Sevgili eblemiş değerli açıklamalarına katılmamak elde değil bu değerli açıklamalarından dolayı sana teşekkür ederim. pellet ismini kullanımına devam ederken böyle bir beyin fırtınası beni (kendi adıma ) biraz zorladı. Ama sana şunu sormama izin verirsen sevinirim bu tip bir karşılık ararken olayı sadece dil açısından mı yoksa hem dil hem de teknik terminoloji açısından da araştırmak gerekmez mi idi.
sonsuz saygılarımla
muhendisbey tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hayır kalın hayri mermisi

kalın hayri çekirdeğini sonuna kadar destekliyoruz
-
bu aynen hayvansal egoları tatmin etmek gibi br şey
-
Arkadaşlar forum içerisindeki sorunları aşmak için isim arıyoruz dışarıyı düşünmeyelim daha sonra bu seçtiğimiz çekirdeği dışarıya nasıl kabul ettireceğimizi ayrıca tartışalım
sonsuz saygılarımla -
benim hesapta yanlışlık yoksa 478 m ye kadar etkir çünkü yaklaşık 1000 fps hızla namludan çıkar mermi ağırlığına göre hesaplanırsa 500 m civarı bir sonuç çıkması gerekir
-
iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş

-
sayın arkadaşlar bu ankette yazılanları baştan okudum da bir yanlış anlaşılmayı engellemek istedim biz bu forumda kullanılmak üzere bir teknik terim arıyoruz sanırım. dışarıda nasıl isimlendirildiği bizi ilgilendirmez. bu forum içinde bilgi paylaşımı yaparken kullanılmak üzere bir terim arıyoruz dışarısını şu an için unutalım diyorum
-
Daha Çok Göster
-500lük .22 FX Pellet istiyorum, 16g, 4 kutu olsun.
- abi burda mı yiyeceksin? paket mi yaptırayım?-500lük .22 FX Pellet istiyorum, 16g, 4 kutu olsun.
- reçetesiz satmıyoruz abi.

saçma'lamayınnn
-
Bu pelletlerin lakerdası da güzel olur mu ya

-
-Merhaba kolay gelsin ben ordan 2 kutu havalı tüfek saçması alabilirmiyim ?
-Tabikide hemen vereyim
-Teşekkürler-Merhaba kolay gelsin ben ordan bi kutu havalı tüfek mermisi alabilirmiyim ?
-Nasıl yani ? 7,62 mi olsun 7,65 mi ?
-Yok ben vazgeçtim almıyorum
Demekki bir kutu havalı tüfek saçması Almamız lazım 
Abiler bu satıcıda bir sorun kalibre malibre neyim hiçbir şey sormadan .177 mi .22 mi .25 mi non toxin mi ucuz mu pahalı mı demeden veriyor çekirdeği
helal olsun bu satıcıya
-
Aslında bu pelletlerin esas adı "DİABOL" diye biliyorum.
Bilenler vardır elbet aramızda ama. "DİABOL" kelimesi gayet güzel.
Valla bu daha çok karıştırır ortalığı

-
O zaman Fx e mermi İnce Mehmete saçma diyelim.

-
en basit olarak eğik atış denklemlerini kullanabilirsiniz.yada xaupaunun chairgun 2 programının yardımı ile yapabilirsiniz
-
mustafa bey mesela biriyle burdan alışveriş yaptık arkadaşa dedimki telefonda 2 kutu mermide benden hediye dersek mazallah bizi etö den sorgulamasınlar bu ne mermisi diye

merak etme kardeşim senin telefonunu savcılıkdan izin almadan dinleyemezler ikincisi sende ne amaçlı olduğunu belirtirsin telefonda olur biter
-
mustafa abi oylamayı açık yapalım öyle daha iyi olur
Bu konu hakkında İhtiyar ülkü abinin de düşüncelerini belirtmesini istiyoruz. -
Arkadaşlar yarın sizinle olamayacağımçünkü evde tamirat yaptırıyordum bir sorun çıkmış onu halletmem gerekiyor gerçekten çok özür dilerim
sonsuz saygılarımla -
deniz benim bildiğim saçma belirli bir alana yayılan mühimmat olarak adlandırılır
çekirdek mühimmatın belirli bir hedefe giden kısmı olarak terminolojik olarak açıkladık mı sorun kalmaz
nihayetinde forumda silah kaynak bilgi bölümü oluşturuluyor burdan ne ne demek rahatlıkla öğreniriz
sonsuz saygılarımla -
pelet: türkçeye yerleşmiş bir sözcük değil,foruma yeni gelen biri ne olduğunu anlamaz,satıcılar ya da havalı tüfekle ilgilenmeyen arkadaşlarımız hiç anlamaz,pelletten bir farkı yok.ayrıca farklı bir sürü anlamı var.
mermi: bizim kullandığımız mühimmatın anlamını tek başına karşılamıyor, havalı tüfek mermisi diyecek olduktan sonra satıcıya pellet kelimesinin anlamını açıklarım ben.hani tek bir kelime bulacaktık

çekirdek: bunu zaten direk geçiyorum.yukarıda açıkladım. mermi ve çekirdek tek başına kullanılamaz. havalı tüfekte kullanılacağının açıklanması gerekir.
saçma: bilinen 2 anlamı var.birisi havalı tüfek saçması,diğeri de fişeklerde kullanılan saçma.aralarında bir karışıklık çıkması mümkün değil.saçma dendiğinde fişek içindeki saçmayı anlamaz kimse.çünkü fişek içindeki saçmalar fişeğin ayrılmaz parçasıdır.onlar olmadan fişek yoktur.yani o saçmalar mermi çekirdeği gibidir tamlama ilişkisi bakımından.zaten cümle içinde kullanıldığında aradaki fark hemen anlaşılır.ayrıca saçma bu mühimmatın en bilinen adıdır.bb lerle de karışmaz çünkü airsoft sporunun türkçe terminolojisi yerleşmemiş.neredeyse bütün kelimeler ingilizce.ben hiç bb ye saçma diyeni duymadım.bb lere ancak boncuk denir.

sözün özü:kelimenin bulunmuşu varken kelime bulmaya çalışmayalım.bulunmuşu yaygınlaştıralım.
birşeyi düzeltmemiz gerekiyor deniz fişek bu ekipmanın tüm adıdır nihayetinde sana kalibresini ve kaç numara saçma istediğini , tipini soracaktır
saçma zaten saçılmakdan (belirli bir alana yayılmakdan) geliyor arkadaşlar havalı tüfek mühimmatı saçılmaz direk hedefe gider -
hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun
-
arkadaşlar gelin şuna çekirdek diyelim hem kolay hem uygun hem de espritüel hadi ama

-
eee arkadaşlar neye karar verdik