CenkHoca adlı kullanıcının mesajları

    Hayırlı olsun. Bir sonra gelecek partiden ben de düşünüyorum bir s410 almayı. Ancak Veysel, senin AR6 elime geçer geçmez bi sorun yaşadım. Şarjörlerden biri yerine oturmuyor. Henüz atış yapma imkanım olmadı, 2 saat önce aldım kargodan. Bu sorundan sanırım senin de haberin yoktu. Bakalım üstesinden gelebilecek miyim. Daha önce tüfeği tamamen söküp toplamışsın gibi geldi bana.
    Tekrar hayırlı olsun.


    Tasaramcının imzası benim de dikkatimi çekti...

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Yorum yok. Video bittiğinde ben hala boş boş ekrana bakıyordum. 8| Siz ne diyorsunuz?

    Lensi sökülmüş bir webcam ve eski bir Zenit fotoğraf makinasına ait 58mm objektif ile buna benzer birşey yapma düşüncesine kapılmıştım bir zamanlar. Sabit zoomlu olması üretim açısından maliyeti düşürür diye tahmin ediyordum. Zoom özelliği olmayacak şekilde, sağlam bir tüpün önüne ve arkasına bu saydığım aparatları bağlayıp bu tarz bir dürbün tasarladım. Fakat artıkıl ayarının yüksek hassasiyet gerektirmesi vazgeçmeme sebep oldu.:S Bahsettiğim objektifle 8-10 metre mesafedeki bir kalemin kalınlığı ekranın 2/3ünü kaplıyor. Bu videodaki dürbüne ait geri kalan herşey (ekrandaki o detaylı veriler) benim tasarımımda, tamamen yazılımsal olarak halledilebilirdi, ama proje rafa kalktı.



    Bir çok arkadaş atışa giderken tüp, pompa, vs taşımanın zorluğundan bahsederken şimdi bir de laptop girmesin işin içine! ;tufey# :huh:

    Birşey sormak istiyorum, dipçik pedini kısıtlı bir şekilde hareketli yaparak, emniyet mandalıyla irtibatlandırabilir miyiz bu modelde? (hani ustası sizsiniz diye soruyorum) dipçiği omzumuza dayadığımızda emniyeti kapayacak şekilde, ben genellikle emniyeti unutuyorum ve o nefes ayarlamalar, konsantrasyon, emniyet yüzünden boşa gidiyor. Çok masraflı olur mu böyle bir uygulama?

    konu ile ilgisi yok ama yivsiz av tüfeklerinde delme namlu deniyor
    bu namlular eskiden nasıl yapılıyormuş? eskiden delecek torna tezgahları yoktu

    Çocukluğumda yaşlı avcılardan duyardım, eski tüfeklere bakıp "bu kesme namlu", "bu sarma namlu" gibi ifadeler kullanırlardı. Zannediyorum bu söyledikleri, üretim yöntemiyle ilgili bir sınıflandırma. Tam olarak ben de bilmiyorum, belki bir fikir verir diye söyledim. :)

    Videolarda bahsedilen sıfırlama yöntemlerini hepimiz aynen uyguluyoruz sanırım. Burda ön plana çıkan, tüfeğinizi, dürbününüzü ve kullandığınız pelletı iyi tanımanız. Hiçbir modlama ve tuning yapılmamış at44 (lw) + optima dürbün için konuşmak gerekirse, 18 grains JSB exact için 10 metreye yapılmış sıfırlama demek, yaklaşık 60-70 metre mesafeye de sıfırlama yapmak demek. Line of sight (yani göz-artıkıl-hedef doğrusu) ve trajectory eğrisi (pelletin izlediği uçuş yolu) iki defa kesişecektir. Kendi tüfeğimizle ve dürbünümüzle ilgili öğrenmemiz gereken, bu mesafeler ve bunları nasıl pratik olarak kullanabileceğimiz. Mesela yukarıda anlattığım şekilde yapılmış bir sıfırlama ile 40 metreye attığımda pellet kaç dot yukarıdan vuracak, deneme yanılmayla rahatlıkla görebileceğim bir şey. Ancak pellet ağırlığını ve geometrisini değiştirdiğim anda tüm bu hesaplamalar boşa çıkacaktır. Ayrıca tüpünüzün basıncı düştüğü zaman da bu sıfırlama işe yaramaz. Sürekli 200 bar basınç varmış gibi ayarlayıp tüpü de sürekli 200 barda tutmak gerekir.


    Bir ikinci yöntemse sıfırlamayı atış eğrisinin en üst noktaya vardığı mesafeye göre yapmak. Böyle bir sıfırlamada ise pellet, sadece sıfırlama yaptığınız mesafede tam vuruş kaydeder, daha yakın ve daha uzak mesafelerde ise hep alttan vuracaktır. Yine at44 için bu mesafe de 40-50 metre kadar (tabi yine kullandığınız pelleta göre değişecektir).


    Birinci yöntem, ev içinde sıfırlama yapan arkadaşlar için ideal. Aynı türden hasaplamaları 16 grain FX pellet ve T12, Evanix ve HW100 için yapacak ve bunları anlatacak arkadaşlar olursa faydalanırız?

    Aynı durum benim de dikkatimi çekti ve yaklaşık 1 haftadır tüm diğer Evanix satıcılarına (yabancı) bakıyorum. Türkiye'de satılan gibi değil hiçbiri. İlgili av bayine MSN'de sordum, mağazada o an çok müşteri olduğu gerekçesiyle cevap alamadım. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de piyasaya sürülecek Evanixlerin son kontrollerini Hatsan yapıyor. Üretimini yapıyor olmaları ise akla gelecek en son şey değil. Hammerli, Hale Storm, şimdi de Evanix... Gerçi ilk ikisi zaten AT44'ün klonları ama neden olmasın?



    Bu konuda açıklama da yapılmıyor. Almayı düşünen arkadaşların, sağlıklı bir inceleme yapılana kadar beklemeleri iyi olur.

    1992 veya 93 yılında bir abimizde görmüştüm aynısını. Tabi siz de tahmin edersiniz, ilk görüşte aşık olmuştum. O silahın clipsleri kayıp olduğundan tek tek elle dolum yapılıyordu. Mermileri piyasada kolay bulunmaz. 9mm Para. mermi kullanan varmış bunlarla ama asıl mermisi o değil. Şarjörsüz oluşundan dolayı "kasalı Steyr" da dendiğini duymuştum. Atışlarında av tüfeği patlıyor sanmıştım.



    En güzel yanı (bence) kapak takımını geride takılı bırakıp, sol kabze üzerindeki düğmeyle mermileri silahtan çıkartmak. Kabzedekilerin hepsini bir seferde "tükürüşü" çok hoş.