crow adlı kullanıcının mesajları

    tek parça ayakla, dampa performası almak çok çok zor. İşlev olarak dampanın şok emme prensibini yakalasanız bile bu sefer isabeti bozacaksınız. Belki dübün halkalarının arasında kauçuk bir bant sarmak, bir nebze olsun faydalı olabilir.

    Resimlerden görüldüğü üzere çok güzel bir program gerçekleşmiş, Adana takımına tebrikler. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum, keşke ben de orada olabilseydim. Erdinç Abi'yi ve A-Takımını da ayrıca tebrik ediyorum.

    Tetiğin ordan kaçırıyorsa; tüp içerisindeki hava az çekiçte valfin üzerindedir. Kurma kolunu çekip o vaziyette tüpü 100 barın üzerine çıkartın. sorun çözülecektir.

    Öncelikle geçmiş olsun, bu tarz problemler olabiliyor, tabi bu kadar serviste yatması baya can sıkıcı olmuş. Tüfeğin hava kaçırdığı yer tam olarak neresi?(Sibop?) Tüpün dolum noktasından kaçırıyorsa, muhtemelen oraya basit bir toz sıkışmıştır. Yok eğer tüpün kasaya bağlandığı yerden kaçırıyorsa, ki bence muhtemelen oradan kaçırıyordur, o bölgeyi söküp iki silikon o-ringi değiştirmeniz gerekecek. Bence her halükarda o iki o-ringi değiştirin, ilerde kesin sorun olur. Kundağı söktükten sonra, tüpün kasaya bağlandığı noktada, (manometre ile tetik korkuluğunun arası) iki adet setskur allen var, o allenleri söktüğünüz zaman tüp, manometresi dahil kasadan ayrılacak. Söktüğünüzde tüpün tahliye deliklerinin önündeki ve arkasındaki iki beyaz silikon o-ringi değiştirin.

    Evanix namluları Meca. Lw değil ama son derece kaliteli bir namlu. Özellikle kasa mekanizmasında; kurma kolunun çalışması ile şarjörü çeviren ikili parça yapı çok kolay yerinden çıkıp mekanizmayı kilitleyebiliyor. Biraz zorlanması halinde kasaya büyük zarar verebiliyor. Bu mekanizmanın yayı çok çabuk kırılabiliyor. Benim windy city de gördüğüm hava kaçağı olayı tamamen fabrikanın kullandığı dandik o ringlerden kaynaklıydı. Sıfır tüfeğin tüpündeki iki ana o-ring de parça parçaydı.

    Abi tekrar hayırlı olsun. Kullandığım silahlar arasında en keyif aldığım buydu. Hiç satılmayacak bir tüfek.(kafama tüküriyim) Hamster de gelince, deyme keyfine. :)

    Ben kesinlikle yaylıda güçlü tüfek tercih etmem ve fikrimi sorana da tavsiye etmem. Attığınızı vuramayacağınız, üzerinde dürbün barındırmayan, 10 kurmadan sonra kolda titreme yaparak atış hassasiyetinizi bozan, katır gibi tepen, aşırı dizelleme nedeni ile atışlar arası çok yüksek hız farkı olan bir tüfek; bana hiç makul gelmiyor.

    Tam emin olmamakla beraber, yayın spir sayısı, kalınlığı gibi faktörler, piston ağırlığı-cinsi, piston keçesi, yay malzemesi gibi faktörler bu süreci değiştiriyor.
    Maccar'nin şu an kitinin olup olmadığını bilmiyorum.
    Diana'lar için tüfeğin güçlendirilmesinde ortaya çıkan problemler sırası ile; aşırı kurşun sıvanmasından yivlerin dolması ve traşlanan pelletler, piston keçesinin çok hızlı yıpranması, kurma kolunu tutan pinin kırılması, kurma kolunun eğilmesi/kırılması, tetik grubunun kaçırması-aşırı yorulması, tetik grubunu silindire bağlayan iki ana pinin bloğu geriye yemesi, kundak vidalarının kırılması/kundağın çatlaması.
    Forumda tecrübeli kişilerin, hobiye yaylı ile başlayacak kişilere ısrarla orta güçte yaylı alın demesinin nedeni de bu aslında.

    Yaylı silahlarda zamanla yay yumuşar ve güç azalır, belli bir noktadan sonra yay kırılır zaten(benim tüfeği ilk söktüğümde yay 4 parça çıkmıştı, buna rağmen gücü 14,3 grainle 560fps idi) Maccari yayda rodaj normal yaya göre daha kısa sürer. Bir de; maccari, yaylarını önceden pressleyip gönderdiği için, yayın zamanla yamulmasının da önüne geçilmiş olur. Özellikle yaylılara yapılan modifiyeler, güç arttırımını değil, lock time'ı kısaltmaya ve istikrarı yakalamaya yöneliktir.

    Madem namluyu sökeceksiniz, hazır sökmüşken namlunun hemen altındaki kurma kolunu tutan 5mm'lik pini çelik olanla değiştirin. İlerde atış anında kırılıp sizi yarı yolda bırakmasın. Ayrıca, tetik grubunu toplamak biraz can sıkabiliyor(en azından alışıncaya kadar), tüfeği sökerken tetik grubunun oynamaması için araya bir şey sıkıştırırsanız, toplarken grubu dağıtmamış olursunuz.