rustumutlu adlı kullanıcının mesajları

    Tetik, pistonu serbest bırakır bırakmaz, yayın ve pistonun güçlü bir ileri hareketi vardır ve bu, yayın ucunda sabit bir şekilde tetik muhafazasına karşı eşit ve zıt bir harekete neden olur. Bu, geri tepmeye neden olur. Bir yay tabancasına sert darbeye neden olan pistonun ani durmasıdır. Bu ani ileri kuvvet, silahın tüm hareketine neden olur ve dürbünün geriye doğru gitmek istemesine neden olur. Doğru atış yapmalarını zorlaştıran ve dürbünlere zarar veren, yaylı piston tabancasının ileri sarsıntısıdır.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Yukarıdaki videonun 2:30 da yay ve piston hareketlerini görebilirsiniz.

    Emniyet Ruhsatı ne zaman hazırlıyor tam olarak emin değilim, siz evrakları teslim ettikten sonra yapılan incelemede Ruhsat almaya hak kazanırsanız Satın Alma Belgesi verilecek ve onunla silahı alacaksınız. 30 gün içinde fatura ve silah ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidip işeteceksiniz. Bu esnada Ruhsat dosyanızda mıdır yoksa tüfek bilgileri dosyaya işlenince mi hazırlanıp size verilecek bilmiyorum.


    Süreci sıralamak gerekirse;

    - Evraklar teslim edilecek,

    - Olumlu sonuç alınırsa Satın Alma Belgesi alınacak,

    - Tüfek alınacak,

    - Tüfek Faturası ile birlikte 30 gün içinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne görülüp işletilecek,

    - Adresinize Ruhsat gönderilecek.


    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bir eksiğim veya yanlışım varsa düzeltmelerini rica ederim.

    Merhaba,


    Bildiğiniz üzere teslim edilen evraklar ruhsat çıkartmak için. Dolayısı ile ilk önce Ruhsat çıkacak, sonrasında satın alma belgesi için başvuru yapılacak. Bu belge ile tüfek alacaksınız ve tüfek alındıktan 30 gün içinde faturası ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidip ruhsata işleteceksiniz.


    Öncesinde tüfek alınırsa 30 gün içinde bildirme ve işletme yükümlülüğü olduğundan ruhsat alamazsanız cezai işlem uygulanacaktır. Zaten Ruhsat çıkmadan satın alma belgesi verilmeyecektir. Sizin silah için uygunluğunuz teslim edilen belgelerin neticesinde ruhsat hakkı kazanmak ile olacaktır.


    Kod olayını bilmiyorum, önceleri yoktu, yeni uygulama getirilmiş sanırım.


    Bu konuda en çok Av Bayilerinin bilgisi olması gerekir. Sonuçta bu onların işi ve her gün profesyonel olarak yapıyorlar. Kanun, kararname, yönetmelik v.b. gelişmeleri gün ve gün takip etmeli ve bizleri doğru bir şekilde bilgilendirmeli.

    Kurşunun insana ve doğaya verdiği zarar sebebiyle hedeflerimin arkasına tahta koyarak mümkün olduğu kadar pelletleri toplamaya çalışıyorum. Pelletlerde kurşun kullanılmasını istemem, fakat kurşunsuz saçmalar istenilen neticeyi vermiyorsa bu da bizim için büyük bir sorun olacaktır. Umarım büyük üreticiler bunun üstesinden gelirler.

    Peki kurşunsuz alaşımın istenen neticeyi verememesinin nedeni ne olabilir?

    Merhaba,


    Yurt Dışından ürün getirme ile ilgili Gümrük Mevzuatında yapılan güncellemeler hakkında iki yeni haber duydum ve paylaşmak istedim;


    1- Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen ürünlere Gümrük Vergisi %30 olmuş,

    2- Daha önce 1.500.-Euro olan Ticari Mal sınırı 150.-Euro olmuş. 1 Mayıs itibari ile 150.-Euro üzeri ürünler Ticari sayılacak ve Gümrük Müşaviri aracılığı ile işlemler yapılabilecektir.


    Konu ile ilgili detay yok, yeni uygulama olduğu için tam olarak nasıl işleyecek bilinmiyor. Detaya ulaşabilen arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ederim.


    Vergi ve KDV ekleyince fiyatlar zaten çok artıyor, Ticari İşlemler devreye girince maliyet kat kat artıyor diye anlatılıyor youtube de. Sanırım bu saatten sonra ürün getirmek oldukça zor olacak.

    Merhaba,


    Geçmişte yaşanan olaylardan dolayı Aile Hekimleri haklı olarak böyle bir sorumluluk almak istemiyorlar. "Atıcılık Lisansı Yenileme" için sorun yaşamamak adına e-devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu ( Kişiye Ait Sağlık Bilgi Formu EK-6) 'nu doldurdum ve çıktısını alarak Aile Hekimine giderek lisansımı yenilemek için "Spor Yapmasında Sakınca Yoktur" Sağlık Raporunu aldım. Size tavsiyem e-devlet üzerinden bu formu doldurup çıktısı ile mümkünse sizi uzun süre tanıyan bir Aile Hekimine giderek raporu istemeniz. E-devlet üzerinden girilen bilgilerin sorumluluğu tamamen size ait olduğu için bir nebze Aile Hekimlerini sorunluluktan kurtaracaktır.


