By_Nisay adlı kullanıcının mesajları

    vallahi canım kaldı yaa :thumbup:


    Atışlarınız daim olsun x;.z


    Keyfiniz daim olsun.


    Bol isabetli atışlar


    Biraz rüzgarlı bir yere benziyor

    Sagolun arkadaşlar. Çok fazla kalabalık inanın iyi olmuyor. zamanında 15-20 kişilk bir gruptuk. herkesi aynı anda aynı şekilde mutlu etmesi cok zor oluoyrdu.


    Kemik kadromuzla, 6-7 kişi bize yetiyor. karar alması kolay oluyor, samimi dostluklar gercekleşiyor.


    ögle öncesi rüzgar kısmen oluyor. sonra yok denecek kadar az.


    tüm hobidaşlara selamlar...

    bariz öne cıkan yeri pellet yükleme yeri olmuş.
    ama şöyle uzunca okkalı pelletleri koyarsak giyotin gibi ya başından ya kuyrugundan keser gibi görünüyor. :)8)g;$i

    AnkAirTeam'den Merhabalar.


    Sonbaharın güneşli bir haftasonunda AnkAirTeam Kılıçlar Köyü buluşmasını gerçekleştirdik.


    Sabah erkenden atış alanımıza gelip çay semaverimizi bikaç kuru çalı çılpı ile yaktık :);kffx;


    Atış hedeflerimizi ayarladıktan sonra muhabbet eşliginde atışlarımızı yapmaya başladık.



    Atış için şişe getiren Apça'mız kırıklarını toplamak şartıyla dikti. 8o


    Biraz dag bayır gezip, manzaranın keyfini cıkarıp yorulunca ocak başına toplandık.


    Menümüz herzamanki gibi zengindi, Eee tabiki ocagın başında Murat abimiz olunca, sucuk, köfte ve tavuk daha bi lezzetli oldu. g;$i


    Akşam üzeri oldugunda, Jandarma ekipleri ziyaretimize geldi, onlarla da bir atış yaptık ;d;:):D:thumbup:


    Uzman Çavuş hedefleri vuramayıp biraz bocalayınca "keleş ya da g3 olsa ben onu gez-gözle hepsini vururdum" demeyi ihmal etmedi. :D
    kolay gelsin keyifli atışlar diyerek ayrıldılar, bizde vukuatsız bir devriye dilegiyle gönderdik.


    semaverde çay ve güzel bi tatlı molasıyla biraz daha atış yapıp günü sonlandırdık.


    Atışta kullanıdıgımız silahlar;


    -) Nova Compact 5.5
    -) Nova Tactical 5.5
    -) Hatsan Predatör 5.5
    -) Kral Maxi 5.5
    -) Mod 75 ve Edge




    Zorakinin namlusu kolay bi şekilde degişmektedir. ultra ve light model farketmez. 4.5-5.5 namlu fark etmez.


    Değiştirdikten sonra ayarını güzel yapmalı, pnomatik sistemin hava cıkış yerini namlunun ucuna tam oturtmak gerekir.

    Her yıl Ekim-Kasım ayları arası başvurusu yapılan ve 3 Mayısta sonuçları acıklanan Amerika vatandaşlıgı için göçmen alım programının 2017 başvuruları DV2019 başlamıştır.
    ben yaklaşık 9 senedir başvuruyorum 2 kez kaçırmışlıgım var.
    ortalama alım sayısı 2000-3000 arasıdır.
    ilgisi ve gelecek için hayali olan hobidaşlara hatırlatma babında bu başlık açılmıştır.
    sorusu ve aklına takılan kısımları olanlara yardım edebilirim.
    başvurular; uslottery.state.gov sitesinden yapılmaktadır.


    agt

    Son tüfeğimi alırken işten zor bela yarım saat erken çıkıp yivsiz satın alma belgesi için koşturarak gittiğim ruhsat şubede saat 16:45 de memur arkadaş kapıdan girdiğim anda yüksek sesle "Haydaaaa" dedi. "Kesinlikle alamayız evrağını, mesai bitti" dedi.


