By_Nisay adlı kullanıcının mesajları

    bir deyim vardır "her trenin yolcusu vardır",bu tüfeklerle de mutlu olan arkadaşlar var,tercih ve bütçe meselesi ,beğenmezsen orijinalini alırsın mutlu olursun,pazar ekonomisi talep var ki üretilip satılıyor,hem klasik görünümlü silahlar her zaman satar ,kalite verdiğin paranın karşılıdır,bence kral verildiğim her kuruşun hakkını veriyor,şöyle bir durum da var orjinal görüntüsü olsun diye çirkin silah da yapmak mantıksız,superpozelerin,çifteler klasik yarıotomatik tüfekler nerdeyse hepsi aynı görüntü de ,logosu olmasa birbirinden ayırmak çok zor olur,şimdi silah üreticiler orjinal olsun diye fütüristik silahlar mı tasarlasınlar.

    bahsettigim şeyi ya yanlış anladın ya da sorulanı degil demek istedigini söyledin.
    ben mutlu olmak ya da param var orjinalini alırım demedim. ki yerli silah kullanıcısıyım (imzamda da görüldügü gibi). Krala verilen para haketmiyor da demedim buda kendi söylemek istedigin birşey olmuş.
    bir kalemin şekli bellidir mesela, ben kalem işlevi görsün fakat defter görünümü olsun demiyorum zaten.
    ben biz neden kendimize özgü degiliz, bizi bu sektörde daha iyi yüceltecek ve daha üstün bi konuma getirecek düşünceleri konuşmak için öz eleştiri babında başlık açtım. kimin kimsenin ne parasından ne aldıgından ne kullandıgından tercihinden bahsetmedim.

    Türkiyede havalı silah konusunda başı çeken firmalardan birisi olarak Kral Arms tasarımlarında neden ithal ürünlerin kalıplarını hatta bire bir diyebilecegimiz görsellerini kullanıyor.
    tasarım konusunda eksigimiz mi var?
    bilmedigim ya da eksik bildigim bir işleyiş mi var sizlere danışmak istedim.
    Puncher Maxi.ye baktıgımızda AA s510
    yeni model Jumbo hakeza öyle ve gecen sene 2016da tanıtılan bu haftaysa artık iyice görseleriyle desteklenen Condor görselli Puncher One.
    görseller alındı tamam peki ya namlu, tetik düzenegi?
    madem bir tasarım örnegi var peki ya iç kısım? stabilite gibi konular. bence, şahsi kanaatim bunlara özen gösterilmiyor.
    şuda var "1300 tl ye aldıgın tüfek bundan Daystate performansı nasıl beklersin kardeşim" diyebilirsiniz.
    o zamanda dışından bakıldıgında cok lezzetli görünen ama hormon ile şişirilmiş bir meyve gibi durmaz mı?
    görüntü 10 numara ama bi tadıyosun kabak tadı olan birşey.
    ben nacizane düşüncemi siz dostlarla paylaşmak istedim, belki benim göremedigim, eksikoldugum, bu işin birde şu tarafı var diyebileceginiz kısımlar vardır.
    bunları sizlerle bu başlık altında derlemek istedim.
    Saygılarımla.

    Geleneksel Pancar Buluşması yapıldı.
    Mühye'de sabah 11:00 da başlayıp @Fireless ın mangal başına geçmesiyle iyice keyiflenen atışımız 17:30 gibi son bulup geleneksel Pancar Toplantısı için @Dexter "Çakıcı" beyin Mekanında Gönül Adamlarının muhabbeti devam etmiştir.
    Namı Diger @Perdeci4791 Vedat bey atışa gelemese de nazarı eksik olmadı, 3 tüfek 1 tabanca olmak üzere toplam 4 silah arıza yapmıştır :)


    edit: görseller.


