muhendisbey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

FX T12 ve diğer ahşap modellerde sadece ahşap olarak kaliteli Ceviz kullanılıyor ve daha bizim alışımızda ahşap farkı 200.oo Euro,

Fakat bugün 2009 fiyat listesini gönderdiler buna göre ceviz kundak farkını 150.oo Euroya çekmişler, tabi buraya geldi vergiler - KDV derken yine 200.oo Euroyu bulacak, ve yeni listede Storm ve Gladiator ün PA "pump action" modelleri üretimden kaldırılmış bunun yerine FX Royale 400 Ceviz kundak önden 400 cc tüplü model ilave edilmiş, ama bu kriz ortamında bu yıl için ithalat düşünmüyoruz.

ben de mi bir hata var da royal 400 ü nette bulamıyorum

en iyi fx modeli başlığını ne ye çevirdiniz ...öğrenemediniz hala av yasak havalı tüfekle 40 kere yazdık hala av diyorsunuz yaww... X(

sende bütcene göre birşey belirle revo var bende süper al birtane uçana kaçana sık. ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

kızma abi dalgınlıklarına gelmiştir

Valf sisteminin, hem valf mili ve hem karşılığında çelik oluşu, çekiç, çekiç yayı, mesafelerin hassas kalibre edilmesi vs.. bir çok etken var, 960 fps namlu çıkışı olan Gladiatorün çekici sadece 16 gramdır, AirArms 900 fps hızı yakalayabilmek için kullandığı çekicin ağırlığı ise 44 gramdır, şimdi düşünün, yaylı silahlarda piston ağırlığının fazla olmasının silahın tepmesini artıracağını hatırlatmama gerek yok sanırım, işte bu yüzdendirki FX kullanıcıları özellikle uzak mesafe atışlarında bu özelliğinde sayesinde çok daha hassas guruplar oluştururlar.

mustafa abi benim sorum geldi
    peki estetik ve teknik modifiyeye en yatkın model hangisidir geliştirmeye en yatkın model kundakta tüp olmaması dolayısıyla T 12 diyebilirmiyiz. nihayetinde 30 stabil atış bana yeterli

Ben Evanix kullanısı olarak evet Erdem abinin dediklerine katılıyorum.

Yanlız tetiğin ağırlığı atıştaki istikrarı bozduğu tam olarak söylenemez.

Madmax arkadaşımız neye dayanarak söyledi bilmiyorum ama horozun düşme anında dürbünün titremesi yada sarsılması diye bir şey yok.

Şu sıralar ben kendi tüfeğime birkaç ufak mod yaptırıyorum. Tetik yumuşatması reguletör uygulaması gibi...

Bu modlamalar sonucu tahminlerimize göre 1000 fps ile oldukça stabil atış yapmayı planlıyoruz...

peki cem muhtemel evanix alacak arkadaşlara yardımcı olması amacıyla detaylı olarak bir topic açarmısın. Ne nasıl ve neden yapıldı

güzel olabilir, ama ben daha önce yazdığım gibi dürbünün kliklerini bozmaktan korkuyorum açıkçası. şu anda yaklaşık olarak 50-60-70-80-90-100metreleri kliklerden ayarlayabiliyorum (chairgun sağolsun), 20-50metre arasınıda tam güçte direk vuruyor Gladiator sağolsun.

ama cırt-cırt 50m, cırt cırt 100m derken dürbün bozulursa çok canım sıkılır, güzel ülkemde bulunmuyor namussuz ;şrofls;.

peki üstad klik ayarı yapmaktan ziyade chairgun yardımı ile sıfır noktasını mildot lu dürbünde mil cinsinden kaydırmak ve bunu 20 m den başlayarak +5 m ler ile çoğaltılamaz mı

Hayırlı olsun isabetli kazasız belasız sorunsuz günlerde kullanın yeni silahınızı. Mustafa beyin yaptığı çok şık ve ince bir düşünce. Esnaf olmak böyle olmalı bence. Elden alışveriş yapıp çay içmek sohbet etmek gibisi yok.