    Normalde daha erken geleceğimi ama önemli bir iş çıktığı için ofisten çıkmamın beklediğimden uzun sürdüğünü, evrağımın hazır olduğunu, tek yapacağının evrağımı alıp dosyaya koymak olduğunu, isterse evrak masasında durup sabah dosyaya koyabileceğini söyledim. Mesai saatleri içinde işyerimden ayrılıp buraya gelmenin benim için çok zor olduğunu , evrağımı alırsa sevineceğimi belirttim


    Arsa bağışlıyormuşcasına bir tavırla "neyse hadi ver bakalım ver, napalım vatandaşı kıramıyoruz" diyince dayanamadım "zaten saat daha 17 olmadı vatandaşı kırmaya hakkın da yok" dedim. "Ben bu evrağı almazsam almam, bana kimse karışamaz" deyince uzatmadım konuyu teşekkür edip çıktım. Özetle durum ne yazık ki çoğu yerde aynı.

    çok güzel özetlenmiş....


    birçok denilecek şey var fakat öyle bi duruma geldikki... Artık susuyoruz!

    Zoraki Ultra Hp 01-02 alıyorum kalibreye karar veremedim diger silahlarim 5.5 diye 5.5 düşündüm. Siz zoraki kullanıcılarından yardım isteyeceğim. 4.5 mu 5.5 mu?


    İlk Zorakimi alacagım zaman kalibre sıkıntısını bende yaşamıştım.
    forumu sıkı sıkıya didik didik etmiştim.
    Zoraki Ultra için 4.5 aldım. tavsiyelerde o yöndeydi. pellet olarak RWS nin sarı-siyah kutusunu tavsiye ederim. tam bir isabet makinesi oluyor ozman. grain.ini hatırlayamadım şuan.


    keyifli atışlar dilerim.

    fikir güzel. en güzel aynı şehir içersindeki buluşmalarda yapılabilir bu.


    keşke bide pellet fiyatları ucuzlasa...
    JSB 18.13 500 adet kutu fiyatı 40 tl nin altında yok.


    bu hafta sonundaki atışta bile 500 küsür pellet ezdigime göre :D :) aylık pellete ayrılan bütce ciddi rakamları oluşturuyor :)


    ee mecbur alıyoruz, napalım taş mı atalım :)


    konuya geri gelecek olursak, kargo masrafı felan göz önüne alınırsa şehir içi buluşmalarda hem kaynaşma maksatlı hemde başlıktaki "Pellet Kardeşligi" saglanabilir.

    Konu ile ilgili kendi fikrimi beyan ettim. Katilirsin katilmazsin o Senin bilecegin bir durum. Kendi fikrini beyan etmene saygi duyarim fakat kisisel olarak beni bizzat "okumakta sorununuz ve algıda seçici davrandıgım ile ilgili" yorumun kisisel ve gereksiz. Burada yorum yaparken tanimadigin kisilerin karakterlerini analiz etmektense, konuya yonlenmeni ve yorum yapmani tavsiye ederim.

    fikrini beyan ederken at gözlügüyle bakmamalısın, yazılana çizilene bahsedilene göz atmalısın. bu şekilde devam edersen cevrenden cooook tepki alır ve komik ve aşagı duruma düşersin.
    yukarıda yazılanların hepsi kişisel şahsi yorum ve bilgiler.
    bana "konuya yonlenmeni ve yorum yapmani tavsiye ederim" diyen kişinin başlık ve konuyu şöyle sakin kafayla, düşünerek birdaha tekrar etmesini gerektigini düşünüyorum. inşallah yazdıklarındaki istikrarsızlıgı görürsün.
    Vesselam...

