ahmet35 adlı kullanıcının mesajları

    Bak mesela tevfik53 arkadaşım devantajlarını ufak yollu saymış. Güç ayar vidası olmaması ve bu güce uygun pelet seçeneğinin olmaması. İlk ağzından çıkan bunlar daha sahibi olmadan. Bence daha fazlası da var. Ama kullanan birini dinlemiyorsunuz diyorum ben birçok eksiğiyle piyasaya takım elbiseyle sürülmüş bir tüfeğin. Eksikleri düzeltilmeden alıp ilk günde pişman olmayın diyorum sadece. Bizim üreticilerimiz de kusursuz değil. Hatta hiç değil. Herkes malını över. Videosunu çeker. Yarışmaya sokar ve kazanır. Ama bu ilk sürümün hiç eksiği olmadığı anlamına gelmez. Bu eksikleri gidermeden ben ve forumdaşlarımı mutsuz etmeye hakkı yok diyorum ben. Kendileri de biliyor bu eksikleri. Canım Türkiye'mde kimsenin kompresörcü komşusu olmadığını da. Ya tam tügek çıkar. Adı Big Bore olsun. Ya da ara versiyonlarla insanların parasını emeğini boşa harcama.

    Benim söylediğim şey şu güce karşı gibi yazıyorsun envanterindeki silahta çok güçlü 1 silah onu geçtim bu güç konusu herculesle tehlikeli olmaya başlıyacak gibi yazmışsın bu tip güçlü tüfekler zaten 3-4 senedir en az ülkemizde var diyorum (bt65 sumatra500 vs vs .) he diğer dezavantaj konusunuda 42 grainden başka olmaması demişsin ki 150metrede 6cm de toplanan bir pellet başka seçeneğe gerek varmı bence yok ama hn31,02 grain var eminimki oda 6,35te iş yapar . he pompayla dolum (pompayla doldurmak her halukarda her modelde zor gelir ) bt65te 5 dakikada dolarsa herculeste 10 dakikada dolar . burda olsa daha iyi olurdu denebilecek durum (fakat bu kadar güçlü silahta gözü olan zaten onu önemsemez )güç ayarıdır . he ben atışa gittim tüple gidiyorum mesela ama dolaşabileceğim bir yer 45 atış yapabileceğim (yanıma tüpü almadan yada aracımda tüpü bırakarak) gezerken bir tüfeğim var bu bence + dır.

    bende zaten bezner şeyleri söylüyorum güçlü silah katagorisinde bana göre istenen herşeyi veriyor he güç ayarı olabilir ama ozaman silahın gücü ( oyüzden dezavantaj kapsamında değerlendirmedim ) düşecek .

    bakın daha önce yazılı dezavantaj olarak sayılı şeylere cevaben yazdım bence hiçbirisi dezavataj değil sebeplerinide yazdım .sizin istediğiniz kıyası yapalım peki herculese 250 bar değilde 200 bar basalım pompayla aynı atış sayısını yine yakalıyor bt65 le fazlası olur eksiği olmaz .

    Burda benim anlayamadığım konu biz şuna göre mutlu etmez vs demişsinizde yani anlayamdım siz 2-3 gün öncede bu silah işte çok güçlü hobiye zarar verir yazmıştınız elinizdeki bt65te pekala adam öldürür 360 metrede şişe kıranların videosu var sitede. 45 stabil atış yapan başka tüfek varda bizmi bilmiyoruz 42 grainle . he atış yapmaya gidildiğini düşünelim sabitseniz bt65e 20 atışta 1 hercules'e 45 atışta 1 hava basarsınız . he ben dolaşıcam derseniz 20 atış yetermi zor 45 atış 1 saat tur atar canınızın istediği yerlere atışınızı yaparsınız bt65te aynı olayı yaşıcaksanız sırtlanın tüpüde bakalım ağırlık ne olacak ? bence iyi bir tüfek.

    Saygı duyuyorum bende güç severim zaten güçlü bir silahı elinde bulunan bir arkadaşın güç karşıtı şekilde 2 sayfa önce yazması ne düşüncedir çözemedim/tuhaf geldi. Ki grupman yapmayı sevenlerinde birçoğu eminim gücüde sever. sumatra bt65 marauder ve benzeri güçte PCP tüfekler ülkemizde varken ki uzun süredir var ve bayağıda kullanımdayken bu tüfeğe böyle bir atıfta bulunulmamalı .

    tamamda hem regulatör hem 1200 fps için 400 bar tüp lazım bence atış sayısı ve güç olarak iyi . konu şuysaregülatörlü 1000 fpsle düşük grainli pelletle 50 -60 stabil atış yapsın diyorsanız tabi bu kritere uymuyor. Başka 1 arkadaşımda yazmış 200 metrede adam delmek için yapılmış hobiye zararı olacak ( olabilir fakat neticede ) bu hobide grupman isteyen kadar güçte isteyen arkadaş oldukça fazladır . tamam olmasın eyvallahta böyle bir yorum yazan arkadaş bt65 envanterinde var bt65de 350 metreden şişe kıranlar mevcut elinde böyle güçlü silah bulunan bir arkadaşın bu düşünceyi yansıtması ilginç geldi.

    Genelde 1000 fps ve üzeri hafif pelletlerde sapma oluşu ağır pelletere yönlendiriyor tabi . Ağır pellet deyincede ülkemizde HN firması ve ince mehmet markaları var genelde ve ince mehmet hemen heryerde var daha fazla bulunabilirliği var bende hercules ve bt65 arasında kalmış biri olarak bt65 kullanan arkadaşlar genelde 5,5mmde 25.39 grain jsb ve üzerinde isabet kaydettiklerini belirtiyorlar ki 27 grain ince mehmetle 300-350 metre isabetli atışlar yapan arkadaşlar var uzun mesafede isabet ve tahribatı yakalamak için mecburen ağır pellete ihtiyaç duyuluyor .(buradan çıkan sonuç silahın gücüne orantılı max mesafeyi yakalama adına pellet arayışı ve biraz kısa mesafe atış olsun ama tahribat fazla olsun olayı var ) Buda elde olan pellet seçeneklerinden 6,35mm de hn baracuda 31,2 grain ve 42 grain ince mehmetten fazla seçenek bulunamıyor.Üstte halil_ mete'nin bahsettiği 33,95 grain jsb pelleti ama siteler bazında ama yerel av bayilerinde bulamadım mesela.

    42 grain 6.35 50 metre grupman ve tahribat videosu. 30,25 grain ince mehmetle 100 metrede isabeti nasıl olur acaba iyi olursa gerçekten çok iyi iş çıkmış gibi.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.