Bende var 1.nesil ama foto atamıyorum malesef buraya istersen WhatsApp tan atarım 05514292888
melihefe tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
sabah uyarı için yazmıştım bunu fakat aynı dampanın farklı modelleri var biliyorsunuzdur dıyerek sildim sonrasında yazıyı.
Evet mercek çapından bahsederken tüp çapını düşünmemiştim ama incelerken dürbünün tüp çapının 30mm olduğunu görünce tabi iş iyice değişti

-
Evet zaten çok fazla zoomlu aramıyorum ama en azından yandan parallaks ve almışken 16 veya 18 zoom olması iyi olur diye düşünüyorum ilerde elime daha uzun menzilli tüfek geçebilir diye abi denk gelirse tabi 44mm çapıda geçmeyerek
-
Aynen zaten bu dürbünün (vector sentinel 4-16×50 tüp kalınlığıda 30mm ymiş benim dampa 25mm) 44 mm çapı geçmemek lazım
-
Arkadaşlar weihrauch hw 97 k 4.5mm tüfeğim var vortek güç kiti var. 4-16×50 vortek sentinel dürbün alsam dağılırmı sports mach dampa mount um var birde çap dampayla kurtarırmı acaba dampanın yüksekliği yetermi dürbün 2 ay sonra dağılırmı acaba.
-
mustafa bey akvaryum.com dan istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz bu forum balık konusunda tam bir kütüphanedir ayrıca çöpçüyü o akvaryumdan çıkarın cicletlerle çöpçü aynı akvaryumda olmaz.

-
ben ülkü beyi yani resimdeki kişiyi mustafa serdar bey zannediyordum kusura bakmayın

-
Tahminimce Ülkü abi'nin amacı da o zaten.
Bu arada sıhhatler olsun Ülkü abi... =)bi dakka o resimdeki kişi mustafa serdar bey değilmi
-
acaba fx ten daha sert bi kurşunmu dikkat ettinizmi.
-
arkadaşlar alan varmı bu pelletlerden nasıldır çapaklımıdır nedir alan varsa bi yorum bekleriz.

-
ayyynen öyle kardeşim benim söylemek istediğimde budur zaten forum içinde kullanılmak üzere pelet diymi hadi sizde katılın pelet cilere önde gidiyoruz şu aralar heheheh

-
en ince ayrıntısına kadar düşünecek olursak mermi gibi kelimeler kulak misafiri olanlar açısından yanlış anlaşılmalara sebep olabilir mermi diyceksek bence buna havalı mermisi demeliyiz ben o yüzden pelet diye ısrar ediyorum arkadaşlar tek anlamı havalı silah mermisi olmalı pelet ne diye soran olursa

-
mustafa bey mesela biriyle burdan alışveriş yaptık arkadaşa dedimki telefonda 2 kutu mermide benden hediye dersek mazallah bizi etö den sorgulamasınlar bu ne mermisi diye

-
arkadaşlar bu foruma yeni üye olan biri peleti bir kenera koyalım bir çok terimin anlamını bilmiyor zaten mesela ben burdan okuya okuya öğrendim bir çok şeyi peleti öğrenmesi de çok zaman almaz benim söylemek istediğim tek kelime ve tek anlamı olsun pelet inde (forum içinde) tek açıklaması olsun oda havalı silah mermisi veya mühimmatı

-
arkadaşlar bence herşeyin kendi adı anlamı olmalı türkçemizde malesef birçok kelimeler cümleler bir kaç anlama gelebiliyor bu yüzden ben pelet te ısrarcıyım türkçede bildiğim kadarıyla pelet hiçbir yerde kullanılmıyor veya hiçbirşeyin adı değil pelet in ne anlama geldiğini öğrenmek çok zor olmamalı bunu ilk soruşta her kez anlayabilir bence pelet alırkende bu kelimede ısrarcı olmayız ve aldığımız yere havalı tüfek saçması diyebiliriz yani adama pelet alıcam diyince adam one diyince herhalde adama sen bunu bilmiyorsan burayı kapat diycek halimiz yok yani daha çok forum içinde kullanmak olumlu bence saçmanın zaten bir anlamı var mermide olabilir ama neyin mermisi diye sorulabilir misal olarak.

-
arkadaşlar bencede pelet olsun diğer kelimeler başka malzemelerdede kullanıldığı için pelleti biz pelet yapalım bence.

-
evet togaydan aldığım silah ama bendeyken hiç böyle bir problem yaşamadım gayet güzel çalışıyordu.
-
benim anladığım kadarıyla problem kurma kolunun altındaki gerginin ayarı yani pistonu geri çeken mil onu söküp iki üç seferde ayarlayabilirsiniz o milin iki ucuda vidalıdır yani ayarlanabilir kolu rahat çalışır şekilde monte etmelisiniz.
-
peki o kırılan parçayı sonuna kadarmı sıkıyorsunuz ve kurma kolu ile pistonu geri çeken o aradaki yuvarlak mili ayarlamayı denedinizmi ya çok sert geri çekiyorsunuz yada başka bir şey monte ederken aynen herşeyi yerli yerince monte ettiğinize eminmisiniz bir türlü anlayamadım o parçanın nasıl kırıldığını ve o kırılan parçayı içten küçük bi alyan vida tutar o vidayı tuttururken tammı sıktınız çünkü biraz gevşek bırakılması gerekiyor o kırılan parçada hafif kurarken ileri geri oynaması lazım.
-
mustafa bey gerçekten bu s10 evanixlerden getirmeyi düşünüyormusunuz böyle bir ışık varsa bekleyelim malum yere sordum 5. ay gibi getirmeyi düşünüyorum dedide.