    Birde şu açıdan bakalım isterseniz. Ruhsat şubede görevli memur arkadaşlar mesleği uğruna, ki sırf şubede bulunduklarından dahi olsa, hayati riskle ve sürekli gerilim halinde çalışmaktalar. Onların psikolojini anlayarak ve şahsa degilde uniformaya ve üstün taşıdığı bayrağa saygı olarak, bir adım geride ve bazen alttan almayı becerebiliseniz, göreceksiniz işiniz daha kolay gerçekleşecek.

    stres-sıkıntı hayatın her kısmında mevcut. kaldıki vatandaş stres topu degil, orda hır-gür içerisinde aşagılayıcı ilgisiz tavırla muamele görmek zorunda degil.
    onların psikolojisini anlayarak demişsin, emin ol vatandaşımız empati yaparak yaklaşıyor ve o üniformaya saygısı sonsuz şekilde kibarca ve nacizane bir şekilde istegini dile getiriyor. ama işte o formanın içindekiler...
    ben sanmıyorum arkadaşın @garanti24 hani benim ruhsatım kaç gün oldu neden cıkartmadınız gibi bi tavır sergiledigini.


    birde okumakta sorununuz ve algıda seçici davrandıgınızı düşünüyorum; başlık altındaki ilk yorumda gayet kibar davrandıgını, hilmini takınarak konuştugunu acık acık belirtmiş. birde yanında 13 yaşında delikanlı denilebilecek cocuguyla!


    "taşıdığı bayrağa saygı olarak, bir adım geride ve bazen alttan almayı becerebiliseniz" bu nasıl bi söz cümledir ya, bunun aksini söyleyen kimse yokken bunu nerde cıkarttınız? cidden algıda secicilik ve işine gelen şekilde yaklaşım. başka bir acıklaması yok.


    Allah kimilerine us, kimilerine anlayış, kimilerine de Şanı Yüce Ulu Türk Devletine yakışan vatandaş ve görev-nizam adamı olmayı nasip etsin.

    Bimer.e yazmışsınız sanırım.
    ne yazıkki böyle üzücü olaylar memleketimizde gırla gidiyor.
    emniyet personelinin cogu ayrı bi hava olmuş durumda, işin düşmeye gerek.
    çok çok geçmiş olsun.

    kargolar ne yazıkki böyleler.
    ücret konusunda da insafsızlar kargo dagıtımı taşıması konusunda da insafsızlar.
    cok defa dile geldi.


    adeta mumyalarcasına kutusunda fabrikaya bakıma gönderdiğim tüfek, geri dönüşte gelişi güzel başka bir kutuya konulmuş şekilde langır lungur gelmişti. bolt kolu kutuyu yırtıp dışarı cıkmıştı ordan bildim bu benim kargo diye.


    kuryelerin kapıya "Geldik Sizi Bulamadık" diye yalakaca ihbar stiker'larına da denk gelen olmuştur muhakkak. bina kapı önü kamerasından kontrol ettigimizde kargo kuryesi hızlıca arabadan elinde stiker'la inip bina girişine yapıştırıp gitti. zaten adamın elinde stiker'la gelmesi zaten o kargoyu eve getirmeyeceginin işareti. üzerine cok düştüm şikayet ettim. bakim elimde vidyo var kuryeniz getirmemiiş eve diye. birşey değişmedi personele uyarı ikaz yapılmışmış, kuryede cok yogun çalıştıgını yetiştiremediklerini dile getirmiş falan filan...



    kargo ücreti konusunda da benim bi yöntemim var, y.içi kargoyla gönderiyorum, online işlem ile ölçüleri agırlıgı girinde desi hesabı yapılıyor.
    online işlem indirimi mobil giriş indirimi derken oldukca uygun bi fiyata geliyor. ödemeyide internet üzerinden yapıyorum. evden alımda 2-2,5tl fark ediyor. şubeye bırakrısam o kadar da vermiyorum.


    kendi şikayet ve çözümlerimi kısaca dile getirdim. iyi insanlara denk gelinmesi dilegiyle...

    Gamo PT85. pellet atabilirsin.


    Blowback özelligi güzel tabanca. gerçekciliği ve görselligi güzeldir.


    isabeti benim hoşuma gitmemişti. blowback.ten dolayı CO2 tüple atış sayısı düşük gelmişti bana.