deep adlı kullanıcının mesajları

    iç sularımızda "ağ , pinter ,pareketa, dınamıt, vs vs " avlanmak yasaktır...! BİLGİLERİNİZE :)

    satılıyor ama sessızce..
    yasalarımız musade etse. ustalarımız rahatça üretıp ürünlerini teşhir edebilse mükemmel olurdu.. bızde yabancı sıtelere cığerci kedısı gıbı bakmaktan kurtulurduk..


    ama maalesef bu şu anda mumkun gıbı gözukmuyor. :(

    Keşke ticari olarak üretseler g;$i Bakın gittigidiyorda bile damascus bıçak satılmıyor, bu ciddi bir eksiklik, oysa gittigidiyorda yurda girmesi imkansız olan katana kılıçlar bile satılırken damascus bıçağı birileri getirir ve satmaya başlarsa ciddi paralar kazanabilir, yada keşke ülkemizde üretilip piyasaya verilse.

    Mustafa bey merhaba.. damast yapan ustalarımızdan bırısı bıçagını satıyordu . fakat metallerin desenleri tam olarak bellı olmuyordu. nedenı tam 500 kat olması..
    ayrıca onlıne alışveriş siteleri süreklı takıp edılırse bunun gıbı bır damast , her an düşebilir ;)


    bıçaklarımı çoğunlukla bu şekılde tedarık edıyorum..


    ayrıca bıçağı üretmek hele satmak başlı başına bır bela . bır bıçak içinde , bin bıçak içinde aynı yasal işlemler yapılıyor. buda ustalarımızı yıldırmıs durumda gördüğüm kadarı ile..
    satılmıyormu ..? elbette satılıyor . ama sessiz sedasız ;)

    Bu şam çeliği (damascus) bildiğim kadarıyla Türkiye üretilmiyor ve ne hazindirki bu çeliği icat edenler bizim atalarımız yani Türklere ait, 1986 lı yıllarda amerikada olması lazım, üniversite çalışmalarıyla üretim teknikleri çözümlendi ve üretilmeye başlanıldı.

    Mustafa bey , ülkemizde damas yapabılen ustalarımız mevcut. sadece isimleri bılınmıyor . sanırım tıcarı olarak bu işle uğraşmıyorlar. bır ıkı ustanın yaptığı bıçagı görmustum tek kelıme ıle harıka :thumbup: bana göre kolleksıyonluk bıçaklar..

    Tüfeklerinizi güle güle eskitin arkadaşlar. bendede x20 ahşap kundak var. nacizane tavsiyem FX pellet kullanın , şayet mılımetrık atışlar istıyorsanız bu pelletler harıka..


    kullanmaya başladıktan sonra başka pellet almıyacaksınız emın olun.. :thumbup:

    Cevaplarınız ve verdiğiniz bılgıler ıcın tesekkur ederim.. yanı sertlık derecesi olarak
    CPM 420 V
    S 90 V
    S 30 V
    AUS 8
    440 C Kalıte çelıkler tatmın edıcı derece sert gözukuyor. baktığım markalar arasında " Böker , Eka , Maserın , Viper " beğendığım modellerde AUS 8 ,AISI 440 kalıte celıkler4 kullanılmıs, S30 V baktım ama maalesef yok . sanırım AUS 8 veya 440C kalıte celık kullanılmıs bır çakı alıcam. Murat arkadasımızın resmını verdığı damas cakı bana göre çok şık bu gibi modeller ilgimi cekıyor. düzgün kafama yatan bır çakı bulsam 400/500 kadar cıkabılırım..


    tavsıye edebıleceğiniz klasık modeller var ise bunlarıda değerlendiririm...


    saygılar.

    Gepard aus 8 çelığının 440 c, ye olan üstünlüğü nedır..? sertlık esdeğer gıbıyse bıraz daha esnek sanırım .?




    Crow..
    Damaskus..? ;şrofls;. şimdilik beni aşar. bulabılırmıyım bılmıyorum. bulsamda fıyatın ucuk olacagı kesın, ayrıca gundelık kullanıma uygun olmayacağı kanaatındeyım.
    yanı bende olsa vıtrınden sadece bılenmek ıçın cıkar. yada hasretlık gıdermek ıçın :D baktıklarım gundelık kullanım ıçın genelde.


    yorumlarınız için tesekkur ederım.

    yeni bır çakı alıcam ama kafam oldukca karıstı.. bırcok markayı inceledim klasık görunenler ılgımı cekıyor ama imalatta kullanılan çelığin sertlığı benı tatmın etmıyor.


    rahmetlı babamın yaptığı av bıcağını kullandıktan sonra hep aynı kalıteyı arar oldum..
    nette baktığım kadarı ıle eka , böker , maserin , vede vıper markalarının çakıları benım göz zevkıme uyuyor. ama celıklerın sertlığı konusunda endıselıyım. :wacko:


    AISI 440
    AUS8
    12C27
    N 690 co kalıte çelıklerden bahsedılıyor , acaba hangısı serttır. 440 c dıyeceksınız ama bunun daha sertı varmıdır.?
    bıleylenmesı sorun değil ,bıleylemek bıle benım için zevklı. :) bırde alacağım cakıyı kolleksıyon ıçın almayacağım sureklı kullanırım.
    nette arastırdım bıraz ıyı paralara çakılar var ama aldıktan sonra keske almasaydım demek ıstemıyorum..


    vereceğiniz tavsıyeler için tesekkur ederım...

    tebrıkler bereketlı bır av olmuş. isparıler oltaya yakalandığında çok mukavemet gösterır ,yakalamasıda oldukca zevklıdır..


