muhendisbey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

slm.sizi çok iyi anlıyorum,bir iki hafta öncesine kadar şu an sizin olduğunuz durumdaydım,karar vermekte çok zorlandım diana ların arasında.350 ve 460 magnum!gerçekten karar vermek zor,bir birlerine üstünlükleri olan iki silah.350 daha güçlü piston çapı ve stork boyu avantajıyla,460 ondan biraz daha zayıf ama 350 den daha zarif ve sabit namlu.karar vermemdeki en büyük etken bu oldu benim için.ben 460 177cal.kullanıyorum,gerçekten yaylı bir silah için çok isabetli,dürbünsüz 55-60 m de 5 ila 7 cm civarında gruplar yapabiliyorum.eğer aradığınız güç ise 350 derim,yok hem güçlü hemde karizmatik olsun derseniz 460 ı tavsiye ederim,özellikle 22cal. ı forumdaki bazı arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorlar.bende yakında 22cal. geçeceğim herhalde,öyle görünüyor,kolay gelsin

ithalatçısının stoklarında şu kriz ortamında yok yatagun stoklarında da bitti .22 calibre yani biraz daha sabretmeniz gerekiyor

o zaman hayri abi bu olay küçümsenecek oranda kütleden bağımsız diyebiliriz zira kütlenin işin içine girdiğinde sürtünme kuvveti ve ivme değişecek. o da hafif olanın lehine değişecek ama namludan çıktığında pellet cidarında oluşan kesme kuvvetine karşı göstereceği direnç ağır olanda daha fazla olması muhtemel değil midir bunu da işte üstadlara sormak gerekiyor.
    sonsuz saygılarımla

Ben dün akşam Mod 25in yanında gelen metal hedef kutusuna patriot ile atış yaptım.4,5 mm eunjin 16,1 grain. Kutu kalktı gitti resmen ;şrofls;. Sonra Mod 125 5,5 gamo promagnum 15,43 grain ile atış yaptım. Keşke yapmasaydım ;lol; Kutunun arkası yaklaşık bir santim parmak gibi şişti ve 5 santim çapında iç ve dış tarafta boya yok. İkinciyi yerse eminim delinir. ;( Krono yok ama etkiyi kesinlikle göstren bir deney.

hayri abi sende eşit ağırlıkta 4.5 ve 5.5 mm pellet yok mu varsa onlarla bir deney yapsak ya da chairgun programından hız verilerini yazar mısın bir ön bilgi olması için

Evet çok haklısın üstad bu çoklu bir denklem ama benim dediğim şey teorik bilgi gerekli mühimmat bulunup crono ile ölçüüm yapılıp deney sonuçlarını ölçmemiz lazım ben bu olayı sadece temel fizik kanunlarına göre irdeledim hatam varsa özür dilerim ukalalık etmek istemem (işin içine namludaki sürtünmeyi de katsak yine kütle ile alakalı olduğu için sonuç pek değişmiyor)
    sonsuz saygılarımla

sevgili üstad orada bahsetnek istediğim şey piston hacminde sıkışan havanın bir basıncı olacaktır. iki 4.5 mm ve 5.5mm in enkesit alanı farkında 5.5 mm daha büyük olacaktır kuvvet=basınçxalan formülünden de görüleceği gibi pelletin harekete başlangıç hızı daha 5.5 mm de daha fazla olacaktır. kuvvet=kütlexivme de de bu durum görülebilir kütle sabit 5.5 mm de kuvvet büyükse hız da büyük olur hızı fazla olan düşme miktarı da daha düşüktür.
    sonsuz saygılarımla

Çook eskiden açılmış bu konu ama hortlatayım dedım..Şimdi ben 1. nesil patriot alsam 4.5 ve eunjin(16,1) kullansam 5.5 kadar etkili olur mu? Ya da bu ayarda daha ekomomik bi pelet var mı piyasada?

olmaz arkadaşım çünkü aynı ağırlıkta aynı tüfekten atılan biri 4.5 mm mermi diğeri 5.5 mm mermi den 5.5 mm daha hızlı olur çünkü arkasındaki basınç fazladır ve itme kuvveti d dolayısıyla fazla olacak çıkış hızı fazla olacak daha az düşme yapacak X]#+, 5.5 mm daha etkili olacaktır
    sonsuz saygılarımla

Bugün bana bir tane hediye edildi :D . Tamamen el yapımı ve 10 metreye kadar avcılıkta kullanılan türden. 10 metrede ayakkabı kutusunu çift taraflı delip geçiyor. :thumbup:
    [gallery]1646[/gallery]

hayırlı olsun hayri abi allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

şimdi şöyle düşünelim 1000 fps hızda bir hesap yaparken 3.069 gibibir katsayı ile çarparsak 3069 olur aynı hızı bir hassasiyet ile metrik olarak kullanalım 304.89 m/s x 3.069 = 935.7381 bir hassasiyet ile hesapta 935.7 olurbu da hassas,yetin % 4 ( 3.8 ) azalması demektir mühendislik de %2-3 hassasiyet kabul edilirken fazlası hesap yanlışlığı olarak baştan hesaplanması istenir anlatabildiysem ne mutlu
    sonsuz saygılarımla

şimdi gözden kaçırdığımız birşey var pcp silahlarda atışlar arası 10 fps olduğunda stabilite si kötü diyoruz bu metrik olarak 3.05 m/s eder kullandığımız 5.5 mm pellet 16 grain olsa bu 16x0.065=1.04 gram eder biraz daha hassas çalışmalariçin bu birimleri de kullanmamız gerekiyor
    sonsuz saygılarımla

Doğanın dengesi deyince aklıma geldi...

Temel yediği gofretin ambalajını denize atınca yanından geçmekte olan kadın Temel'e çıkışmış:
    -Denize çöp atmasana be adam, doğanın dengesini bozuyorsun!
    Temel cevaplamış:
    - Ula kari manyak misun? Ben ne Doğan'i tanirum, ne de yengesini bozayrum!

;lol;;lol;;lol;