+1 çok haklısın üstad mustafa abinin bu davranışı karşısında saygıyla eğilmek gerekir

vay çetin abim patlattın bombayı allah kazasız belasız isabetli kuvvetli tatminkar tek delikli vs. atışlar nasip etsin
    not allah olmayana da nasip etsin
    çok iyi ettin abi
    senin bir de dürbün sorunun olacak galiba onu da en kısa süre de halletmeni tüm kalbimle umuyorum

Zannetmiyorum çok zor, adam sıfır silahı satın alıyor, emek verip modluyor vs... sanırım sorsak fiyatını 2.000 Euro isteyecektir, ayrıca getirtmekte ayrı bir sıkıntı, Güzel olan bunlara bakarak cesaretlenip, sizin bir Diana alıp bu modlamaya kalkışmanız olurdu, Örneğin ben yaptım, Benim Mod54 ü A dan Z ye neredeyse yeniden ürettim, 1,5 yıldır uğraşıyorum, sadece kundak modifiyesi kaldı, daha doğrusu silahta yaptığım radikal değişiklikler sonucu orijinal kundağı artık olmuyor.

+1 çok haklısın mustafa abi ama herkesin elinde yeterli alet edavat yok yeterli tecrübesi yok. Modifikasyonda muhtemel bir hata geri dönüşü olmayan zararlara yol açabilir nihayetinde bu işin ekonomilk kısmını düşünfüğümüzde cesaretimiz gerçekten çok sert bir şekilde kırılıyor

Boşa harcanmış emek zaman ve para olur bence.Dürbünün büyütmesini değiştirdiğinizde içerideki tüp de oynadığından zaten bir işe yaramayacaktır.Ayrıca artıkıldaki milimetreden bile küçük oynamalar sıfırlama noktasını bozacağından bu kadar hassas bir işlem olacağını düşünmüyorum.En güzeli kaliteli bir dürbün alarak alacağınız her tüfekte kullanmak bu hobiden soğumamak aksine daha çok bu hobiye ısınmak.Sonuçta bunun adı hobi ve ne kadar harcarsanız o kadar tatmin olursunuz

Üstad yeterli zaman , emek ve para varsa cesaretini teşvik etmek iyi olur. bu tip boş bile olsa uğraşlar daha iyi fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur kanaatindeyim

;d;;d;;d;
    ezberden ziyade profesyonel teknik destek alarak bu tür işlere girmek daha güvenli olur
    not: tabi ki de hatsandan daha kalitelidir benim görüşüm ;lol;;lol;;lol;;lol;;lol;
    ama bu tasarımınız için tebrikler

çok özür dileyerek şunu sormak istiyorum ülkü abi . bu temel balistik bilgilerini içeren yazılı bir kaynak var mı
    Abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim başını ağrıttım

Boy-kütle oranı elbette ki cok önemli. Merminin yapıldığı malzemenin özgül ağırlığı veya ceketli mermiler için ortalama yoğunluğu (gr/cm3)ne kadar büyükse, BC de o oranda büyüyor. Bu nedenle özgül ağırlığı yüksek olan metal veya alaşımlar kullanılıyor.
    Merminin boyunun çapına oranı da önemli. Boy uzadıkça, mermiyi stablize edebilmek için gerekli devir sayısı da artıyor. Bu oran 2 iken, 350-400 mm/1 yiv-set dönme oranı, 900 - 1400 fps arası hızlarda yeterli olurken, VLD (Very low drag) mermilerde boy/çap oranı 5-7 gibi olup 3000 fps de stablizasyon için gerekli dönme oranı 130-140 mm/1 e düşüyor. Bu da 400.000 devir/dakika üzeri bir değer ki mermiyi bu devre çıkartmak ta ayrı bir dert, bunun için "gain twist" denen, fişek yatağında 250 -300 mm/1 olarak başlayıp namlu ucunda 130-140 mm/1 tura ulaşan değişken bir yiv set yapısı kullanılıyor.
    Bir diğer sorun da, 400.000 devir/dakika üzeri gibi çok yüksek bir devirde parçalanmayacak sağlamlıkta mermi yapmak. Ceketli, kurşun dolgulu mermilerin bu şartlarda hiç şansları yok. Ancak bronz veya pirinç çekme çubuklardan cnc de işlenen mermiler bu güçlere dayanabiliyor.
    Netice olarak, hafif metallerden (mesela aluminyum) mermi pek bir işe yaramaz, uzun mermilerde ise standart silahlar fayda sağlamaz.

ülkü abi bu değişken yiv-set dizaynı standart silahlarda uygulamalarında ne gibi bir dezavantajlar sağlıyor ikincisi birde değişken yiv-set yapısı için varsa çizimleri ile anlatabilir misin nasıl yapılıyor geçiş aralığı nasıldır

peki ülkü abi pellet boyu ile kütle arasında optimum bir oran var mı yani boy ile kütle arasındaki oran xxx değerini geçerse olumsuz yansır diyeceğimiz oran varmıdır