    @by_nisay
    @Dexter
    @Perdeci4791
    @///Mre
    @can okar
    @Fireless
    @oturan
    @Buraksanli

    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok tşkler, bir diğer sorum (forumda hesaplama linki vardı sanırım excel tabanlı bulamadım) , 6 lt scuba ile jumboyu kaç kez doldurabilirim acaba?Aslında kral pcpcler hakkında birçok sorum var da ona ayrı konu açarsam sanıırm daha iyi olur, iyiy forumlar herkese:)

    Scuba tüpünüz ile Silahınızı kaç defa doldurabilirsiniz ? !!!
    aradıgınız excel tabanlı hesaplama programı bu linkte. :)

    benim pcp deki sorun çözüldü çekiç yayını bir tur fazladan sikmislar çekiç yayını gevsetip sorunu hallettik su an bi problem kalmadı sizinkinde nasıl bi sorun vardi

    ben tüfegi actıgımda cekiç yayını kapatan tüz agızlı vidayı sabitleyen vidanın olmadıgını gördüm. daha sonra namlu oringlerini takarken yırtmışlar. onları değiştridim. dülzedi diyebilirim şuan.

    Kral ve Hatsan iki pompayıda denedim. pompa sahibi de oldum. Kral olan daha yeniydi ve sanki Kral ile daha kolay dolduruyordum.
    hatsan daha kaba ve dayanıklı, kral daha kolay ve hassas gibi geldi.
    sahşi düşüncem tabi. kral maxi kullanırken 280cc lik tüpü 14-17 dk arasında 110 bardan 200 bara rahatlıkla getiriyordum. arada mola vermek pompa ömrü bakımından iyi.
    450 cc.lik 200 bar oldugundan 24-27 dk sürer kanımca. 165-170 bardan sonra asıl macera başlıyor :) kol yerine göbekle basıyorsun. zamanla kendi teknigin oluşuyor :)
    bence scuban olsa bile olsa köşede bi pompası olmalı her hobidaşın.
    sizin için birkez dolum (450cc) o günkü atışınıza yetecekse pompayla atışa gitmeden önceki gün yarım saatlik antrenmanla basabilirsiniz. ama atışta da basarım diyorsanız şart bi scuba :/
    kargo dahil 50 tl ye scuba dolduranlar var.

    Murat bey hobiye hoş geldiniz. Nova tact hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
    forum.da tanışalım kısmında kendinizi tanıtırsanız size yardımcı olacak hatta Kayseri içerisnde de görüşebileceginiz hobidaşlarınızı bulabilrsiniz.
    tekrar hayırlı olsun.

    Merhabalar herkese hayırlı cumalar yaklaşık 6 senedir havalı tüfek kullanıyorum şuanda mod 99 var ama artık pcp ye geçmek istiyorum bütcem kısıtlı aklımda 2 tane tüfek var bunlardan birini seçmek zorundayım ama karar veremiyorum sizlere sormak istedim 1. si Hatsan T10 Edge Magic Wood 600 tl civarı 2. si Kral Arms PUNCHER S 780 tl civarı pompası ile birlikte sizce başlangıç için hangisi daha uygun olur.

    puncher S yerine Puncher MAxi tercih edilirse daha bi güzel olur.

    çok tuhaftırki tüfegi söktügümde cekic yayını sabitleyen vida yoktu, düşmüş olsa ki bayagı bi sıkılan bir vida bu kundagın arasına düşerdi.
    birde namlu oringi takılırken yırtılmış parçasını namlu sabitleme vida deliginden gördüm.
    bugun Kral av.dan oring seti isteyecegim. kurma kolunu baglayan dıştan görünen vida yalama olmuş. ve yalama olan kısım vida agzı degil kurma koluna vidalanan yer. 3.5 aylık tüfekte böyle sorunlar olması üzücü
    Kral sanki baştan savma bi işçilikle yapmış.

    cok fazla fava harciyor gibi 330 cc tüp var pelet ağır değil 1000 fps yi gecmedi 3 şarjör attı hava sarfiyatı fazla bence reg ve güzel bi ayar şart

    fazla hava tüketimi konusunda mutabıkız hocam.
    bilinmeyen bi hava kaybı var ve bu durum insanı tüfekten sogutuyor.
    Maxi kullanıyordum 280 cc daha fazla ve stabil atış alıyordum tüfekten, namlu 53 cm tabi maxi.de.

    başka bir crono testinde 6 sarjör atışta (72adet), 170 bardan 120 bara düşüyor (50 bar harcanmış)
    bu işte bi terslik var. bendeki Pro ise daha bi hava düşmanı. 3 şarjörde (36atış) 200 bardan 130 bara düştü.
    bilinmeyen bi kayıp var ama çözemedim.