CenkHoca adlı kullanıcının mesajları

    Bir inceleme videosunda AR6 modeli, 200 barlık tüpü 6 atış sonrası 170 bara düşürüyordu. Hava kullanımı konusunda müsrif bir tüfek. Özellikle Hunting Master modeller zaten av amaçlı olduğundan regülatör düşünülmemiş, sadece single action / double action kullanımında farklı namlu hızarına sahip. Tüp hacminin 320cc olduğunu düşününce, pompadan soğuyuveriyor insan :) Evet güçlü bir tüfek ama Evanix Meca namlu nasıl işler çıkartır bilmiyorum. Hiçkimse grupmanıyla ilgili inceleme yazmamıştı sanırım. Belki 28 grain ve üstü ağırlıkta pelletlarla ehlileşebilir.

    Türkiye yol şartlarını dikkate aldımızda tek bir model öne çıkar ki endurodur.


    +1


    F 650 GS tek geçerim. Bu kış ben de mevsimi açılmadan bir bakayım motosiklet fiyatlarına demiştim, aklımda scooter vardı. Armudun sapı üzümün çöpü derken scooterdan vazgeçtim ve zaten Silverking ile aynı fikirde olduğumdan, eski merakım F 650 yine ağır bastı. Ha motor aldım mı diye sorarsanız cevap hayır. Scooterda Çin - Hint malları ucuz ama sorunu çok. İşçilik ve kullanılan malzemesine kadar insanın içine sinmeyen çok nokta var. Japonlar kaliteli motoru ucuza maletme gibi bir güzellik yapıyorlar ve İtalyanların markaları fiyat olarak biraz abartılı. Yani sonuçta Japon malları ciddi şekilde ön plana çıkıyor.

    Solak olmamama rağmen ben de sağ sol kullanabiliyorum tüfekte. Eğer bench-rest üzerinden veya bipod kullanarak atıyorsanız, solak atmak daha eğlenceli olabiliyor: kurma kolu burnunuzun dibinde kalıyor ve kurarken topun dönüş hareketini rahat izleyebiliyorsunuz. Benim gibi, çalışan mekanizmayı izlemek, onun sesini dinlemek merakınız varsa solaklık bazen iyidir de :)

    Evanixlerin göstergeleri nedense SI unit olarak kabul görmeyen "kilogram force/santimetre kare" olarak tasarlanmışlar...


    1kgf/cm2 = 1 technical atmospehere (at) = 0.980665 bar.


    Evanix'in göstergesi 20 üzerindeyken sizin tüpünüzde 196.133 bar basınç var demektir. Üreticinin kendi web sayfası da 200 barın üzerine çıkılmaması gerektiğini söylüyor. Bu arada tüfeğiniz hayırlı olsun. Grupmanlarını görmek isteriz.

    Konunun başlığı biraz eski ama kafama takıldığı için sorayım dedim, yivli silahların ithalatı şu an için imkansız gibi görünüyor. Peki üretilmesi konusunda hukuki engeller var mı? Ülkemizde çok düşük maliyetlerle, hatta belki de havalı tüfek maliyetine .22LR veya .17 HMR tüfekler üretilebilir. En azından buna karşı çıkmıyorlardır umarım. Hem fişek kapasitesi 2 tane ile sınırlandırılsa av yapılmasına bile müsade edilebilir.