muhendisbey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Peki arkadaşlar Bu PCP tüplerini belli bir süre kullandıktan sonra değiştirmemiz gerekiyormu yani birkaç sene kullanım sonrası bu tüpler özelliğini kaybedermi?

zannetmiyorum belirli aralıklarda test yapılması iyi olabilir ama tam performasla garanti süresinde %2-3 hata ile devam etmeli benim şahsi görüşüm

çok güzel bir gün geçirmişsiniz ;tacli# nice buluşmaları ALLAH CC nasip eylesin,

Mustafa abi senin elindeki yatagun pcp mi acaba :him:s

valla kadir abi iyi dileklerin için teşekkür ederiz allah hep beraber buluşmalar tüm airgunturk ailesi olarak nasip eylesin
    sen " benim için gladiatör son nokta olur. " demiştin ya benden sana tavsiye şimdiden finansal hazırlıklarını yap ilk müşterisi sen olacaksın o derecede tatminkar
    not: bu acemi görüşüdür

Bir pelletin BC değerini nasıl hesaplayabiliriz?

Yanılmıyorsam bc değeri pellet geometrisi kütle değeri hava sürtünmesi vs birkaç değişkene bağlı birkaç adımda oluşan bir hesap yöntemi var
    wikipedia da bulabilirsin bir ara orada okumuştum.
    sonsuz saygılarımla

estafurullah ben üstad falan değilim benden daha bilgili abilerim varken bana üstad denmesi doğru olmaz

ben de mühendisliği daha yeni öğreniyorum ama bana da mühendis diyorlar ben de bu ünvana layık olmak için bu işe daha bi sıkı sarılıyorum
    aynen bu hobide olduğu gibi sana da üstad denmesi bu ünvanın hakkını vermek için daha çok araştırma gereği hissettirecek
    nacizane bu forumda ülkü abinin eline su dökemeyiz ama onun düzeyine erişmeye yakın ne üstadlar çıkacak

Arkadaşlar boş atış olsun dolu atış olsun hafif pelet olsun ağır pelet olsun herzaman salınan hava farklı olacaktır,

• Boş atışda harcanan hava dolu atışa göre çok fazladır (bizzat test ederek kontrolümdür),
    • Peletsiz atışlada peletli atışlara göre valf açık kalma süresi kısadır,

Burada ilginç olan şudur, boş atışlarda valf açık kalma süresi kısa olmasına rağmen önü açık olduğu bir direnç (tıkaç) olmadığı için silah ciddi hava tüketir, oysa peletli atışlarda önde iteceği bir pelet olduğu için valfin arkasındaki tüp basıncı kadar olmasada valf ile pelet arasındada bir basınç oluşur bu da valfin arkasındaki basınca karşı transfer portundaki basıncın azda olsa direnmesi ile valf kapanma süresi yavaşlar valf daha uzun süre açık kalır ama ön tarafındaki dirençten dolayıda aşırı hava tüketemez,

Bu testi 30 grains 5,56 solid pelet ile özel modlu silahımda (270cc tüp hacimli) tüpte 200 bar hava var iken ilk 10 atışın her atışında 5 bar harcarken, aynı test'i aynı silahla aynı şartlarda peletsiz yaptığımda her atışta 7,5 düşme gözlemledim.

Yani aynı kalibrede ağır pelet kullanımında hafif pelete göre daha az hava harcıyor diyebiliriz.

yani harcadığı hava miktarına göre de pelletin enerjisini ayarlıyor diyebilirmiyiz mustafa abi ?

Malum yaşadığımız dünyanın başındaki en büyük felaket küresel ısınma ve bu felaketi daha da tetikleyecek bir sorun daha var o da küresel soğuma bu ikili bir araya gelince teorik olarak dünyanın dönüş hızı azalabilir ve şu anki teknoloji ile çözemeyeceğimiz sorunlar ortaya çıkaracak ki NASA da açıkça bilinip açıklaması yapılmayan bir bir küresel soğuma sorunu da yakın zamanda gündemimizi meşgul edecek
    komplo teorisi olarak bakarsak haarp projesi olarak bilinen bir proje bizi bu zamana getirdi şu anki teknolojinin 65 sene ilerisinde projelere sahip olan bu proje ilk başlarda deprem hortum vs gibi doğal afetlere karşı bunlardan çıkan enerjinin depolanması ve ileriki zamanlarda oluşacak afetlerin zamanlarını belirlenmesi için bulunan bu proje daha sonra bu tip afetlere karşı bizi daha silahsız bırakması gibi bir sorun ortaya çıkmasını sağlamıştır
    ve bu küresel soruna karşı küçük küçük parçalar ile savaşmaya başlamalı ve kitlesel olarak bu savaşı teşvik etmeliyiz
    sonsuz saygılarımla

neyse arkadaşlar. önemli deil. varsın delmesin tenekeyi. denemediğim bir tek crossman pointed premium kalmıştı onuda deneriz artık. yanlız şu var ben o mesafeden direk tenekeye nışan almama rağmen vurdum. yani düşme olayı sıfır dosdoğru gidiyor mermi şaşmadan. hafta sonu 100 metre ve üzeri şişe denemesi yapıcam. umarım onlardan olumlu sonuçlar alırım.

sevgil arkadaşım öncelikle foruma hoşgeldin demem için biraz geç kaldım beni affet
    bu konuda şu verdiğim linki bir oku
    İlginç bir soru "2"
    aynı mekanizmaya sahip biri 4.5 mm diğeri 5.5 mm iki tüfekten 5.5. mm olanı daha düşük bir hıza sahip olması ve çapının büyük kütlesinin bir miktar fazla olması münasebetiyle hızını daha iyi koruyarak uzak mesafelere daha etkin olarak gideceğini düşünüyorum