tam destekli atışlar ise yeter ve gerek kadar iyi atışlar
muhendisbey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
teşekkürler mustafa abi paylaşım için bir de pelet tipini sormak istiyorum bilmeyen arkadaşlar için yararlı olur düz uçlu sivri uçlu filan ama sadece bc değerleri mi farklıdır tahribat konusundA kıyası nasıl olur
-
estağfurullah biz de zamanında birçok kişinin başını ağrıttık ağrıtmaya da devam ediyoruz
-
Chairgun2 Programı ve Türkçe anlatımlı kullanımı " Xaupau "
bu linkteki programı kullanarak daha hassas veriler elde edebilirsin -
sorumu yanıtlayan ardaşlara çok teşekkürler.
-
TheNightHawk arkadaşım cevabın için sağol da, biz sadece namlu ile plastik dipçik söktük başka biyerini sökmedik.neresine gres yapacağız diye sadece yanlarda 2 vida ve tetiğin arkasında dipçiği tutan diğer vida ile birlikte 3 büyük vida söktük.gres bulalım da sonra hallederiz dedik tüfeğin vidalarını taktık ve tüfek kurulmadı bidaha.3 gündür sök tak tekrar dene olmadı.tetik mekanızmasında hiçbireşeye dokunmadık ama bir daha da kuramadık
Sadece 3 vida söktüğünüze eminsininiz dimi muhtemelen gözünden kaçan küçük bir pim vs gibi bir parça olmasınbir de bu linki incele
Gamo CFX Royal Şema ve Ayrıntıları -
arkadaşlar merhaba . konu namlu kalitesi iken namlu konusunda sizlere bir sorum olacak.hatsan üretimi bir tomahawk a, loather walther namlu takılabilir mi?bu mümkün müdür? saygılar.
yapılabilir ama zahmetli ve pahalı olur
-
Söz konusu silah Hatsan olunca gayet normaldir. Belki hatsan mühendisleri kundak vidalarının gevşemesini engelleyince kundağın kırılacağını hesaplamamışlardır. Ya da SAS gibi kundak vidasının yanına bir conta koyarak geri tepmeyi azaltma denemelerinin prototipini ilk hatsan mod90 da denemeye başlamışlarıdr ne dersin?
"Mrb.Aynı sorunu bende yaşadım ve locktite kullandım vidalar gevşemedi fakat vidaların altından kundak her iki yandan da çatladı ve kırıldı.yani locktite plastik kundağın kırılmasına neden oldu,saygılar..."
Burada suç hatsan da mı, vidada mı , loctite da mı yoksa bende mi?
+1 murat abi -
bir aksilik çıkmazsa ben de varım polat abi

-
-
-
Sonuna kadar dikkatle inceledim, mühendislik okumamış kişilere dahi çok şey verebilir.Bence forum üyesi arkadaşlar diger
yazışma gruplarında bu bilgileri mümkün olduğu kadar çok paylaşmalı.Sonsuz teşekkürler.Çetin abi beni tanırsın saha deneyimimi bilirsin ama bu tip mühendisler bizim gibi işine dört elle sarılan işini bilen mühendislerin adını lekeliyorlar. bu kabul edemeyeceğim bir konu, bir turşu çıkacak hatalı imalat yaptıracak bunun ceremesini biz çekeceğiz allah korusun
-
Selamlar,
Boş bir anınızda okuyup gözden geçirmenizde fayda var.
Değerli paylaşımın için teşekkür ederim. Daha öğrenmemiz gereken çok şey var. Bunları gördükçe mesleğimden utanıyorum. Ama şunu da unutmamak gerekir ki bu mühendislere eğitimi veren de bu hocalar
-
Hayırlı olsun galiba global kriz etkileri yavaş yavaş geçiyor

-
Allah olmayana da nasip et ya rabbim
-
mustafa abi bir konuda uyarmak istiyorum telefonundaki sorun şarj tutmuyor diyorsun bunun 3 nedeni olabilir
1- bataryanın ömrü bitmiş olabilir (akla ilk gelen bu olur)
2-Telefonun içindeki şarj ile ilgili olan şarj entegresi bozulmuş olabilir (bunu birçok teknik servis gözardı eder)
3- şarj soketinden entegreye giden hatta oksitlenme kopma vb kesilmelerden dolayı yazılım hataları verir (bu hata akıllarına bile gelmez)bu sorunlardan bir yada birkaç tanesi beraber ortaya çıkabilir
-
Artıkılın dürbünün tam olarak optik merkezi ile kesişmesini sağlıyor. Böylece paralaks hataları azalıyor ve kullanılabilir dikey-yatay ayar aralığını artırıyor. Optik merkezlemesi yapılmış bir dürbün shim kullanarak sıfırladığında dikey ve yatay ayar düğmeleri tam orta noktasında sıfırlanmış oluyor. Mantık kurarak dürbünden geçen görüntünün en aydınlık noktası optik merkezde oluştuğu için optik merkezlenmiş artıkıl üzerine düşen hedef de dürbünün en aydınlık noktasına denk gelecektir. Daha aydınlık bir hedef görüntüsü oluşur.
Acemiliğimi mazur görün shim nedir
-
erdem bey optik merkezleme ile ilgili linki verebilir misiniz detaylı açıklamaları için. Artıları eksileri kullanım amacı nedir herhangi vuruş mesafesinde nasıl etki yapar bunları öğrenmek iyi olacağı kanısındayım
-
mustafa abi size bir şey sprmama izin verin
diyorsunuz ki hatsanın kötü yanlarını söylediğimde ticari kaygı duyuyor diyorlar bu yanlış mı siz elinizi taşın altına koyarak bu silahları getirteceksiniz buna ticari kaygı duyuyor diyecekler
o ticari kaygısız arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum airarms vs elit markaların distribütörlüğünü alın türkiye ye getirin sizi de deneyelim -
Şimdi Hoş geldiniz aramıza
sadece şaka yapıyorum ama bu kadar sık sorun vermesi garip