tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

yaptığınız modifiyenin kuruluma ve hıza etkisinin sebebi co2 nin düşük(60bar) basınçta sıvıya dönüşmesinden kaynaklanıyo olabilir dez avantajı ise her atımsonrası ani bi soğuma oluşacağından hareketli sisteme zarar verebilmesi muhtemeldir. en azından teoride böyle izlenimlerinizi birazdaha detaylandırabilirmisiniz bahsettiğim türde sorunlarla karşılaştınızmı?

saygılar

hiç bir sorunla karşılaşmadım . gayet muntazam ve stabil atışa katkısı bile oldu. bu tüfeklerde mühendislik sorunu var bence . piston mesafesi kısa ve sert vuruyor. namlu biraz daha kısa ve düşük çapta olursa sanırım daha süper olur.

bir polis arkadaşıma hediye olarak almayı düşünüyorum.lazer pointer ateşli cz-75 silaha takılabilir mi aceba. yada takılabilmesi için kızak şart mı? Yoksa tetiğin olduğu yerde tetik koruyucusuna takılan cinsleri varmıdır? saygılar...

kızak mutlaka olması lazım tabi. laserin tek kötü tarafı gündüzleri güneşte farkedilmemesi. farkedilsin dedinizmi o zaman güçlü laser almanız lazımki oda yine güneşte 20 metreyi zor geçer

bende hw 90 vardı. kurulumu oldukça sertti. havayı boşaltıp içine co2 gazı bastım bir aparatla. hem yumuşadı hemde nedense gücü artmıştı. deneyin elinde olanlar varsa hatta bağlantı aparatınıda hediye olarak gönderebilirim. 80 cc lik vanalı paınball tüpünden aktarım için ayarlanmış şekilde .

Hatta bu sebepten dolayı eşim bile '' bunu sat başka bir silah al ''diye tutturdu. Kalitesi konusunda hiç şüphem yok. Zamanla alışacağımı düşünmekle birlikte 750 tl veren çıkarsa hemen verebilirim. İyi günler...

eşinizin kıymetini çok iyi bilin o zaman hiç bir eş böyle kolay kolay konuşmadığı gibi bizler ne olur olmaz diye arpacığı olmayan tüfek ve tabancaları tercih ediyoruz . anlayan anladı ;lol;

bende aynısından var. hediye edildi. altına laser poınter taktım nerdeyse müsabaka silahı oldu. normal nişangahla düzgün grupmanlar yapmanız biraz zor. laseri şiddetle tavsiye ederim. 11 ve 22 mm uyacak yatakları var zaten.bazen geri tepmeyle kurmada sorunlar yaşayabilirsiniz ama gerçek silah izlenimini veriyor

1980 de aldığım ilk havalı tüfeğim tuka , 2000 yılına kadar hizmet verdi. o zamanlar için oldukça iyi olan bu tüfek hw 35 ayarında üretilmiş olup şimdiki hatsan yaylılarından işçiliği yüksektir.
    sürtünmesi çok az olan meşin kullanılan pistonu ise yüksek performans sergiler. yayı da diana yayı gibi dayanıklı ve istikrarlıdır. tukanın gücü ise meşin olan piston keçesinin yağı emdiğinden dolayı stabil bir dizel etki yapmasındandır. bu nedenlede sürekli patlardı. bizde sürekli meşin takardık. isabetlilikle diana mod 32 den üstündü desem yeridir. çatı kremitini deler geçerdi.
    elimde bir tane sıfır ayarında vardı. tamir diye getirdiler belki nerdeyse kullanılmamış . patlamayan sağlam meşin olan keçe olacakki bu tüfekler tadından yenmez.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

pekde yakışmış değilmi :) ses olayı sadece bir çırpma sesi gibi oldu. çokta kesti diyemem ama azıcıkta ses olmalı değilmi :) önemli olan tipine birşeyler katması .
    alman - isveç melezi oldu . yani hw 100 modetörü uyarladım .sanırım çıkarmam artık .

ben askerde çok çatışma geçirdim. korucular bizden daha çok çatışmaya giriyorlar tabi. ortak kanı ve benimde tespit ettiğim olay şu. çatışamada ortada dereyatağı yani vadi varsa mermi daha çok düşme yapıyor. 300 metre karşı tepeye atış yaptığımda g 3 ün 400 metre ayarı bile yetmiyordu. daha aşağılara vuruyordu. bunu nfizik açıklaması nasıl olur bilmem. ama yaşadığım ve sürekli yaşanan olay.

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    Ateşli silahlarda barut, silahın bir çok hatasını örter. ama havalı silahta en ufak bir arıza bile atış dengesini bozar. Daha doğrusu havalı silah , bir çok fizik kuralının bir araya gelmesiyle oluşur.
    ufakken bende düşünürdüm sene ,1980 li yıllar. Tukamı elli düzene sokmuştum.yanımda şırınga taşırdım .içinde makina yağı olur arada bir piston deliğinden bir damla atardım. ama istikrar isabetlilik filan düşünülmezdi.
    Havalı silahta pcp lerde yapılması gerekeni firmalar mühendisler son derece ince ayrıntılarını düşünmüşler. Bunların üzerine birşeyler katmak için o mühendislerin geçtikleri aşamalardan kısmen de olsa geçmemiz gerekir.
    Benim hep düşündüğüm bir proje vardı ; metan gazı ile havayı karıştırıp sıkıştırıp patlatmak. çünkü normal hava basıncında pcp de herhangi bir kimya yok. illaki belli aşamadan sonra yanma gerekiyor. hatta gaz karışımını patlatacak hazne ve üzerinde buji monteli aparat halen durur. deneme fırsatım olmadı. ama yine düşünüyorum ilerde havalı ve ateşli silah arasına girebilecek teknoloji bu olur diye düşünürüm. çünkü maliyeti az . gücü havalıyla ateşli arasında olur . Sistemde basitce , kurma kolu biraz sıkıştırma işini yapacak şekilde geriye çekildiğinde gazı ve havayı bir hazneye dolmasını sağlayacak ,ileriye itildiğinde yanıcı gazla havayı sıkıştıracak ve mermiyi namluya sürecek. tetiğe basıldığında manyeto ateşlemesi yaparak yanmayı ve basınç oluşmasını sağlayacak.
    bu kadar basit olamaz tabiki. bunun basınç değerinin ne olacağı , gaz karışım oranı, hazne hacmi ,şıkışan havanın ateşlemesini namluya sevkedecek valf sistemi vs. vs. ama elimdeki prototiple bir kez boşa ateşleme yaptım .ama baya zahmetli oldu :)
    işte bu sistem geliştirilirse ateşli + havalı / 2 = xxxx olur. aynı kuş kaçıran ,tüple patlama sesi yapan düzeni düşünün