    NOT: Atıcılık Lisans yenileme için "Sağlık Raporu" almak şart değilmiş. Bunu İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne evrakları teslim ederken öğrendim. Sağlık Raporu yerine "Sağlık Beyan Formu" doldurup vermeniz yeterli oluyormuş. İnternette 18 Yaşından Büyük ve Küçük olmak üzere 2 adet örnek Form mevcut.


    Umarım sorunsuz Sağlık Raporunu alabilirsiniz.

    Lazer kesim yapan firmalardan fiyat aldım, 3 cm , 5 cm veya 7 cm çapında, 5 mm kalınlıkta ve 15 cm sapı olan 30 adet hedef için 250.-TL fiyat istiyorlar. Hedef başına 8,33.-TL yapıyor, adet ne kadar artarsa birim başına fiyat o kadar düşer diyorlar. Adet başına 3-4 TL olur sanmıştım fakat pahalı oluyor, bir de pres ile kesim yapanlardan fiyat alacağım, fakat onlar yuvarlak kesemiyorlar, kare şeklinde köşeli hedef olabilir ancak.

    Gümrükten geçerken sorun olmadı mı?


    Hem izin, hem de gümrük vergisi sorunu yaşanıyor şu anda. Amerika dan %20, Avrupa dan gelen ürünlere %18 oranında vergi ödemek gerekiyor daha önce forumda okuduğum yazılarda.


    Ben de yurt dışına gidecek bir arkadaşıma dürbün sipariş verecektim fakat seyahat güzergahında değişiklik olunca iptal oldu. İyi ki de olmuş, getirecek kişi adına "ithalat izni yazısı" olmayınca gümrükte takılıyormuş.


    NOT: Emniyet Genel Müdürlüğünden "İthalat İzni" alan arkadaşlar varsa nasıl aldıklarını ve örnek dilekçeyi burada yayınlarsa çok seviniriz.

    Merhaba Arkadaşlar,

    Daha önce bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum sitede (yurt dışına çıkmadan önce Emniyet Genel Müdürlüğünden "İthalat İzni" alınması gerekiyormuş) aşağıda bilgiler mevcut, umarım işinize yarar;

    Uygunluk Yazısı

    İthalatı yapılacak dürbün, silah, bıçak vb. maddeler ürün gümrüğe gelmeden önce izin alınması gerekmektedir. Aksi halde izin alınana kadar ürününüz gümrükte beklemek zorunda kalır.

    İthalatında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ithalat izni aranan ürünlerin listesi aşağıdadır.


    9013.10Silahlar için teleskopik dürbünler; periskoplar; bu fasılda veya XVI. Bölümdeki makine, alet, cihaz veya tertibatın aksam ve parçasını teşkil edecek şekilde imal edilmiş teleskoplar
    9013.20.00.00.10Silahlar için olanlar
    93.03Bir patlayıcının itiş gücü ile çalışan diğer ateşli silahlar ve benzeri cihazlar
    (spor için av tüfekleri ve tüfekler, ağızdan doldurulan ateşli silahlar, sadece işaret fişeği atmak üzere imal edilmiş tabanca
    ve diğer cihazlar, manevra fişeği atmak için tabanca ve revolverler, hayvan öldürmeye mahsus sürgülü silahlar, ok-atar tüfekler gibi)
    9304.00.00.00.00Diğer silahlar (yaylı, havalı veya gazlı tüfek ve tabancalar, vuruş sopaları gibi) ( 93.07 pozisyonundakiler hariç)
    9305.10.00.00.00Revolverler ve tabancalara ait olanlar (yalnız şarjörler)
    9305.20.00.10.00Sertleştirilmemiş vulkanize kauçuktan olanlar
    9305.20.00.90.00Diğerleri
    9305.99.00.10.00Sertleştirilmemiş vulkanize kauçuktan olanlar
    9305.99.00.90.11Dipçik taslakları
    9305.99.00.90.19Diğerleri
    93.06Fişekler ve diğer mühimmat ve mermiler ve bunların aksam ve parçaları
    (saçmalar, fişek barut sıkıştırıcıları dâhil)
    (9306.30.10.10.00; 9306.30.10.90.00; 9306.30.30.00.00; 9306.90.10.00.00 hariç)
    93.07Kılıçlar, palalar, süngüler, mızraklar ve benzeri silahlar ve bunların aksam ve parçaları ve bunların kın ve kılıfları

    İlgili Mevzuat: 2015/1 Sayılı İthalat Tebliği EK-4

    Kılıf taşımak için pratik ve az yer kaplıyor fakat kutu içinde taşımak daha güvenli. Tüfeğin her türlü darbeye karşı korunması önemli benim için. Bu sebeple her tüfek için özel kutu düşünüyorum.

    İkitelli Demirciler Sanayi sitesine gidip araştırmak gerek, 3,5,7 mm veya 4,6,8 mm çapında daire, 15 cm saplı en az 5 mm kalınlığında saç kesim yapan firma bulunabilir. Bu hedefler ömürlük olmasa bile uzun yıllar dayanır.