Çok basit bi konu bile hemen nerelere gelebiliyor.Hiçbirinizi tanımasam eyvallah dicem de okumuş etmiş insanlar hep.İki gün sonra hatsanla ergenekon arasında ilişki de kurarsanız şaşmam
yok serkan abi şuna inan hatsanın daha iyi bir politika ile kalite kontrolü olan isim yapmış kaliteli tüfekler üretmesini herkesten çok istiyorum ama sana şöyle bir örnek ile açıklama yapmak istiyorum
düşün ki 2 müteahhit var, biri mühendis elinden çıkmış depreme dayanıklı yapı tasarımı kurallarına riayet eden bir firma diğeri de eski klasik usul depreme dayanıklı yapı tasarımını bilmeyen bir firma sen olsan hangi firmadan konut almak istersin firmasında mesleki ehliyeti olan mühendis çalıştıran firmadan diğeri de bu değişime er yada geç geçecektir ama illaki bir deprem sonrası mı geçmesi gerekir. Şimdiden geçip yüksek standartlardan payını alsa daha iyi olmaz mı. Nihayetinde vasıfsız çalışanların en ucuz çalıştırıldığı bir ülkede ham madde stoklarının en kolay bulunabildiği bir ülkede neden ucuz mal üretip tasarım dayanımını aşağılara çekiyorlar. Bir mühendis olarak nacizane görüşüm kısa vadede geçici kazanç istiyorsanız ucuz ve dayanıksız mal üretmek, ama orta ve uzun vadede kalıcı kazanç istiyorsanız kaliteli mümkün olduğu kadar ucuz ve yüksek dayanıklı malzemeler üretmeniz gerekir. Ki mevcut ekonomik sistemimizde kısa vadede hedef koymak mevcut üretimlerimiz prodüktivitesini (üretilebilirliğini) önemli oranda düşürecektir. buna örnek tofaş ve mercedes, tofaş kısa vadeli hedefler ile günü kurtarmaya çalışır ama 1987 model bir 190D mercedes hala birçok sıfır arabadan daha kalitelidir
Not: ukalalık yapmak değil niyetim yanlış anlamak istemem
sonsuz saygılarımla