crow adlı kullanıcının mesajları

    Namluyu işleme; üzerinde çalışılırken çok dikkat edilmesi gereken bir konu. 60cm lik LW namluyu, S10 tüfeğime tornada uyarlamaya çalışırken 350-400TL' ye yakın para harcadım, yine de tam istediğim gibi olmadı. Vaktiniz varsa, böyle şeylerle uğraşmak sizi mutlu ediyorsa(benim gibi) tüfeğe zarar vermeden uğraşın bence.

    200 bar dolu tüp ile 10-12 atış yapıyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Dolum için; scuba kolaylık olur ama, pompa ile de doldurulabilir. Pelletleri, ithalatçısında epeyce var diye biliyorum.
    Recluse' yi ilk elime aldığımda, acayip duygular içinde kaldım(anlatılamaz, yaşamak lazım). Tüfek, aynı süperpose gibi. Chrono ölçümlerini yaparken, 5,5 mm pelletler, chronodan geçip gidiyor; recluse ile atış yapınca, chrono 10cm ileri gidiyor:) Ben gez arpacık ile atış yaptım, 70-100-120 metrede isabeti çapına göre bence çok iyiydi. Tahribat için zaten bir şey söylemeye gerek yok!

    Yanlış hatırlamıyorsam, bu tırtlama sorununu basit bir şekilde forumda çözenler olmuştu. Onlar, konuyu görünce yardımcı olacaktır. Mevcut mekanizmayı görebilsek, en azından biz de fikir yürütebilirdik. Varmıdır, sökülmüş resimleri, şeması falan?

    Peki, sen her halukarda silahı sökeceksin. Çıkan yayı; dış çap, iç çap, spir sayısı ve spir kalınlığı olarak ölç, kapalı uzunluğunu bul. Av bayiisine durumu anlat, kapalı uzunluğu ve iç-dış çapı uyuyorsa, spir sayısı çok fark etmez. O yayı iste. Ya da, silahın servisini arayıp, ücreti karşılığında sana yay göndermelerini iste, en azından silaha uydu uymadı düşüncen olmaz.

    Tüfeği sökebilirim ve geri toplarım diyorsan(bence sakın deneme, sakatlanabilirsin), İçinden çıkan yayın spir sayısını ve kalınlığını ölçerek, kral yayı ile mukayese yapabilirsin.

    Bahsettiğin yay uyarmı uymazmı bilmiyorum. Ama, servise gönderirsen yay değişiminin yanında bakımınıda yaparlar. Zira yaylı tüfeğin yayını değiştirmek oldukça zor.

    Arkadaşlar, Abilerim, kardeşlerim!
    Bu ve buna benzer bir sürü problemler ortaya çıkıyor. Ömründe pcp kullanmamış, hatta görmemiş kişiler, tüfeği görmeden alıyor. Kulanım kılavuzunu okumadan, forumları incelemeden, sistemi tanımadan başlıyor atış yapmaya. Riskleden habersiz. Sonra, yok arkadaş benim namlu oynadı, yok mermi geri bastı, yok kurma kolu çekilmiyo vesaire... Her hobide olduğu gibi, havalı silah işinde de hatta pcp kullanıyorsanız, az çok sistemi tanımalısınız ufak problemleri kendiniz çözüyor olmalısınız. Vida gevşedi gönder servise, o-ring patladı gönder servise, namlu oynuyo gönder hatsana... Ufacık bir vidayı sıkamıyoruz, ya da bir o-ringi değiştiremiyoruz, sonra tüfek dandik, servis kötü, bilmem ne. Eskiden pcp tüfekler azdı, biz de pcp kullananları merakla seyrederdik, tüfeğe kaç bar hava basılır, nasıl basılır, dürbün nasıl monte edilir, şarjör nasıl takılır... En azından bir fikrimiz oluyordu, tüfeği aldığımızda da bu tecrübeler doğrultusunda kullanıyorduk. Ben 200 barlık lüxfer tüpe yanlışlıkla 205 bar basınca korkudan ter bi tarafımdan çıkıyor, arkadaş hatsan tüpe 250 de bastım 280 de bastım diyor. Az kalmış senin parçalarını havada görmeye. En tecrübeli abilerimin bile dalgınlıkla çok ufak problemler yüzünden bir kaç bin TL'lik silahlarında bile isabet problemi oluyor, daha sonra tekrar kontrol edince problemin ne kadar basit olduğu fark ediliyor ve çözülüyor.
    Problem yerli ithal bütün silahlarda olabiliyor, sakin kafa ile tekrar tekrar kontrol etmek lazım. Silahlar; her servise gidiş gelişte, istenmeyen hasarlarla geri dönüyor. Bu yazıdaki amacım kimseyi kırmak ya da eleştirmek değil. Düşüncesizlikle hareket edilerek yapılan bir yanlış, bütün camiaya zarar verebilir. Lütfen kullandığımız silahları iyi tanıyalım, kimseyi incitmeden kırmadan paylaşımlarımızı yapalım ve en önemlisi silahın kullanım kılavuzunda yazan güvenlik önlemlerine azami dikkat edelim.

    Ufak ama samimi bir buluşma olmuş, tebrikler A-Takımı. Bir de; şu çatıyı kapattıkmı, deme o zaman keyfimize ;keyfs;