blueank adlı kullanıcının mesajları

    Hocam uzun turlarda kaslar yerine g.t gücü gerekiyor inan sıkıntı oluyo :) Bunun için broks sele kullanan var jel kullanan var ya da jelli taytlar var, bende hepsi var birazda süre süre alıştırdım, günlük 100km de hiç bir sorun çıkmıyor ama kamplı turlarda (erkeklik sorunları sıkışmadan dolayı) dikkat etmek lazım kısırlığa doğru gider. Benim önerim kaliteli jelli tayt ve düzgün bir sele, brokslarda bi süre kullanman gerekiyor dötüne göre şekil alıyo sele çünkü :) Kısacası sele olayı çok önemli, onun haricinde terletmeyen nefes alan kıyafetler giyebilirsin. yukarıda arkadaş belirtmiş içlastik alyan takımı yama vs alırsın. Bikere en önemli şey parlak renkli kıyafetleri, malesef ülkemizde öküz çok, kendi can güvenliğin için sarı parlak yelekler ideal. Bisiklet kardiyovasküler bir çalışma kalp gücü çok önemli, çiroz bile olsan kalbin sağlamsa uzun turlarda hiç sorun olmaz. Benim tavsiyem 3-4 günlük kamp yükü ile turlara başla. Bunun için dünya turu yapan gürkan abi var onun facebook sayfasını ya da internet sitesini inceleyebilirsin, faydalı bilgileri var.
    http://www.gurkangenc.com/tr


    Son olarak dış lastikte patlama direnci 6 olan zırhlı maraton plus almanı öneririm. Haberin olsun direk Almanyadan ucuza getirtebiliyorsun

    Dağ bisikleti ile 145km sürmüştüm, epey hırpalayıcı olmuştu. Şuan carraro 330 serisini kullanıyorum 80-90 km sürüşü rahatlıkla yapabiliyorum. Uzun mesafe kamplı sürüşlerde günlük 80-100km arası yapılabilir, lakin ege bölgesinde günlük 50km ye kadar düşebilirsin. Uzun tur tecrüben yoksa istanbuldan kaşa program yapmak yerine 3-4 günlük kamplı turlar ile kendini ölçmen daha iyi olur.