tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

aynı havayı 2 tupe paylastırmak daha saglıklı oldugundan yapmıslar bence.cunku tup hacmı genısledıkce aynı bardakı havayı saklamak ıcın gerekecek et kalınlıgı da artar bıldıgım kadarıyla.bunu daha kucuk 2 tupe paylastırınca daha ınce et kalınlıgıyla aynı basıncı saglıklı bır sekılde tutabılırler dıye dusunuyorum

glad 650 cc olduğuna göre bu sebeb olacağınız sanmıyorum.Ama mutlaka fiziksel bir açıklaması vardır. çift tüp aslında bilakis maliyeti artırır.

pistonlu tüfeklerin malum üzere kışın daha çok hızda hava yoğunluğundan dolayı atabiliyor.
    turbo motorlar pistona ayrı basınçla sıkışan hava neticesinde daha yüksek bg gücü elde edilebiliyorsa, pistonların kurulu olduğu anda oraya 4-5 bar gibi bir basınç hapsedilebilse çok yüksek hızlar elde edilebilir diye düşünüyorum.

Hocam uzun zaman önce gelmisti belki 7-8 yil once olabilir. geldiginde zaten yıpranmıştı;birde benim elime gecince iyice yipranmıs yay falan kırılmış piston keçesi dağılmıs ;fakat en çok merak ettiğiim namlu durumu nedir acaba?.yani yivler fln silinme durumu nasıl öğrenebilirm .eskiden kurşun bulamayınca taş fln atardık :D tabii simdiki aklımla söyleken bile utanıyorum: ama çocukluk işte. acaba namlu zarar görmüsmüdür.yokya geri kalan hiç sorun değil .zaten sanayideyim .geri kalan bütün parcalrı yeniden yapabilirm.

taşmı ? 8|
    zarar görür elbette. namlu içini ve crownu iyi bakman lazım .

çok güzel olur derim,uygun kolay bulunabilecek bir mekan :him:s araştırmam lazım,aynı zaman da denize girebilecek yer olursa tadın dan yenmez ;tacli#

hem forum üyesi arkadaşlarımızın beğenisine sunulması açısından resimleride eklerseniz iyi olur. antalya hem sevimli güzel bir yer doğasıyla deniziyle.
    hem balık avlar hem mangal yapar hemde atış yaparız. bakarsın kış mış demeden dalarız ;şrofls;.

dünyada en hızlı pellet atan silahın bende olduğu düşünülürse ki öyle :) 2 adet 5*10 kalası 5metreden delip geçiyor. eblemiz kardeşimizin dediği gibi kaplamasız kurşun hiç bir şey değil bu konuda. namlu içinde nerdeyse yarısı kalıyor. ilk hız noktasında eteklerinden bir kısmı kalıyor. bu denemeyi baracudalar ile yapmama rağmen birde. belki 100 atış yaptım isabet olayını henüz tespit edemedim. 20 metreye kadar penetrasyon yaptım hep. ama namludaki kalan kırıntılar nazarı itibara alınırsa isabetli olacağını sanmam. değişik oranlarda denememe rağmen sanırım 350 m sn geçtiğinde hasar almaya başlıyor pellet. peleltin ardında nerdeyse 3 tane mantar tıpa var. yani yanmadan etkilenmesin diye defalarca kombinazonu denedim.
    çok yüksek hızda hw 100 namlusu gibi çok ince setli kaygan bir namluda olsa aşırı hız erime yapıyor. 1 metre havuzun dibine koyduğum suyun içindeki kilime gelen pelletlerde karşılaştığı hava şokundan etkilenmişti.
    yani kısaca havalı silahlarda 340 m sn den fazla hız beklemek birşey değildir. pellet eordinamik yapısı buna izin vermemektedir. solid olurda kaplamalı olursa o zaman birşey diyemem.

bende 460 vardı . isabet yönünden çok iyi ve oldukça güçlü bir silah. yaylılarda güç ve isabet olarak oldukça iyi. 470 dahada artistik görünüyor ve 460 tan az daha güçlü.

Arkadaşlar her yıl bir gelenek yapalım gerekirse basınıda çağıralım. ve bunuda antalyada gençlik spor il müdürlüğünün bilgisinde ve imkanlarında ( orasını bana bırakın) yapalım.
    antalya hava şartları ve yol olarak ulaşımı kolay bir yer. adres bilmeyen de kolaylıkla bulabilir .
    lokal buluşmaları hep topic olarak görüyoruz ve içimiz gidiyor. maalesef. gelin üşenmeyelim usanmayalım vaktmizi bütçemizi ona göre ayarlayalım. yılda bir kez sağlam buluşma olsun.
    hatta herkes ne katkıda bulunacaksa bir ona göre katkıda bulunsun. antalya güzel memleket. hem balık avlanacak yerler olur hem havası güzel ,hemde gezmiş gelmiş oluruz.

NE DERSİNİZ?

evet bu konu oldukça hassas bir konu.
    dikkat edilmesi gereken husus ise satıcıların kime sattığına çok dikkat etmeleri ve kendimizde çevremizde bulunan havalı silahcıları güzelce uyarmamız. forum sitelerinin bu konuda silah ahlakını öğrenmede gerçekten iyi bir hizmet. 7.5 joule olan silahı anca oğluma veririm oynasın diye.

Almanya'da görünüyorsunuz, bu güçte PCP ler Almanya'da satılıyormu? Almak için ne şartları yerine getirmek gerekiyor?

Ayrıca güç güç demeden önce 800fps civarı atan bir PCP kullandınızmı? gücü yetmedide daha fazla güçmü arıyorsunuz? Ne amaçla kullanacaksınız?

;( ben nerdeyim o zaman ;şrofls;.

Gecikme bizden kaynaklı değil, daha öncede belirtmiştim forumda, Air Arms lar FX ler güibi gücü düşürülerek gönderilmiyor gerçek güçleriyle geliyor, hal böyle oluncada Air Arms da bizim gibi kendi içişleri bakanlığından izin alıyor bu süre bize bildirilen 2 - 3 hafta idi ama 4 hafta oldu evrak pazartesi ellerinde olacakmış, sonrasında gönderilecek yani önümüzdeki hafta sevkedilecek umuyorum.

şimdi fx ler gücü düşürülerekmi gönderiliyor ? onlar düşüyorsa biz artıralım yada düşük hali buysa güçlü hali nasıldır kim bilir . şu an glad 32 fp sanırım. bu bile yeterli ama 50 fp olursa geniş tüp hacmiyle süper olur ;şrofls;.