maksman20 adlı kullanıcının mesajları

    Yaylı bir silahın dizaynı dışında güçlü bir yay kullanmak tüfeğe hasar verip güvenliğinizi tehlikeye atabilir, kuruluyken tetik tırnağından kurtulma gibi bir durumda kendinizi veya sevdiklerinizi tehlikeye atarsınız. Ne yaptığınızın farkına varmadan orjinalinden güçlü yay takmanızı önermem. Dizayn gereği daha güçlü yayı sistem kaldırmayabilir.


    zaten ben orjinalden daha güçsüz bir yay olsun istiyorum bu yüzden patriot yayı düşünüyom galiba patriot yayı daha güçsüz mod 125 yayına göre yanılıyor muyum

    slm arkadaşlar benim mod 125 yayı kırıldı yeni yay alıcam fakat hatsanın yayını almak istemiyorum onun yerine webley patriot yayı alsam benim hatsana uyarmı ve uyabilecek başka marka yaylar var mı hatsanın ki gibi güçlü olsun istemiyorum o yüzden webley düşünüyorum bide bu yaylarda 4.5 -- 5.5 gibi bir ayrım yok sanırsam doğru mu tşk.

    sayın master bir av forumundada bana söyle dediler aşağı kopyalıyorum iyice aklım karıştı ayrıca ilginize tşk.


    Süperpozenin üzerinde 3 inc oldugunu belirten işaret var, buraya kadar anladık. İngiliz ölcü birimi olan 1 inc yaklaşık 2,5 cm dir 3 inc 7,5 cm eder. Yani senin tüfeğinin fişek haznesi 76mm yani 7,5 cm uzunluğunda, bu 3 inc işareti tüfeğinin magnum namlu olduğunun garantisi deyil, namluda yada tüfeğin başka bir yerinde magnum yazıyorsa o zaman namlun magnum namlu.. 70mm fişekler namluna ve fişek yatağına zarar vermez...Üzerinde magnum yazmıyorsa kesinlikle magnum fişek kullanma.. Benimde tüfegim magnum namlu senelerdir 70 mm fişek atarım sorun yaşamadım.. Magnum fişekler büyük avlar içindir birazda fiatlıdırlar.. Korkma tüfekle gittiğin avda kaç tane fişek atacaksınki laçkalaşsın.Sygılarımla..

    şimdi baktım zevkine hedefe sıkmak için yerli malı 2-3 kutu kurşun almıştım baktım 70 mm yazıyo anladığım kadarı ile 70 mm tüfeğime zara vermez ama grupmanın dağınık olmasına neden olur herhalde doğru anladım . remington modeli tavsiyenizi en kısa zamanda denicem birde Federal F131 RS modeli var oda 76 mm acaba buda iiyi bir seçim olablir mi


    acaba saçmayıda mı 76 mm kullanmalıyım birde 70 mm kullanırsam acaba tüfeğimin ömrü uzarmı


    Sayin Marksmen 20 cahilligimi hosgorun yazinizda fisek yatagi 70_76mm yazmissiniz eger bu bilgiyi ureticinin tanitim klavuzundan yada internet sayfasindan aldiysaniz burada anlatilmak istenen istege bagli 70veya 76 fisek yatagi secilebilir demektir.Yani elinizdeki silah ya 70 yada 76 yataktir .
    70-76 yatak olmaz.Oncelikle silahin uzerinde boyle bir bilgi veya 2 3/4'' veya 3'' gibi bir yazi varmi ona bakin.Ayrica daha oncebelirttiyseniz kacirdigimicin ozur dilerim tufeginiz 12 mi yoksa 20 kalibremi?Bunlar dogrultusunda daha iyi bilgi vermeye calisabiliriz.
    Saygilar.

    70-76 konusunda haklısın bu bilgiyi internetten aldım bu konuda biraaz cahil benim herhalde birde tüfeğim 12 lik uyarı için tşk bende ögrenmiş oldum

    valla bende bakıyordum .bulamadım.yalancı durumuna düştüm yahu.
    kafama çok takıldı .Ankaradaki evde birisi olsa baktıracağım.

    estağfurullah ben sadece başka bilen biri vardır diye yazdım birde benim tüfekten kullanan varsa acaba bu tüfekte magnum saçma veya magnum kurşun (magnum kurşun var mı bilmiyorum gerçi)atabilir miyim

    sayın alimurat 2 tane av bayisine sordum ikisinde de federal high shock bulamadım hatta bitanesi katalogtan baktı federalin böyle bir kurşunu yok dedi acaba siz yanlış hatırlıyor olabilir misiniz ben bir türlü internettede bulamadım çünkü saygılar

    benim tüfeğim huğlu superpose 103 ce modeli tek tetik 71 cm namlu boyu fişek yatağı 70-76 mm diyor fakat magnum fişek kullanılabilir mi bilmiyorum ayrıca dediğim gibi federalin high shock modelini nette bulamadım birde av bayisine gidip soracağım.tşk.

    öneri için tşk fakat federalin high shock modelini bulamadım netten sadece power shok ve truball vital shok modelini buldum acaba sizin dediğiniz power shok mu birde federal truball modelinin de iyi olduğunu okumuştum bir yerde acaba kullanan var mı nasıl olduğunu paylaşırsa sevinirim cevaplar için tşk.

    slm benim huğlu superposem var.Buna uygun kurşun almak istiyorum fakat hem fiyat hem performans bakımından tavsiye edebileceğiniz markalar varmı?


    birde bazı kurşunlar bilye şeklinde(dokuzludan bahsetmiyorum)tek bilye şeklinde bazıları ise hafif kurşun gibi yanlarından herhalde dönmesi için yiv izi gibi izler var hangisi isabetlilik yönünden daha iyidir tşk.