlar hep bir kombinasyon.Çok zorda kalsam bile JSB veya FX dışında saçma kullanmıyorum.İyi atış bir kombinasyon işidir.

    Fiyat / performans olarak ilk defa başlayacaklar için iyi tüfekler.Raider hiç kullanmadım ama ilk defa PCP alacak olsam 532 lira gibi cüzzi bir rakama bu tüfeği sıfır olarak almayı düşünürdüm.Kendim de AT44 WX10 kullanıyorum.Tüfekten memnunum.Fiyatına göre performansı iyi bir tüfek.

    Şuana kadar beni yüzüstü bırakmadığı, uygun fiyatı ile bana bu zevki yaşattığı ve de uygun mühimmat ile atışlarımda atıcı hatası dışında hedef kaçırmadığım için Hatsan AT44.Şuan için iki eksiği var.400 cc. tüp ve ahşap T kundak.Ha bir de orjinal olarak fabrika çıkışı 20 cm x 3 cm moderatör.


    İkinci tercihim ise okuduklarıma binaen EVANIX S10 SL.Bu tüfeğin de eğer ahşap T kundak modeli satılmaya başlanırsa daha da güzel bir kombinasyon olacak.Ayrıca AT44'den sonra uygun fiyatı ile de tercih edilebilecek bir tüfek.



    Seçmememe rağmen AA tüfekler için de bir şeyi söylemeliyim ki anladığım kadarı ile bu tüfekler altın bilezik kıymetinde.İkinci elde satarken belki de en az değer kaybeden ya da hiç kaybetmeyen bir marka.Belki de şuan hali hazırda bir bayi üzerinden sıfır satışı yapılmadığı için böyle ama gene de şuan için ALTIN BİLEZİK hükmünde AA'lar.