    " balıklar resımlerden gorduğum kadarı ıle karagöz değil isparıdır "

    maalesef orayı kurutamazlar cunkı sulama goletı , ve bılınclı olarak balık avlayan 3 veya 4 kısı .yanı o yörede balık avlamayı bılmıyorlar. gozden cok uzak bakır bır yer. olta malzesı almak ıcın takrıbı 100km gıtmenız gerekıyor . yanı oltacı ışıde değil anlamadım nasıl olduğunu ama hıc ıyı olmadığını söyleyebılırım.
    bu tarz durumlarla daha öncede karsılastım. 100 metrekarelık su bırıkıntısıne ağ atanıda gordum. bır karıs boyunda yayınları tutanı essek sudan gelınceye kadar ıslattığımda oldu. çocukluk arkadasımı ağ atarken jandarmayada yakalattığım da oldu..


    amaaa bıktım artık. insanlarımızın cahıllığınden ac gözlulugunden gercekten bıktım..
    yarını dusunmeyen kıyım yaparcasına avlananları şiddetle kınıyorum...!


    "kusura bakmayın konunuzu kırlettıysem"

    güzel av olmus.. sakaryada levreğe " gömme" dıyorlar. ve maalesef gırdığı sularda dıger turlerı yok edıyor. yanı artık meranızda sazanı turnayı vs vs unutun gıtgıde azalıp yok olacak.
    gercekten lezzetlı bır balık ama sudağın yanına bıle yaklasamaz lezzet olarak. tulum cıkartılıp sadece kızgın yağda tavası yapılır.


    canlı ufak balıklarla daha buyuklerı yakalanabılınır. ayrıca parlak ,hareketlı herturlu yeme gelır. bırdahakı sefere sımlı kırcıl tuylu cınekop caparısı denersenız mutlaka ıyı verım alacağınıza ınanıyorum.


    gectığımız ramazan bayramında gıttığım avlagımda "4 senedır gıdemıyodum" olayın boyutunu bır kez daha gördum . akıl yoksunu bır mahlukat buraya levrek salmıs. ve maalesef bu meradan 16/18 kg sazanlar tutuyordum kıyılarda sazan yavrusu kum gıbıydı. ama iki gun boyunca tekbır vurus alamadık...!
    kıyılar ,acık hertaraf levrek doluydu , yanı nasıl anlatsam suya ne sokarsanız sokun gelıyor ;hirr; lanet olsun deyıp döndum bır mera daha bıttı maalesef,,
    böyle berbat bır balık işte..

    merhaba , stoeger kullanıcısı olarak söyleyebıleceklerım kendi klasmanında gerçekten kuvvetlı bır tüfek. ve tepmesine rağmen gayet isabetlıdır. ahşap kundak alınmasını tavsıye ederım , çok şık duruyor.



    yanı o paraya alınabılınecek kalıtelı bır tufek. kombo olanını alırsanız sanırım gez ve arpacık yoktu bu modelde herhangı bır durbun arızası karsısında atış yapamazsınız. bendekı duz modelı gez ve arpacığı söktum. gayet şık duruyor.



    önemlı bır konuda benım tufeğim ilk piyasaya surulenlerden . daha sonra tufeği kullanıp almak ısteyen ıkı arkadasımada bırer tufek aldık lakın bi rısı aynı kuvvet ve isabetlılıkte ıkıncısı tamaman ayrı bır tufektı " güç düşük isabetlılık vasattı" namluyu kontrol ettım ve yıvsetler dıger tufeklerdekıler gıbı duzgun değildi..



    nacizane tavsiyem namlu kontrolü yapılmalı şayet imkan varsa atış yapılmalıdır..



    saygılarımla.

    Süper... :thumbup: ama bunlar gokart,lıktan çıkmış , yer uçağı olmuş...


    işim gereği pro,lardan kullanma fırsatım çok oldu. 32bg gucunde muthış hızlanıyor . ama kötü tarafı bırdaha bındığınız arabadan zevk alamıyorsunuz ;şrofls;.


    Emeğinize sağlık ...

    kendi ayaklarınla 4x28 kullan yeter be arkadaşım


    +1000 Tüfek az tepıyorsa bırşey olmaz. sadece cıvataları alyan başlılar ile değişirsen gayet sağlam olur. Bende stoeger x20 var uzerınde tekparça ayak +3-9x32 çin malı tasko var bir mm dahi kaymıyor. kaldıki bu tüfek tepiyor.


    dürbün konusunda imitasyon tascolar işini görür bence.3-9x32 ,yi 30tl ye almıştım geçen sene ama bu kadar net gösteren ve ayar kacırmayan bır dürbün olacağını tahmin etmemiştim..


    yanı fazlasıyla iş görüyor. İsabetli atışlar dilerim..