rustumutlu adlı kullanıcının mesajları

    Sayın teknoturk, özellikle spatula hedefi harika olmuş, fazla uğraşmadan hazır metal hedef, elinize sağlık. Kullandığınız spatulaları bir türlü bulamadım, 3-4 nalbura sordum ellerinde plastik saplı ince spatula var yalnızca. İnternet sitelerinde de plastik, silikon veya yine plastik saplı ince standart patulalar mevcut. Aldığınız nalbur spatula markasını veya üreticinin ismini verebilir mi acaba?

    Ufak dijital el kantarı aldım, tetiğe takıp yavaş yavaş çekiyorum fakat tetik anlık ateş edip ağırlığı sıfırladığı için son noktayı cihaz kayıt edemiyor, ben de yakalamakta zorlanıyorum. Gram gram çekip tam tetik ağırlığını yakalamak çok zor. İyisi mi telefon ile dijital ekranı kayıt edip son noktayı görmek.

    Yay ve piston için forumda "Abbey Gun Grease Lt2" yağından bahsediliyor, "https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00WK4YJ5G/ref=dp_olp_0?ie=UTF8&condition=all" sitesinde satışta var. Başka bir sitede de bu yağın standart olduğunu, "TbT Bum-Slide" yağının daha üstün ve kaliteli olduğunu "https://www.airgunmagazine.co.uk/features/how-to-lubricate-your-springer/" yazmışlar. İngiliz bir kaç sitede mevcut fakat Türkiye ye gönderiyorlar mı belli değil. Mail attım fakat cevap gelmedi.

    Bir de tetik ayarı yapmam gerekiyor, biraz sert ve 8-10 atıştan sonra parmağım acımaya başlıyor, tetiğin sertliğinden mi yoksa titreşimden mi bilmiyorum. Parmağım bu hale geliyorsa dürbün ne olur diyerek halen takamadım.

    Tetik ayarı için dijital tartı aldım, ilk fırsatta deneyeceğim. Boş atış yapmamak için uygun bir açık alan bulana kadar bekliyor şu anda.

    Elinize sağlık, tüfeği sökünce bahsi geçen yerleri kontrol etmekte fayda var. Bu arada 18.13 gr pellet ten memnun musunuz, ben 13.43, 14.35 ve 15.89 JSB kullandım, açık havada 15.89 daha çok verimli oldu. Kapalı ortamda tabanca için aldığım pellet toplayan konik hedefi tüfek ile yaptığım 10 m atışlarda hedefin birleşme yerlerinde kopmalar olmaya başladığı için kullanmıyorum, tüfek çok güçlü geldi.

    Haklısınız fakat atış gözlüklerini ne yazık ki özel gözlük gibi gösterip fiyatlarını şişiriyorlar, güneş gözlükleri de cam olduğundan takamıyorum, 3M iş güvenlik için üretildiğinden hem ucuz, hem kırılmaz hem de UV korumalı olunca faydalanmak istedim. Yalnız şu anki fiyatlarına bakıyorum da döviz kurundan dolayı iki katına çıkmış.

    Yurt dışına bir akraba arkadaş giderse dürbün sipariş etmeyi düşünüyordum fakat dönüşte sorun olacak gibi görünüyor. Çıkış yapacak kişinin adına izin belgesi almak gerek sanırım, kendi adımıza alsak kullanabilir mi bilmiyorum. Daha önce bu şekilde gezi amaçlı yurt dışına gidip gelirken kendisine, kardeşine veya arkadaşına hediye amaçlı dürbün getiren oldu mu?

    Dizilleme devam ettiği için Optima'yı takamadım daha, 3M 'in iş güvenlik gözlüklerinden almıştım, gözlerim ışığa çok hassas olduğundan özellikle UV filtreli tercih etmiştim isabet olmuş. Hem güvenlik hem sağlık ikisi bir arada, tüm arkadaşlara tavsiye ederim, atış esnasında mutlaka gözlük takalım.

    Açıkçası benim düşündüğüm yöntemden çok daha iyi; tripod üzerine monte eski bir digital kamera ve kablo ile eski 17" tüplü PC monitörüne görüntü aktarımı. Kablo 10 m, kamera zoom ile 10 m mesafe olasa monitörü yan masaya koyarak ancak 20 m mesafe olabiliyordu ve tabi taşıması mümkün olmadığı için sabit bir sistem düşünmüştüm ve iptal edildi. Bu iş için dürbün alındı, fakat her atıştan sonra tüfeği bırak dürbünü al, not et zor oluyor. Wifi kamera, laptop görüntü ve kayıt oldukça yararlı ve kolay olacaktır.

    Harika bir ürün, önceleri chrony ihtiyacım olmaz diye düşünüyordum, fakat tüfek ve tabanca sayısı artınca hangi silah hangi pelleti sever, yayı yorar mı gibi soruların cevabını arar oldum. Forumdaki arkadaşlar sağ olsun, tecrübelerini ve grupmanlarını paylaştıkları için onların tavsiyesi ile hareket ediyorum fakat biliyorsunuz ki her silah ve yay aynı pelleti sevmeyebiliyor. Hatta her 500 atışta bir testimizi yaparsak yay değişim zamanını belirleyebiliriz.

    İki gündür bu cevabı düşünüyorum. Dominator için 5.52mm 13,43 ; 14,35 ve 15,89 JSB. Zoraki için 4.52mm 7,87 ; 8,44 JSB, HW77K için de 4.52mm 8,44 ve 10,34 JSB kullanıyorum. Hafif olanları kapalı ve rüzgarsız ortamda, ağır olanları açık ve rüzgarlı ortamda kullanmak amacıyla aldım. Her tüfek ve tabancanın sevdiği çap ve ağırlıklar değişiyor biliyorsunuz, Hal böyle olunca 2 çap, 6 adet ağırlık pellet serisi oluştu. Bu durumdan hangi kalıp alınabilir, öncelikleri belirleyip ona göre karar vermek gerekiyor. Kalıplar pahalı şeyler, hepsine kalıp alamayacağımıza göre seçim yapmak zorundayım. Youtube tan seyretmek kolay geldi fakat yapalım denilince cevaplanması gereken çok önemli sorular çıkıyor.

    - Hangi kalibre, - hangi çap, - hangi ağırlık, - kalıp fiyatları (kaç adet alabilirim ve maliyetini çıkartır mı?), pellet yapmak için zaman ayırabilir miyim (bazen atış için zaman bulmakta zorlanıyoruz, aslında en önemli soru bu; yapabilecek miyim?).


    Halen bir cevap bulamadım, fakat 10 veya çift taraflı 20 gözlü kalıp fiyatlarını merak ediyorum.

    Sentinel arkadaşın yukarıda videosunu paylaştığı çoklu kalıpları nereden bulabiliriz fikri ve bilgisi olan var mı? Youtube de bir çok örneği var, kullandığımız çaptaki kalıpları bulabilirsek sorunsuz üretebiliriz.

    Elinize sağlık, güzel olmuş. Delip geçmemesi için en az 5mm demir profillerden 5x5 cm lik (istediğiniz ölçülerde profillerden kesilebilir) ebatlarda kesilip askıdaki demirlere kaynatarak yapabilirsiniz. Bem 3cm lik profillerden el testeresi ile kesip bükmeyi ve askı için delik delmeyi denedim (kaynaksız tüm parça olarak) fakat çok zor oluyor.

    Yukarıdaki videolarda gösterilen ürünleri bir demirci ustasına çok daha ucuza yaptırılabilir, malum yurt dışından getirmek artık sorun ve pahalı olmaya başladı.