kadir abi ellerine sağlık önce cesaretinden dolayı sonra da yüksek el becerinizden dolayı tebrik ederim
muhendisbey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
eyvallah kardeşim allah razı olsun
-
evanix in pelletlerini kullanan arkadaşlar yorumlarını alabilirmiyim
-
kısaca özetlersek adamın biri okla alaca geyik avlıyor
Sinirden çıldırıyorum -
niye şaşırmadım merak ediyorum
sadece şaka yapıyorum -
İstanbul'dan araç konusunda yardımcı olabilecek arkadaş olursa bende çok isterim gelmeyi.Bir de saat kaç gibi olur?
istanbulda nerede oturuyorsunuz
-
valla eğer müsait olursam gelmeye çalışırım
-
Gamo bunu yapmıştı zaten.
peki yeterince sağlıklı oluyor muydu ?
-
hocam ilgi cekici birseyler bulabılırsın mesela kapsülün içinde küçük yuvarlak saçmalar olabılır.ve namludan cıktıgında dagılırlar bunuda ılerde dusun olursa ben alırım

Mustafa kardeşim bu söylediklerin gerçekten ilginç ama pcp veya pistonlu-yaylı tüfekler için pek uygun olacağını sanmıyorum. çünkü öncelikle sanırım güç yetmeyecek ve namlu içinde dağılmaya başlayacağından bu namluya zarar verecektir diye düşünüyorum sanırım yine de sen bu bilgileri teyit et
-
bende ürünlerinin arkasında olanları desteklerim.
tek şartla: aynı hatayı tekrarlamamak.
not: bu silahları az bir vakit-para harcayarak düzeltmeyerek. Milli serveti heder etmektedirler.
açıklama: yaşattıkları cansıkıntıları-garantiden harcadıkları paralar-değiştirdikleri tüfekler/parçalar, nakliye/kargo paraları gibi paralar Milli Servet'tir ve inatçılıkları nedeniyle heder olmaktadır. Üstelik bir ticarethanenin ilk düşünmesi gereken kendi karlılıklarınıda düşürmektedir, isimlerinin değerini de.
+10000000

-
arkadaşlar galiba bu olayı yeknesak olarak değerlendiriyoruz biraz daha toplamsal ( kümülatif ) olarak değerlendirmemiz olaya daha geniş çaplı bakmamız daha iyi olacağını düşünüyorum.
-
teşekkür ederim arkadaşlar. her ne olursa olsun yerli bir firma olduğu için gözümde hatsanın yeri birbaşka bırakın giden bi heves olsun. benim gönlümü gayet tatmin edici bir şekilde aldı hatsan. Allah razı olsun. ben eminim hatsan daha da gelişecek ve gayet kalite yönünden üstün ürünler verecek bize. bi 3-4 sene kadar önce havalı silah konusunda böyle atılımları yoktu hatsanın belkide bu kadar ciddiye almıyorlardı. şimdi müşterisini dinleyip hatalarını kapatmayı deniyor. belki % 100 hatasız olamıyor ama uğraşıyorya o yeter. yaşasın yerli sanayimiz. eminim hatsan bizi gelecekte pek çok kez gururlandıracaktır. Allah yolunu açık etsin hatsan

saygılarım sunarım
Eraysevgili eray arkadaşım inşallah senin dediğin gibi olur
-
nacizane ben de çekirdeği savunuyorum
bu arada bie şeyi de düzelteyim
mermi İng. projectile Alm. Geschöss, Projektil Fr. projectile (fizik terimleri sözlüğü)
Büyük hızla atılan ve bu sırada edindiği devinirlik ile devinimini sürdüren nesne.
yani her türlü avcılık ve atıcılık mühimmatını mermi olarak adlandırabiliriz bu da terimi alt terimlere ayırmamız gerekliliğini ortaya çıkarır. Ve bu nedenle de ben sadece çekirdek olarak adlandırdımsonsuz saygılarımla
-
Özür dilerim bunu beklediğini düşünmemiştim
neden sorduğuma gelince hepimiz her konuda her şeyi bilemeyiz bilenlere danışırız öncelikle onların düşüncelerini alırız kendi bilgi süzgeçimizde değerlendirir ve asil cevabı bulmak için önemli bir adım atmış oluruz. Bunlardan birini eksik yaptık mı acaba diye bir düşünmek için. Nihayetinde burda senden benden birçoğumuzdan bu konuda daha tecrubeli üstadlarımız var. Onlar bizden belki de daha detaylı bir irdeleme yapabilirler kanaatindeyim -
ben burada müdahil olmak istiyorum

bana saçma demek hakikaten saçma geliyor. ama anlatırken anlamayanlara "tek saçma atan" gibi bişey söyleyince bazıları anlıyor. Ama bence saçma av fişeklerinin içine doldurulan, numaraları olan (ben bilmiyorum) küçük küresel kurşun tanelerdir.
saçıldığı ve geniş alanda tahribat yarattıklarından "saçma" adı verildiğini sanıyorum. bizim havalı silahlarla attığımızda ise dağılmaması tercih ediliyor.
yani saçılmaması (saçma olmaması) gerekiyor. bu nedenle "saçma" terimi yanlıştır ve adı pellet olmalıdır.+1 çok haklısınız üstadım
-
-
-
tamam deniz sen haklısın ben yanlış biliyordum düzeltmek için gereğini yaparım
-
Deniz bu terimin ne olduğunu bilmemen gayet normal çünkü deprem mühendisliği konusunda bir terimdir bilmeyen anlayamaz ama biz şu anda ne olduğunu bildiğimiz bir nesneye karşılık arıyoruz. hepimiz bu nesnenin ne olduğunu gördük pellet dedik diabol dedik vs ama hangi kelime bunu karşılar hangi kelime karşılamaz bu apaçık ortada. Körü körüne savunma yapma senden haddim olmayarak bunu isteme cürretinde bulunuyorum
-
sadece küre yapılılara saçma deniyorsa eğer bu kadar insan pelleti öğrenmeden önce buna ne diyordu.
deniz sana basit bir şey soracağım spektral accelerasyon nedir ?
cevabını tahmin ediyorum bu terimin ne olduğunu bilen lütfen yazmasın